Lookbe Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2014 Cześć wszystkim W niedługim czasie planuje złożyć PC bazującym na płycie mini Atx. Wszystkie podzespoły planuję złożyć w obudowie corsair 250d (może nie jest to stricte obudowa mini, ale na pewno mniejsza od midi tower jaką aktualnie posiadam). Wstępnie wybrałem takie komponenty: Procesor: Intel i5-4670K (ewentualnie poczekam na haswell refresh) Płyta główna: Asus Z97 Plus Ram: Tu do końca nie wiem, patrzyłem że na portalu są proponowane Crucial Ballistic 2x 4GB Zasilacz: Be quiet! L8 CM -630W Dysk na system: Samsung 840pro 128 GB Karta graficzna: Geforce Gtx 770 4GB ( Gigabyte) To takie wstępne plany. Procesor chciałbym podkręcić, pytanie tylko jakie chodzenie dokupić (bo z tego co oglądałem w necie większość zestawów z 250d ma chłodzenie wodne procesora corsair) i pytanie czy zmieści się w tej obudowie chłodzenie "wieżowe". Prosiłbym o jakieś wskazówki, czy też sugestie co do ewentualnej zmiany podzespołów ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2014 Moge Ci zmierzyc ile mniej wiecej na wysokosc jest miejsca... Ja akurat mam wsadzone WC ale problemu nie bedzie zeby zrobic pomiar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookbe Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2014 Jeśli to dla Ciebie nie problem, to poprosił bym o taki pomiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2014 Kolo 18 bede w domu to zerkne W kazdym razie, miejsca jest wiecej niz szerokosc pelnowymiarowej karty graficznej Jakies 13cm od laminatu plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...