Skocz do zawartości
LPC

reset biosa na 8rda

Rekomendowane odpowiedzi

dzis doszla do mnie mobo epox 8rda (z siriusa) no ciach prach odpalam kompa a tu mi wykrywa proca na fsb 100(xp 1600 1400MHz fsb133 blabla)

no to cyk do biosa naszybkensa ustawienia fsb133 wsio inne zostawilem zasejwowalem zmiany i komp sie resetuje a tu zonkkkkk poczatkowy post staje naciskam del zeby wejsc do biosu echoooooo no to ja se mysle reset biosu. za zwore clear cmos a tu chooj nie dziala to za baterie i 2 chooj tez nie dziala(oczywiscie przy wyl kompie) wszystkie czesci kompa sa sprawdzone (sprawne) czy ktos wie co jest grane?

podejrzewam ze mi dali jebni egz mobo

P.S. BIOSA nie flaszowalem proca nie podkrecalem no bo jak:( coller zimny ..what the fuk..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis doszla do mnie mobo epox 8rda (z siriusa) no ciach prach odpalam kompa a tu mi wykrywa proca na fsb 100(xp 1600 1400MHz fsb133 blabla)

no to cyk do biosa naszybkensa ustawienia fsb133 wsio inne zostawilem zasejwowalem zmiany i komp sie resetuje a tu zonkkkkk poczatkowy post staje naciskam del zeby wejsc do biosu echoooooo no to ja se mysle reset biosu. za zwore clear cmos a tu chooj nie dziala to za baterie i 2 chooj tez nie dziala(oczywiscie przy wyl kompie) wszystkie czesci kompa sa sprawdzone (sprawne) czy ktos wie co  jest grane?

podejrzewam ze mi dali jebni egz mobo 

P.S. BIOSA nie flaszowalem proca nie podkrecalem no bo jak:( coller zimny  ..what the fuk..

1) Na płycie jest zwrork od FSB 100/133

2) Po zmianie FSB w biosie i zrestartowaniu powinien pojawić się czerwony napis o przeprogramowywaniu biosu i w tym momencie absolutnie nie może być awarii (brak zasilania, reset itp.)

3) Zasialacz dobry ?

4) Jak coolerek zimny - to bardzo źle !!! sprawdź, czy dobrze przylega (pasta itd.)

5) Nie trzeba robić ClearCmos - wystarczy przy załączaniu przyciskiem POWER przytrzymać klawisz INSERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1wiem ze jest zwora :)

2pojawil sie napis na 1 s i restart i kupa..

3 dobry huntkey300

4 mialem na mysli ze nie parzy, nie doslownie zimny ,dobrze przylega

5 wiem nie dziala :)

narazie sobie poradzilem w dziwny sposob wycjagnolem baterie na jakies 40 min wpiolem i komp wstaje normalnie czekam tera na proca (1700xp0.13) i zobacze co dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi