Artiom Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 Witam.A więc, mam starą, brudną i brzydką obudowę do PC Chcę z nią trochę popracować i ją upiększyć na tyle ile się da. Mianowice chcę ją trochę pomalować, dodać kilka lampek led, kilka wiatraczków.Czy ktoś już robił coś tego typu i mógłby mi powiedziec od czego zacząć jeśli chodzi o malowanie, a także nadające się ku temu długie lamy led czy taśmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Masz w ogóle skill manualny ? Co do malowania - musisz wyszlifować budę ( nie koniecznie do gołej blachy ) m.in. usunąć luźne fragmenty starej farby i zadziory ; potem malujesz na wybrany kolor farbą w sprayu . Oczywiście malowanie wykonujesz w dobrze wentylowanym pomieszczeniu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artiom Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Coś potrafię zrobić :)Co do szlifowania, wystarczy zwykły papier ścierny czy potrzebny jest inny. Czytałem gdzies tam że potrzebny jest papier wodny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Jeśli obudowa jest kiepskiej jakości, słaba wentylacja, cienkie blachy, inne problemy, nie warto inwestować w papier ścierny i spray do malowania. Lepiej poszukać lepszej, używanej obudowy za parę groszy. https://www.google.pl/search?q=purepc+malowanie+obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Papier wodny przydatny jest w momencie jak chcesz szlifować jakąś powierzchnię na tzw. lustro . Do normalnego wystarczy normalny papier tyle że drobnoziarnisty . Choć jak masz na prawdę kiepską , słabo wentylowaną budę to faktycznie szkoda zachodu tak jak mówi Klaus . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artiom Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 A jeśli chodzi o malowanie, to jaki spray do tego? Jakiś stricte przeznaczony do obudowy PC czy może być na przykład do lakierowania samochodów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...