xZdzislawx Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Witam! Borykam się z takim problemem. Problem ten pojawia się głównie podczas gry w S.T.A.L.K.E.R.-a Zew Prypeci, kilka razy wystąpił gdy grałem w WoT-a. Gram sobie i nagle komputer się zawiesza a na ekranie pojawiają się mniej i bardziej (przeplatane) paski (najczęściej szare). Myślałem, że jest to związane z OC procka, jednak dla testów przywróciłem fabryczne ustawienia i ku mojemu zdziwieniu chwilę temu w Stalkerze znowu mi się to przytrafiło... Co może wywoływać te paski? Spotkał się ktoś z czymś takim? Zdjęcia pasków http://zapodaj.net/e957dcbebc50e.jpg.html http://zapodaj.net/ec13f977239fd.jpg.html Dodam tylko, że w grach artefakty jako takie nie występują. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat1166 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zmień kartę graficzną. Jaki wgl model posiadasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 A konfiguracji sprzętowej nie łaska podać ? Jaki masz procek , płytę główną , kartę oraz zasilacz - marka , model i moc !!! . Na tych zdjęciach nic konkretnego nie widać - tzn. są jakieś paski oraz inny syf ale tło jest szare i nie wiadomo czy to karta czy tylko źle screeny / zdjęcia zrobione . Co do problemów - to oprócz wymaganych wyżej informacji podaj też jaka jest temperatura karty w idle i w stresie . Sprawdzisz to za pomocą GPU-Z , zakładka sensors . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xZdzislawx Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 | Intel Xeon W3540 | 8GB RAM EVO Leggera | R9 270X DirectCU II TOP | Fortis HE1225 | Asus P6T | OCZ SXS2 700W | Temp karty po grze w Stalkera to ok 68°C na rdzeniu i a na I sekcji zasilania było 80°C wg. GPU-z, na drugiej max 27°C. Procek z tego co pamiętam bez OC troszkę 50°C przekracza, ale i tak bez OC czasem sypnie tym ekranem. Co do pasków - właśnie o to chodzi. Tylko i wyłącznie naprzemienne szare paski, jaśniejsze i ciemniejsze - na całym ekranie i nic więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2014 Temperatury wyglądają w porządku . Dla pewności zrób testy w OCCT/Prime95 + Furmark . Sprawdź czy to nie problem z monitorem lub kablem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...