Skocz do zawartości
szogo

Heroes of Might & Magic 3 - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie Heroesi mają jedną podstawową wadę - gra się kilkoma bohaterami naraz. Sporo grałem w H3, ostatnio nawet nie tak dawno temu, ale to mnie zawsze prędzej czy później odrzuca. Podobnie mam z BG, NWN itp. Nie cierpię sterować więcej niż jedną postacią i choćby nie wiem jak gra była wspaniała, to dla mnie jest niegrywalna :(

Co polecasz w takim razie? Też tak mam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co polecasz w takim razie? Też tak mam ;)

Zagrajcie w mapę którą podawałem kilka postów wcześniej (unleashing the bloodthirsty). Jest tak zrobiona że gra się jednym herosem w zasadzie. W zamkach nie ma tawern, żeby AI też nie kupowało jakichś słabych herosów i nam zajmowało terenu. W ten sposób autor mapy się upewnia, że jeżeli będziesz walczyć z AI, to tylko z dopakowanymi herosami, specjalnie stworzonymi w tym celu.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby komus doskwieraly random crashe na XP/7 etc.

- to jest problem z multi-core, trzeba ustawic affinity tylko na 1 CPU programem imagecfg

http://www.gog.com/forum/heroes_of_might_and_magic_series/heroes_of_might_and_magic_3_keeps_crashing_in_win7/post13

Tutaj podane co i jak.

Eh ;/ Fix dziala tylko psuje pewne rzeczy w grze.

- nie moge kupowac jednostek z glownego ekranu miasta (w lewym dolnym rogu)

- nie wyswiatlaja sie punkty ruchu na hex gridzie

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagrajcie w mapę którą podawałem kilka postów wcześniej (unleashing the bloodthirsty)

Hrhrhr, jakiego miałem faila - jakoś przegapiłem fiszkę o zagubionych butach lewitacji siedziałem w zamku przez prawie rok, klikają e->enter w czasie oglądania 'Big Bang Theory' i czekając, aż ktoś przyniesie mi jakiś artefakt, zaklęcie etc. Dopiero zajrzenie do edytora rozwiązało zagadkę. Całkiem przyjemna mapa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cykam kampanie w pracy w wolnych chwilach... Tak od poczatku zeby zabic nude w pracy.

Po tylu latach, majac 28 lat na karku zapomnialem jak TRUDNE jest homm 3 i stare gry... A raczej jak duzo LATWIEJSZE byly KIEDYS :)

2 i 3 misje pierwszej kampanii startowalem od 0 kilka razy bo na defaultowym poziomie jest ciezko jesli nie rozwinie sie wystarczajaco szybko.

Irytuje tylko troche random potworow/spelli w wiezach/artefaktow/skilli na hutach. Czasem mozna trafic duzo latwiejsza droge czy skipy walk.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i sie okazało że Ubisoft leci w kulki. Nowi Herosi to bedzie tylko podstawka bez dodatków. W dodatku cena to 60zł.

I na koniec całe to zamieszanie i przekręty z grafiką postaci. Ubisoft chyba myśli że gracze to kompletni debile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hrhrhr, jakiego miałem faila - jakoś przegapiłem fiszkę o zagubionych butach lewitacji siedziałem w zamku przez prawie rok, klikają e->enter w czasie oglądania 'Big Bang Theory' i czekając, aż ktoś przyniesie mi jakiś artefakt, zaklęcie etc. Dopiero zajrzenie do edytora rozwiązało zagadkę. Całkiem przyjemna mapa.

Hm z tego co pamiętam to tam przychodzi heros z tysiącem smoków duchów, jak zaczekasz w mieście z 3 tygodnie. Może ten event odpala się po zebraniu butów.

W każdym razie jak grałem, to nie dało się tam siedzieć, bo przychodzi necro z niepokonaną armią.

Generalnie ta mapa rozkręca się później. Można śmiało grać z odpalonym w tle edytorem, dużo nie stracisz i tak jest ciężko.

Pierwszy przeciwnik, na bagnach, jest jak na tą mapę stosunkowo łatwy. Później podbijasz krainę w śniegu, tam będzie już ciężko, ale prawdziwa jazda zaczyna się jak dojdziesz do elfów.

Tu jakiś mój stary filmik z dalszej części mapy, fajna walka:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm z tego co pamiętam to tam przychodzi heros z tysiącem smoków duchów, jak zaczekasz w mieście z 3 tygodnie. Może ten event odpala się po zebraniu butów.

W każdym razie jak grałem, to nie dało się tam siedzieć, bo przychodzi necro z niepokonaną armią.

Przychodzi zawsze, ale jak na wybrzeżu wykopiesz dziurę obok dziury (tą do szukania graala), to się nie da okrętem wylądować - taki bug jest. Więc się okopałem u siebie i czekałem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KPINA - nie działa spacja w na mapie

Czyli jak jestem w 1 dniu w młynie aby zebrać losowy surowiec, musze tracic punkty ruchu aby wyjsc i wejsc w lokacje jeszcze raz

WTF

Wcisnij odpowiednią strzałkę na klawiaturze ;)

Edytowane przez Kilokush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi