swistaqq Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) Witam, Nadarzyła mi się okazja zmiany swojego wysłużonego już monitora. Stanąłem wiec przed dylematem wyboru nowej jednostki wyświetlającej i proszę was o pomoc. Ekran ma docelowo służyć do gier, jednak jak wiadomo skrzynka jest wielozadaniowa wiec komfortowe oglądanie filmów jak i praca nad tekstem też jest mile widziana (zwłaszcza żeby przy dłuższej pracy oczy się za bardzo nie męczyły). Przekątna 24", myślę że jest to optimum a większy monitor byłby po prostu za duży.Budżet to magiczne 1500 zł :D Z sieci wyciągnąłem 3 modele: Benq XL2420Z Benq XL2411Z Asus VG248QE Bardzo proszę o poradę, który z tych 3 ekraników będzie najlepszy? Może macie jakieś inne propozycje? Jestem otwarty na wszelakie sugestie. :> Edytowane 13 Maja 2014 przez swistaqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistaqq Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2014 Dla potomnych: Po przeczytaniu "lasu" waszych odpowiedzi i porad, podjąłem decyzje o zakupie Benq XL2411Z. Ma on lepsze kolory niż Asus a z G-sync'a i tak bym nie korzystał. Co prawda Benq XL2420Z ma trochę więcej bajerów ale wydaje mi nie są one warte 340 zł i lepiej kupić tańszą wersję 2411Z. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...