errorek3 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Ostatnio po włączeniu komputera w biosie wyświetlił mi się komunikat CPU FAN error, myślałem, że to jakiś zwykły błąd ale gdy przy nie robieniu niczego szczególnego na komputerze temperatura CPU wynosiła 50C to odkryłem, że wentylator nie działa. Gdy sam delikatnie poruszę ten wentylator zaczyna on działać i wtedy już nic złego się nie dzieje, nie zatrzymuje się on.Od tamtego czasu praktycznie co każde codzienne włączenie komputera wyskakuje mi w biosie ten komunikat i muszę zdejmować przedni panel obudowy i manualnie uruchamiać wentylator :mellow: Na pewno jest on dobrze podłączony, przedmuchałem go też sprężonym powietrzem. Właściwie to wszystko zaczęło się bez żadnej przyczyny, w niczym nie grzebałem a komputer jest regularnie odkurzany itp. Edytowane 21 Maja 2014 przez errorek3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2014 Podłącz inny wentylator i zobacz jak zareaguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...