AK47 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 cze all! miał ktoś do czynienia z w/w płytką? Może ktoś jest posiadaczem. Jeśli tak, to proszę o opinie na jeje temat. Cena jest dość niska jak na asusa-580zł. Opłaca się ją kupić. Kurczę, nie chcę się wpakować w g****, proszę o argumenty ZA i PRZECIW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 :arrow: gdybys jeszcze napisal: P4P800 czy P4C800, mozna byloby rozmawiac. P4800 duzo nie mowi :D jednak domyslilem sie, ze chodzi o P4P800, jednak na jej temat jeszcze niemoge sie wypowiedziec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 :arrow: gdybys jeszcze napisal: P4P800 czy P4C800, mozna byloby rozmawiac. P4800 duzo nie mowi :D jednak domyslilem sie, ze chodzi o P4P800, jednak na jej temat jeszcze niemoge sie wypowiedziec. tak, właśnie chodzi mi o P4P800 na springdale'u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Ja mam P4P800 od kilku dni i sprawuje sie wysmienicie. AK47 widze ze masz 1,8 @2,7 ja swojego max moge puscic na 2,6 przy 1,775V ale ma gorsze wyniki w 3dmark03 niz jak podkrece na 2,4 bez zmiany napiecia. a jak u Ciebie z wynikami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 mam jak w podpisie i jest ok ale Prescott to chyba nie będzie obsługiwany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 zanim wyjdzie prescot i beda odpowiednie ceny na niego to minie troche czasu wiec nie ma czym sie narazie martwic A propo prescota to najpierw ma wyjsc w technoli tej samej co P4 a dopiero po polroku kolejny prescot ale w technologi 0,9u ( czy jakos tam) Wiec nie bedzie sie oplacalo kupywac tych pierwszych prescotow - bo lepiej bedzie poczekam na ten drugi - a to nastapi za dlugo okres ( ponad rok). Sprzedaj swego procka , kup jakiegos z HT 800Mhz ( popatrz ktore modele dobrze sie kreca) oraz ta plyte a bedziesz mial spokoj na dosc dlugi okres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Ja mam P4P800 od kilku dni i sprawuje sie wysmienicie. AK47 widze ze masz 1,8 @2,7 ja swojego max moge puscic na 2,6 przy 1,775V ale ma gorsze wyniki w 3dmark03 niz jak podkrece na 2,4 bez zmiany napiecia. a jak u Ciebie z wynikami? no ja na początek obniżyłem w biosie Vcore do 1,475V, dojechałem do 2,4Ghz(przy 2,53już były zwiechy). Podwyższyłem Vcore do 1,485 i lecę na 2,7Ghz. Chciałem mieć 2,8 ale nie da się, nawet na napięciu 1,65V(no w biosie możesz ustawić max 1,60V ale linijkę niżej masz jakieś offsetowe +0,1V) Mój proc jest revision(lub stepping) C1 czyli to ten sam procek, co te na magistrali 800!!!! Ogólnie jestem bardzo zadowolony z O/C tego proca, 2,7ghz na napięciu niższym niż defaultowe! A to wszystko na timingach 2cl-3-3-6-4 @ 2,55V(przy 2,65V ramki jednak się grzeją). Teraz czekam na kogoś innego, kto wykręcił tyle co ja na tak niskim Vcore! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Jednym slowem plytka niczego sobie moze lepsza od abita hmmmm napewno mniej problemowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 AK47===> moj prosek chodzi bazowo na fsb400 w biosie najnizsze napiecie moge ustawic na 1,5V zastanawia mnie tylko dlaczego bardziej podkrecony procek daje w 3dmarku03 mniejsze wyniki. Dopiero co zaczolem bawic sie w overclockera wiec moze robie cos zle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 AK47===> moj prosek chodzi bazowo na fsb400 w biosie najnizsze napiecie moge ustawic na 1,5V zastanawia mnie tylko dlaczego bardziej podkrecony procek daje w 3dmarku03 mniejsze wyniki. Dopiero co zaczolem bawic sie w overclockera wiec moze robie cos zle? no mi się wydaje, że procek nie ma dużego wpływu na wynik z tym benchmarku(oczywiście są pewne granice np różnica pomiędzy p4 2,4Ghz a 2,8). A inna sprawa, to jakie napięcie masz teraz ustawione? Czasem przy o/c procek może chodzić wolniej, bo ma za niskie napięcie, i sygnały w procku są zakłócane(jakieś elektroniczne szumy). Wtedy pomaga mała zmiana Vcore. UWAGA: lepiej z Vcore nie wyjeżdźać poza 1,65V bo skrócisz mu bardzo żywotność a w najgorszym przypadku spalisz(wiem, pentiumy mają zabezpieczenie przed za wysokim Vcore, ale zawsze jest to ryzyko). A jaki ty masz biosik? Ja mam oryginalny i napięcie mogę regulować od 1,475 do 1,600V i jeszcze mogę OFFsetowo dodać 0,1V. Mój bios jest z 22 kwietnia 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 Biosa mam najnowszego 1008. Teraz podkrecilem go na 2,4(133) i zostawilem napiecie na auto, moze zmienic recznie na 1,5V? powyzej 2,6(145) niezaleznie od napiecia nie odpala sie winda. Przy 2,6 i napieciu 1,775V chodzi jeszcze stabilnie ale wlasnie w benchmarku daje gorsze wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 zanim wyjdzie prescot i beda odpowiednie ceny na niego to minie troche czasu wiec nie ma czym sie narazie martwic A propo prescota to najpierw ma wyjsc w technoli tej samej co P4 a dopiero po polroku kolejny prescot ale w technologi 0,9u ( czy jakos tam) Wiec nie bedzie sie oplacalo kupywac tych pierwszych prescotow - bo lepiej bedzie poczekam na ten drugi - a to nastapi za dlugo okres ( ponad rok). Sprzedaj swego procka , kup jakiegos z HT 800Mhz ( popatrz ktore modele dobrze sie kreca) oraz ta plyte a bedziesz mial spokoj na dosc dlugi okres Buaha!! Herezje siejesz. Doczytaj dokladnie. Prescot OD POCZATKU bedzie w 0,09um. 0,13um zaczelo i skonczylo sie na Northwoodzie. Z czasem to on ma zmienic gniazdo na socketT. BTW wyobrazasz sobie jak ogromne i kosztowne w produkcji by bylo jadro Prescotta w 0,13um? Northwood ma niamal 150mm^3 wiec Prescott mialby z 210mm^3. Do tego ma miec zegar od 3,4GHz w gore wiec wybacz ale dla 0,13um to za duzo. Pocztaj no nieco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 no ja na początek obniżyłem w biosie Vcore do 1,475V, dojechałem do 2,4Ghz(przy 2,53już były zwiechy). Podwyższyłem Vcore do 1,485 i lecę na 2,7Ghz. Chciałem mieć 2,8 ale nie da się, nawet na napięciu 1,65V(no w biosie możesz ustawić max 1,60V ale linijkę niżej masz jakieś offsetowe +0,1V) Mój proc jest revision(lub stepping) C1 czyli to ten sam procek, co te na magistrali 800!!!! Ogólnie jestem bardzo zadowolony z O/C tego proca, 2,7ghz na napięciu niższym niż defaultowe! A to wszystko na timingach 2cl-3-3-6-4 @ 2,55V(przy 2,65V ramki jednak się grzeją). Teraz czekam na kogoś innego, kto wykręcił tyle co ja na tak niskim Vcore! P4 "C" jest na steppingu D1. C1 byl tylko do CPU z FSB 133 a takze 100MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 no ja na początek obniżyłem w biosie Vcore do 1,475V, dojechałem do 2,4Ghz(przy 2,53już były zwiechy). Podwyższyłem Vcore do 1,485 i lecę na 2,7Ghz. Chciałem mieć 2,8 ale nie da się, nawet na napięciu 1,65V(no w biosie możesz ustawić max 1,60V ale linijkę niżej masz jakieś offsetowe +0,1V) Mój proc jest revision(lub stepping) C1 czyli to ten sam procek, co te na magistrali 800!!!! Ogólnie jestem bardzo zadowolony z O/C tego proca, 2,7ghz na napięciu niższym niż defaultowe! A to wszystko na timingach 2cl-3-3-6-4 @ 2,55V(przy 2,65V ramki jednak się grzeją). Teraz czekam na kogoś innego, kto wykręcił tyle co ja na tak niskim Vcore! P4 "C" jest na steppingu D1. C1 byl tylko do CPU z FSB 133 a takze 100MHz. to czemu cpu-z pokazuje wyraźnie: revision: C1 ? A z resztą to nie ważne. Kręci się zaczepiśie i to najważniejsze. A to wszystko dzieje się na BOX-owym coolerku intela. Max temp wynosi 45* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Ja chciałbym dojść do 3Ghz tylko ze na abicie IC7. Bede go miał za ok tydzień to zobaczymy. Abit daje max Vcore 1.85V! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Ja chciałbym dojść do 3Ghz tylko ze na abicie IC7. Bede go miał za ok tydzień to zobaczymy. Abit daje max Vcore 1.85V! na takim vcore to pożegnasz się po chwili, o ile nie od razu z prockiem. A z resztą sflashowałem bios mojej mobo do 1008 i teraz Vcore to 1,925V. Chyba po to, by spalić procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 to czemu cpu-z pokazuje wyraźnie: revision: C1 ? A z resztą to nie ważne. Kręci się zaczepiśie i to najważniejsze. A to wszystko dzieje się na BOX-owym coolerku intela. Max temp wynosi 45* sciagnij nowego cpu-z :) mialem 3 P4 C-2,8, 3,0 ES i teraz mam 3,2ES-zawsze bylo D1. Zreszta polukaj w datashicie na www intela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Nie tak od razu 1,85V! Spokojnie 1,725V mu nie zaszkodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Ja chciałbym dojść do 3Ghz tylko ze na abicie IC7. Bede go miał za ok tydzień to zobaczymy. Abit daje max Vcore 1.85V! na takim vcore to pożegnasz się po chwili, o ile nie od razu z prockiem. A z resztą sflashowałem bios mojej mobo do 1008 i teraz Vcore to 1,925V. Chyba po to, by spalić procka zgadza sie. max co wy3muje P4 wg Intela co 1,7V. Athlonik w/g AMD 3ma do 2V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Ja chciałbym dojść do 3Ghz tylko ze na abicie IC7. Bede go miał za ok tydzień to zobaczymy. Abit daje max Vcore 1.85V! na takim vcore to pożegnasz się po chwili, o ile nie od razu z prockiem. A z resztą sflashowałem bios mojej mobo do 1008 i teraz Vcore to 1,925V. Chyba po to, by spalić procka zgadza sie. max co wy3muje P4 wg Intela co 1,7V. Athlonik w/g AMD 3ma do 2V. no niestety ale mój proc nie chce działać na 2,9Ghz awet na napięciu 1,65V! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Moj sie odpala na @167Mhz (3,006Ghz!) wchodzi do windozy ale przy grafice mam zonki. To wszystko na 1.725V Myśle że to płyta a dokładniej mówiąc przetwornica napięcia na płycie. Dlatego chce kupic abita is7 bo ma dobrze rozwiazane zasilanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Moj sie odpala na @167Mhz (3,006Ghz!) wchodzi do windozy ale przy grafice mam zonki. To wszystko na 1.725V Myśle że to płyta a dokładniej mówiąc przetwornica napięcia na płycie. Dlatego chce kupic abita is7 bo ma dobrze rozwiazane zasilanie. nie, no mój startuje na 2,88Ghz i chodzi przez 5 minut obciążony prime95! Ale na 166 już nie wstaje wogóle(testowałem do napięcia 1,6 włącznie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 Wc to podstawa na zwykłym kulerku bym tego nie osiągnął. W stresie mój CPUnie ma nigdy więcej niż 7-8 stopni od temp. pokojowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 sorki chciałem powiedzieć w idle a w stresie nie więcej niz 38-39*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 19 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2003 sorki chciałem powiedzieć w idle a w stresie nie więcej niz 38-39*C no widzisz-ja na AC mam 39* w stresie i ty tyle samo na WC. Tylko , że mam procka nie@ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 AK47===> moj prosek chodzi bazowo na fsb400 w biosie najnizsze napiecie moge ustawic na 1,5V zastanawia mnie tylko dlaczego bardziej podkrecony procek daje w 3dmarku03 mniejsze wyniki. Dopiero co zaczolem bawic sie w overclockera wiec moze robie cos zle? hej, mam poważny problem z tą płytą. Jeżeli mam procka na magistrali 100mhz, to pamięć działa tylko na 100 zamiast na 133mhz. W tej chwili mam dual ddr pc1600(200mhz). Drugi problem: płyta za nic w świecie nie chce wystartować na FSB 133. Na 134 i na 132 lata bez problemu. Dziwna sprawa, płyta chyba nie lubi 133. Sprawdź u siebie taktowanie ramu przy fsb100 probramikiem cpu-z w wersji 1.18, bo jestem bardzo ciekaw, jakie jest u ciebie taktowanie. A co najdziwniejsze, gdy puszczę ram w single na fsb100, to rami biega na 133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Moj sie odpala na @167Mhz (3,006Ghz!) wchodzi do windozy ale przy grafice mam zonki. To wszystko na 1.725V Myśle że to płyta a dokładniej mówiąc przetwornica napięcia na płycie. Dlatego chce kupic abita is7 bo ma dobrze rozwiazane zasilanie.Mój właśnie tak chodzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 mój biega w tej chwili na V 1,7V i fsb 160mhz czyli 2,89Ghz!!! Niestety ten boxowy cooler się nie nadaje a poza tym pamięci już w tej chwili pracują na 400mhz na 2,65v. Tylko wynik w 3dmarku ten sam, bo musiałem timingi pogorszyć! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Do Raptora- mój nominalnie jest na 100mhz a twój na 133mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 hej, mam poważny problem z tą płytą. Jeżeli mam procka na magistrali 100mhz, to pamięć działa tylko na 100 zamiast na 133mhz. W tej chwili mam dual ddr pc1600(200mhz). Drugi problem: płyta za nic w świecie nie chce wystartować na FSB 133. Na 134 i na 132 lata bez problemu. Dziwna sprawa, płyta chyba nie lubi 133. Sprawdź u siebie taktowanie ramu przy fsb100 probramikiem cpu-z w wersji 1.18, bo jestem bardzo ciekaw, jakie jest u ciebie taktowanie. A co najdziwniejsze, gdy puszczę ram w single na fsb100, to rami biega na 133. to normalne ze przy fsb400 pamieci sa degradowane do 266. U mnie po przetaktowaniu pracesora na 133(ktore dziala bez zarzutu) recznie przestawile ddr na 333 i bios tak je traktuje. Tyle ze jam mam jedna kosc 512. A tak wogole to jak podkreca sie ram? Sprobuje sprawdzic dszisiaj ten programik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...