Skocz do zawartości
Kszysiu

Laptop do 3k zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć
O ile ogarniam się w komputerach stacjonarnych (wydajność itp) i z wyborem (a raczej złożeniem), poradziłbym sobie sam, to na wyborze laptopa myślę, że muszę polegać na innych...

O co chodzi:
Laptop ma być dla osoby która głównie korzysta z internetu, może słucha muzyki, może poogląda jakieś filmy. Laptop miałby mieć 17" ekran.
Ma być do 3000zł więc pomyślałem, żeby wziąć coś za 2,5k zł i dorzucić do tego jakiś pojemny SSD - co o tym myślicie?

No i jakie modele polecacie? To nie ma być laptop do gier, więc nie idziemy w "jak najwydajniejszy jak najtaniej", tylko w jakoś wykonania, jakość ekranu, czas pracy baterii itd itp.

Co można ciekawego dostać za te pieniądze? 

Pozdrawiam
Kszysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 3k masz Acera v3-771g z matową matrycą FullHD oraz dyskiem SSD i HDD (wewnątrz). Większość laptopów posiada dysk SSD wewnątrz natomiast HDD na zewnątrz w kieszeni.

http://www.x-kom.pl/p/168233-notebook-laptop-17-3-acer-v3-771g-i5-3210m-8gb-128500-win8-gt630m-fhd.html?partnerid=100180188&sm12=NDM=&ts=1401291595&token=e4887717d2a0b220431c659385102f5d

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenovo w Z-kach poleciało na jakości ostro w dół. Serie G mają korpusy z plastiku cieńkiego jak włos, w Ztkach podobnie. Choć przyznam, że tego jeszcze w rękach na serwisie nie miałem, ale za młody jest. Imho Acer jest pewniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi