Skocz do zawartości
prezesku

Czy dysk SSD nadaje się do gwarancji (screeny HDTune + Crystal)

Rekomendowane odpowiedzi

Dysk: OCZ Agility 3

MSI Z87 G43 Gaming

XFX PRO 550W

Radek R7 X290

i5 4670K

Hej! Witam wszystkich serdecznie. Ostatnio mam dziwny problem, co któryś restart komp nie startuje i na czarnym tle, widzę biały napis:

Reboot and Select proper Boot device

or Inster Boot Media in selected Boot device and press a key_

By to naprawić, muszę wgrać w BIOSIE default settings, wtedy jest ok. Dodam, że wtyczki już dawno przepinałem i dopinałem, co na nic się zdało. Czasem też BIOS nie widzi tego dysku gdy chcę dodać go do bootowania. 

Oto screeny z HDTune i Crystal, czy mogę tego staruszka wysłać na reklamację? Zostało jeszcze pół roku.

GWvODPj.jpg

d7BSBTT.jpg

Z góry dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Realokowany jeden sektor - imo jak najbardziej kwalifikuje się do wymiany. Rzuć jeszcze pełnowymiarowy scan na bady, choć on zapewne nic nie wykaże.

Nie sądzę, aby przysłali ci kolejnego Agility, od jakiegoś czasu nie są już produkowane, choć mogą mieć zapasy magazynowe. Gdybyś dostał kolejny egzemplarz, to sprzedaj czym prędzej i kup coś współczesnego, nie na Sandforce :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Realokowany jeden sektor - imo jak najbardziej kwalifikuje się do wymiany. Rzuć jeszcze pełnowymiarowy scan na bady, choć on zapewne nic nie wykaże.

Nie sądzę, aby przysłali ci kolejnego Agility, od jakiegoś czasu nie są już produkowane, choć mogą mieć zapasy magazynowe. Gdybyś dostał kolejny egzemplarz, to sprzedaj czym prędzej i kup coś współczesnego, nie na Sandforce :).

Pełny skan na bad sectory wyszedł ok. Czyli śmiało zgłaszać reklamacje? Bankowo już tego nie mają i oddadzą hajs. Co polecasz do 400zł, moze już 250GB się znajdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do uznania reklamacji niestety nie jestem stuprocentowo pewien - niech wypowie się ktoś bardziej obeznany :).

Natomiast w kwocie ~400 PLN, jeżeli szukasz większej pojemności najlepszym wyborem jest Crucial M500 240GB.

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jeszcze pół roku to poczekaj trochę, jest dużo czasu pod warunkiem że nie dojdzie do większej degradacji. Jeden to nic wielkiego bo jest pula zapasowych.

BTW masz niezaktualizowane firmware. http://ocz.com/consumer/download/firmware

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jeszcze pół roku to poczekaj trochę, jest dużo czasu pod warunkiem że nie dojdzie do większej degradacji. Jeden to nic wielkiego bo jest pula zapasowych.

BTW masz niezaktualizowane firmware. http://ocz.com/consumer/download/firmware

Nie widzę nigdzie nowszego niż wersja 2.5...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi