neuro Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Wlasnie mam na niego zwykle chlodzenie pt. Titan plus pasta srebrna i temp. w obecnej porze roku siega mi srednio 70 stopni... Obnizam ja sztucznie programem Cooler XP dolaczanym do mojej plyty ale to jedynie polsrodek. Problem w tym iz moj proc ma jadro Palomino 0,18 a nie chca mi go wymienic w sklepie na 0,13 Thoroughbred...:-( Poradzcie jakies w miare rozsadne i tanie chlodzenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ja proponuje WC (ale nie CPC) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Hmm... w sumie myslalem o tym ale koszty troszeczke mi nie odpowiadaja - poza tym ja chce schlodzic tylko procka a WC to chyba caly zestaw do proca, grafy i co tam jeszcze. Moge sie mylic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Musisz mieć kiepski wentylator, podstawa to dobry radiator ale i wentylator na nim musi być odpowiednio wydajny. Ja na swoim AthlonieXP 0.18 Palomino mam max 55C w upały po kilku godzinach gry. Zmien radiator i wentyl ( ja mam Spire 5T060B1H3R) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekaa Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ja bym założył WC, i nie musisisz od razu schładzać wszystkiego można sam procek. Zobacz sobie na stronkach: www.blokiwodne.republika.pl www.mcs.pc.pl tam są ciekawe żeczy do WC, i pamiętaj nigdy nie kupuj CPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 TU masz duzy wybor! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ja też mam Palomino 0,18 i max. temp. jaką zanotowałem to 60C a procek chodzi jako XP2000 (FSB 146). Po dołożeniu wentylatora wyciągowego 80x80x25 puszczonego na 7V spadła do 48-50C. Po wycięciu w boku dokładnie nad (patrząc przy położonej obudowie) wentylatorem otworu 80x80 spadła do 46-48C. Po dołożeniu zrobionej z tektury "przedłużki" od wentylatora do tej wyciętej dziury max. to 44C i to przy upalnych dniach. Podejrzewam że nawet zamontowanie jakiegoś super wydajnego coolera nie pomoże gdy w obudowie jest bardzo ciepło. Tak że masz coś mie tak: 1. Bios przekłamuje, sprawdź czy nie ma aktualizacji która to naprawia. 2. Masz CopperShima i założyłeś go żle (np. z naklejką). 3. Żle założyłeś cooler. 4. Masz za ciepło w obudowie. Pozdr. PS Z tego co przeczytałem na www.msi-polska.pl to KT4V nie ma FSB 400 a jedynie obsługę DDR 400, a to zdecydowana różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Bardzo dobrze przeczytales mnie chodzi wlasnie o obsluge DDR 400 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Bardzo dobrze przeczytales mnie chodzi wlasnie o obsluge DDR 400 :-)Ale w podpisie było FSB 400. A po co komu DDR 400 jak nie ma podkręconego proca a wiadomo że w trybie asynchronicznym wydajność co prawda wzrasta, ale to są 2-3%. Ale nieważne. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...