Halfi Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Wiec tak sprzet jak w podpisie ... dzisiaj sobie pomyslalem ze zmijsze speed procka o 200 mhz bo w te upaly temp zaczyna dochodzic do 50c, mialem przetestowane ustawienia... odpalam procka na 2000mhz 1,5v 133x 15 (wczesniej biegal tak okolo 1 miecha i zadnej zwiechy) wlaczam kompa wszystko leci winda sie wlacza i bach restart ... wlaczam 2 raz blue screen po 2 min i tak za kazdym razem zwiekszylem napiece do 1,6 winda wstala odpalam torture test bach wyklada sie na 1 tescie.. znoff podnosze napiece 1,65 (maks na mojej plycie) winda wstala prima dolecial do 3 testu i blad... dalej odpalam 98 z 2 dysku to samo ... prima pokazuje bledy .. odpalam proca na 2200 147x15 1,65v i winda (xp) wstal wlaczam prime i chodzi stabilnie !!?? co Sie dzieje?!!? czy zasilka mi siadam, a moze proc ? zawsze mialem nienajlepsze napiecia 11,78 4,76 3,23 ( radek gloodny zawsze jest =] ) Help plz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 nikt nic nie poradzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A jaki masz zasilacz? może Ci pomału wymięka. Ja puszczałem swojego Athlona na 2.1GHz na starym 250W zasilaczu, pozniej postanowiłem sobie wyciszyc kompa i odkrecilem proca do 500MHz i zwolniłem cooler. Jak się później okazało nawet przy 1.9GHz pod obciążeniem komputer się restartował. Zwolniłem procesor do ustawien nominalnych, pozniej zmieniłem zasilacz na fortrona 300W zapodalem znowu 2.1GHz i teraz chula az milo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 mam Q-tec'a 400w i mysle ze najprawdopodobniej on wymieka .... niby wszystko ok.. bylo ale jednak radek, podkrecony athlon 2dyski 2x optyczne to zre troche pradu... ale w sumie sam nie wiem ... napiecie nie skacza tyrko sa zanizone o -5% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Sprawdź pamięci memtest'em lub goldmemory. Miałem podobny objaw z TwinMOS'ami 512 MB DDR333. Zaczęły sypać błędami. -=Payti=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 nieznacie jakiegos testu pamieci pod windowsa? fdd wyzionela mi ducha kilka miesiecy temu ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 memtest nie pokazuje bledow =] nie wiem jzu co zrobic z tym fantem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 moze to glupi pomysl ale u mnie skutkuje - na moim p4 co jakis czas zaczynaja sie dziac cyrki - zwieszki itd np wykladala sie potwornie gra black howk down (czy to sie tak pisze ???) winda mi chodzila stabilnie - tez myslalem ze pamiec albo proc siada ale postanowilem rozkrecic kompa i zkrecic jeszce raz Przeczyscilem wszystkie styki (ram grafa - i wazne wtyczka od zasilki) wyciagnalem proca dalem swierza paste bo ta titana srebrna to gdzies wyparowuje :) poszalalem z pedzelkiem i odkurzylem calego po czym zlozylem wszystko do kupy i o dziwo wszystkie problemy minely - wszystko teraz mam 100% stabilnie i nie pamietam co to zwiecha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 hmm sprobuje .. moze poskutkuje =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Cytat Wiec tak sprzet jak w podpisie ... dzisiaj sobie pomyslalem ze zmijsze speed procka o 200 mhz bo w te upaly temp zaczyna dochodzic do 50c, mialem przetestowane ustawienia... odpalam procka na 2000mhz 1,5v 133x 15 (wczesniej biegal tak okolo 1 miecha i zadnej zwiechy) wlaczam kompa wszystko leci winda sie wlacza i bach restart ... wlaczam 2 raz blue screen po 2 min i tak za kazdym razem zwiekszylem napiece do 1,6 winda wstala odpalam torture test bach wyklada sie na 1 tescie.. znoff podnosze napiece 1,65 (maks na mojej plycie) winda wstala prima dolecial do 3 testu i blad... dalej odpalam 98 z 2 dysku to samo ... prima pokazuje bledy .. odpalam proca na 2200 147x15 1,65v i winda (xp) wstal wlaczam prime i chodzi stabilnie !!?? co Sie dzieje?!!? czy zasilka mi siadam, a moze proc ? zawsze mialem nienajlepsze napiecia 11,78 4,76 3,23 ( radek gloodny zawsze jest =] ) Help plz Ja miałem podobnie - tydzień temu komp nie wstwał - potem zaczął chodzić - ale też miałem np. w 20min 5xBSOD - nawet na domyślnych ustawieniach - potem żeby chodził zamiast 1.5V musiałem dać 1.6V - skończyło sie totalnym padem proca :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...