Edisom Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Stoję przed zakupem zestawu procesora z płytą główną. Początkowo chciałem kupić jakiś procek z serii K, gdyż już mam chłodzenie Macho BW, ale po przeczytaniu, że 4690k nie wyjdzie tak szybko, to pomyślałem o kupnie 4690 zwłaszcza, że bez płyty z97 wyjdzie sporo taniej. 1. Przeczytałem, że mimo zablokowanego mnożnika podkręcę 4690 do 4,1ghz. Czy będzie to możliwe na płycie z chipsetem H97? 2. Jeśli zdecydowałbym się na h97 to jak sprawa wygląda z kartą dźwiękową. Czytałem, że Realtek ALC-1150 jak na integre jest bardzo dobry (ASRock Fatal1ty H97 Performance, 375zł). Czy też lepiej sprawdzi się tani Asus Xonar DG (95zł) + płyta główna ASRock H97 PRO4 (311zł) z słabszym kodekiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanZ Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Model H97 Fatal1ty Performance ma bardzo chwalony układ audio. Na Twoim miejscu zainwestowałbym w tą płytę, a gdy jakość dźwięku okaże się niezadowalająca (w co wątpię), zastanawiał się nad zakupem dedykowanej dźwiękówki. A procka lepiej bierz z odblokowanym mnożnikiem. W przypadku poprzedniej podstawi kręcić dało się, o ile dobrze pamiętam tylko na Z87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2014 Lepiej poczekać do tego 3 czerwca i sprawdzić czy wyjdzie szybko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Albo po prostu wziać i5 4670K + ASRozk H87 Fatal1ty który też ma bardzo przyzwoity układ audio, a płyta pozwala na OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edisom Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 To w takim razie jaka jest roznica pomiedzy chipsetami z i h. Wieksze mozliwosci podkrecania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1150 No i do tego na Z-kach be problemu kręcisz procki mnożnikiem aż do ich granicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...