Sacrell Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2014 Witam,Chciałbym dowiedzieć się, czy istnieje w systemie Windows XP rejestrowanie np. wkładanego pendrive do USB, tzn. czy jest gdzieś data w rejestrze systemu kiedy został on włożony (oczywiście czy istnieje rejestrowanie bez dodatkowego oprogramowania) oraz jakie pliki były otwierane z tego urządzenia USB.Mam nadzieje, że dobrze opisałem zagadnienie.Pozdrawiam i czekam na jakieś ewentualne naprowadzenie jak można w rejestrze to znaleźć.Tomasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Z tego co przejrzałem to standardowy Podgląd zdarzeń nie rejestruje podłączenia pendrive.. Obawiam się że bez dodatkowego softu się nie obejdzie, ale może jeszcze jakiś mistrz windowsa się wypowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2014 Wydaje mi się, że event log rejestruje, co najwyżej w gpedit.msc trzeba włączyć bardziej szczegółowe logi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacrell Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam ponownie,Dziękuję ślicznie za odpowiedzi i podpowiedzi.Użyłem programu, USBDeview autorstwa NirSoft....i to jest to o co mi chodziło Pozdrawiam Tomasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...