boorys Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2014 Witam, mam mały problem. Otóż pacjentem jest laptop z Windows 8. Po wejściu na partycję(:D)(nie jest to partycja systemowa) system się zawiesza i tylko hard reset i ponowne uruchomienie komputera ratuje cała sytuację. Jak na górze z ścieżką leci taki zielony paseczek (system chyba indeksuje pliki czy coś takiego) po otwarciu partycji to dochodzi do 3/4 i system siada. Zrobiło mi się to z 2 tygodnie temu i staje się dość irytujące..... Moje pytanie brzmi: jak sobie z tym poradzić ? Co i czym sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Przede wszystkim uruchomić checkdiska na woluminie logicznym tej partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boorys Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Odpaliłem checkdisk i zero fixów, zdefregmentwałem partycje, błędów też nie wykryło żadnych sprawdzanie narzędziem systemowym. Odpaliłem CC Cleaner- wyczyściłem rejestr z śmieci, przeskanowałem cały dysk Malwarebytes Anti-Malware - wykryło 11 obiektów (usunąłem wszystkie) oraz wywaliłem K-Lite Codec Pack. Po tych zabiegach wszystko śmiga aż miło, tylko teraz się zastanawiam co było przyczyną .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 K-Lite codec pack instalowany z modułem do generowania miniatur (np. plików video, zamiast ikony to miniaturka sceny z filmu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boorys Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Też mi się tak wydaje, ostatnie co robiłem na tej partycji, która odmówiła posłuszeństwa to chyba oglądanie filmu było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) W związku z czym zapewne szukasz nowych kodeków? Polecam CCCP :) Edytowane 1 Czerwca 2014 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...