Skocz do zawartości
Mario_86

Jaki wybrać cichy zasilacz?[250-300 zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ludzie.

Obecnie mam zasiłkę Chiefteca(jak w sigu). Planuje jednak kupić coś lepszego i mocniejszego na przyszłość(jakiś i5 i grafa pokroju gtx 660). A na celowniku miałbym Xfx 550, Be Quiet 500 L8 Pure Power,

Corsair CX Series Modular 80 Plus Bronze 500W

Ten ostatni na plus ma to, że jest modularny co w sumie byłoby dużą zaletą. Tylko, który z tych będzie najlepszy w stosunku cena/jakość i pod względem ciszy ?. A może jakieś inne propozycje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wspomniałem wcześniej, jestem bardzo zadowolony z tego zasilacza.

Swojego czasu na innym forum ten zasilacz był bardzo polecany. W przedziale cenowym 200-300 zł był to jedyny zasilacz z wentylatorem 140 mm.

Zalety:

1. Jest cichym, wentylator 140mm.

2. Wysoka sprawność.

3. Modularny.

4. Sporo zabezpieczeń.

Faktem jest, że oploty na kablach są dość sztywne (dla mnie zaleta).

Chyba nie będziesz codziennie nowej karty graficznej do niego podpinał.

Edytowane przez Voorhees

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z kolei posiadam Bequiet Pure Power L8 i zasilacz chodzi praktycznie niesłyszalnie, aczkolwiek aby być tego pewien musiałbym odłączyć wentylator z procka bo tylko jego słyszę.

W każdym bądź razie jak chcesz jak najcichszy zasilacz to marka Bequiet nie ma sobie równych pod tym względem, chyba ze w weźmiemy pod uwagę jakieś zasiłki pół lub w pełni pasywne. Ale to już nie tak półka cenowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi