jedras77 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Kurcze ja bym przyciol chwilke, ale akurat jestem w przcy i plytek nie mam przy sobie :) Do tego nie wiem jak uda mi sie "wyskoczyc" poza siec wewnetrzna i czy nie napotkam jakichs blokad po drodze... W sumie to juz ze 2 lata nie gralem, jakos czasu nie bylo, az tu przed chwila znalazlem ten temat :) Moze jutro znajde plytki i jakos przemyce na sluzbowego laptoka gierke. Niestety z domu nie pogram, bo po przeprowadzce oczywiscie jeszcze nie bylo okazji zalozyc jakiegos netu... ale moze za tydzien albo 2 i wieczorkami mogl bym przyciac... Byla by jakas wieksza grupa chetnych? Moze dajcie znac od razu dokladniej co gdzie i jak, tak w wolnym czasie zdobyl bym konkretna wersje gierki, czy tam dodatek, jak by sie okazalo ze go jeszcze nie mam, bylo by na pewno szybciej. Ja osobiscie preferuje poziom 160%, potwory i wszystko inne na max, mapki M (z XL mozna sie i caly dzien bawic...) bez wody, podziemia moga byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 No ja był bym chętny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Pytanie: jest jakis sposob zeby H3 (i dodatki) odpalic w rozdzielczosci panoramicznej? Mam tu na myśli 1024x600. Jakis patch albo inny sposob? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Nie ma, w H3 nie da sie zmienic rozdzielczosci... cos tu bylo pisane o tym, ze jakas ekipa wziela sie za przepisanie engine gry, zeby umozliwic m.in. takie opcje, ale na to poczekamy raczej dluzej niz krocej. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Pytanie: jest jakis sposob zeby H3 (i dodatki) odpalic w rozdzielczosci panoramicznej? Mam tu na myśli 1024x600. Jakis patch albo inny sposob? Ahh te problemy posiadaczy Wind'ow i innych netbookow :D Hmm w sumie Herosi 3 chyba byli 800x600 wiec mozna ich spokojnie odpalic z pasami po bokach (ja tak gram w F1, F2 i Puzzle Questa). BTW jest jakies wydanie Homm chodzace bez plytki z dysku czy trzeba jakies no-cd wrzucac , zeby chodzilo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) Okazalo sie, ze H3 rozciaga na 1024x600. Nie wyglada to moze strasznie, ale dobrze tez nie. I w ogole dawno nie ruszalem tego tytulu i musze przyznac, ze grafka juz nie cieszy jak kiedys :( Szukam innej gry, ktora bedzie sztandarowa pozycja na Winda :D Aha co do grania to NoCD wystarczy. Nie bedzie pokazowek z tego co pamietam, ale to raczej maly minus. Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Odpal sobie z pasami po bokach, bedziesz mial 1:1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ta giera jest niesmiertelna. Wlasnie sobie kilka dni temu odpalilem po paru latach przerwy - Armagedon`s Blade. Ehhh, gierka do dzisiaj nic nie stracila na grywalnosci i najprawdopodobniej juz nie straci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Sam katowalem ten tytul przez dluuuuugi czas, potem 4 czesc olalem i obecnie łoje w 5+dodatki. Nie zmienia to faktu, ze i na Windzie bym chcial miec cos w desen Heroesow, ale 3 czesc za bardzo traca juz mycha zeby moglo mnie przyciagnac na dluzej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Troszeczkę odświeżam temat ale mam mała prośbę.Mam podstawowa wersje gry + oba oficjalne dodatki, niestety podczas kampanii poziom trudności misji można zmieniać tylko do cieniu śmierci, natomiast w podstawowej wersji + ostrze armagedonu jest on narzucony w góry.Nie ściągałem żadnych patchy jednak jest to wersja gold pudełkowa wiec wydaje mi się ze razem z najnowszymi upd.Zastanawiam się czy istnieje jakiś mod/patch żeby ten poziom trudności można było regulować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) Jeśli zainstalujesz dodatki do heroes III i odpalisz Shadow of Death to możesz z tej płyty odpalić stare kampanie: Odrodzenie Erathii i Ostrze Armagedonu - jeśli odpalisz je stąd to będziesz mógł zmieniać poziom trudności także w starych kampaniach (np. przejść wszyskto na 200% :>), ale jest pewien "myk", tak odpalona stara kampania jest zbugowana. Nie możesz przenosić bohaterów między misjami, co zupełnie psuję zabawę, aby to rozwiązać trzeba wgrać bugfixa (znajdziesz go w kwasowej grocie): Poszukaj RoE Campaign fix na dole strony Edytowane 11 Września 2008 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Ściągnąłem ten plik i pomogło, ale tylko do RoE, gdy odpalam AB osobno wyskakuje masa błędów i nie da się żadnej kampanii włączyć...nie ma do dodatku jakiegoś fixa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Jeśli dobrze pamiętam, to w Armagedon Blades możesz zmieniać poziom trudności (a gra będzie bez bugów jeśli odpalisz, ją z płyty Armagedon Blades - nie wiem jakie płyty są w złotej edycji, bo ja kupowałem wszyskto osobno ...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 (edytowane) Odkupuje ;) patch na dowolną rozdzielczosc (max 4000x4000) PLIKI GŁÓWNE pliki dodatkowe do wersji GOLD PL źródło RU @ PL przetłumaczone 1. instlujemy gre 2. kopiujemy pliki główne + dodatkowo najnowszy plik HiRez.dll ze stronki (stan na dzien dzisiejszy to werjsa 2.19) do głownego katalogu z grą 3. odpalamy plik setup i ustawiamy rządzaną rozdzielczosc i potwierdzamy (apply) 4. uruchiamy gre przez plik heroes3-32HD.exe (czy jakos tak) osobiscie przetestowalem w 1680x1050 w XP i win7 x64 niestety w win7 nie moge odpalic gry na więcej niz 1 monitorze, chociaz moze dojde jeszcze do tego EDIT screen w full hd 1920x1080 Uploaded with ImageShack.us screen dual lcd 22" 3360x1050 Uploaded with ImageShack.us Edytowane 28 Lipca 2010 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 (edytowane) W końcu... Tylko że przy dużej rozdziałce nie widać za grosz szczegółów. Zamiast natywnej 1680x1050 wolę dać 1280x800 a i tak mam ze trzy razy większy obszar pod względem powierzchni niż pierwotnie :) Edytowane 28 Lipca 2010 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 28 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2010 A co z walkami, łupiemy się na starym 800 * 600 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 A co z walkami, łupiemy się na starym 800 * 600 ? walki i budowa miasta odbywa sie w 800x600 ale nie jest zmaksymalizowana do calego okna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Szkoda, że dopiero teraz, gdyż parę dni temu z nudów przeszedłem kampanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 W końcu... Tylko że przy dużej rozdziałce nie widać za grosz szczegółów. Zamiast natywnej 1680x1050 wolę dać 1280x800 a i tak mam ze trzy razy większy obszar pod względem powierzchni niż pierwotnie :) najlepiej by sie grało na full HD 46" TV ;) PS 3840x1080 mapa eLka, Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arisovsky Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 Do grających z HD patchem: czy też wywala wam błąd przy próbie dokonania wymiany między dwoma bohaterami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 mega odkop i pytanie Ktos wie jak odpalic h3 kilka razy na jednym kompie, a pozniej przerzucac miedzy oknami? W multi by sie to przydalo bo tury sie dłuzą czasami juz nawet przeciwko 1 graczowi, a tak to mozna by grac rownolegle dwie partie :lol: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 WTFnikt nie gra?Znowu robie odkop i odkopuje sam siebie.Ubisfot robi wersje HD HOMM 3, lepsza grafika stworzeń, pewnie większe rozdziałki, będzie mozna grac online bez hamachi itp, będzie wersja na iOS i android (tablety)premiera 29 styczniawięcejhttp://might-and-magic.ubi.com/universe/pl-PL/games/all-games/might-and-magic-heroes-3-hd/index.aspx 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek.p Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dodatki AB i SoD jako DLC? Pewnie wyjdzie, że trzeba będzie zabulić za tą imprezę więcej niż w dniu premiery. Skrzynie będą dawały Golda albo Expa (asle tylko jak zapłacisz 0.99$). Naprawdę boję się co mogą tam dodać od siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wersja podstawowa będzie zawierać tylko kampanię Restoration of Erathia. Ciekawe, co z resztą, płatne DLC po 10ojro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 i tak nic nie przebije Wake of Gods. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Ciiiii... Nie pochwalaj Rosjan w tych mrocznych czasach. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Niestety, ale taka jest prawda. ps: bardzo jest mi przykro, ze cała seria heroes padła po 4 na pysk. Szczerze wątpie, ze ubi zrobi coś sensownego bedzie trzeba bulić miliardy żeby cokolwiek osiagnać. Najlepiej, jakby zrobili coś ala restoration pack do fallouta 1/2. ps2: age of wonder 1 rulz (available on steam ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Rzadko kiedy jakakolwiek seria trzyma poziom przez cały czas. HoM&M, TES, Disciples, NFS... Wszystkie upadły w obecnej erze, którą można by spokojnie nazwać " chamskim skokiem na kasę". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Problem z tymi dodatkami jest, że oni chyba mają prawa tylko do podstawowej pierwszej wersji. Ciekawe czy wprowadzą jakiekolwiek poprawki do tego co wypuszczą, czy ograniczą się wyłącznie do wyższej rozdzielczości. Po screenach trochę nieostre niektóre modele jak na mój gust: Edytowane 10 Grudnia 2014 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Na pewno wszelkie meshe i obiekty wyglądają lepiej, niż w oryginale, ale mnie oryginał zupełnie nie przeszkadzał - do dziś uważam trójkę za najładniejszą ze wszystkich części. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...