Avren Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Cena maksymalna taka, jak w temacie (w wyjątkowych przypadkach do 1400). Kartę graficzną już posiadam, jest to radeon hd 7970 3gb. (http://www.powercolor.com/global/products_features.asp?id=465) Gdyby się uprzeć, można też wykluczyć dysk twardy, ale wolałbym kupić nowy. Monitor jaki posiadam, ma rozdzielczość 1440x900, ale w przyszłości zapewne będzie nowy FHD. Procesor, jaki bym chciał, to i5. Nie mam zamiaru od razu podkręcać, ale nie wykluczam tego po późniejszym dokupieniu lepszego chłodzenia. 6gb ramu to na dzisiejsze standardy będzie minimum. Najlepszym sklepem dla mnie byłby Proline, bo jest w moim mieście. Jeżeli jednak gdzieś będzie taniej, to nie będę miał oporu do innego sklepu. Czekam na propozycje. :) Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Avren Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 W 1300-1400 nie wyrobisz się z procesorem pozwalającym na podkręcanie, przyzwoitą płytą główną, zasilaczem, 8GB RAM i jeszcze dyskiem twardym. Jedyna sensowna opcja to: http://www.morele.net/inventory/info/Y9JM5b/ Jak odejmiesz dysk mieścisz się w limicie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avren Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zapomniałem wspomnieć o tym, że obudowa też się przyda... No cóż, kiepsko to widzę. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Ew. opcja przejściowa - płyta pod OC ( w tym przypadku Asrock H87 Fatalyty ) + G3220 i BrutuS M23 + reszta z postu Caleba . Koszt niecałe 1 300 zł . Potem jak będziesz miał kasę to wymienisz tego G3220 na I5 4670K lub I5 4690K . Edytowane 3 Czerwca 2014 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avren Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zasilacz 500w wystarczy? Przy takiej karcie, jak 7970 i później i5, która będzie podkręcana to nie będzie za mało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 Spokojnie da radę . Zobacz jaki pobór mocy mają karty pokroju GTX780 / R9 290 + mocno kręcone I7 na LGA2011 . A to pobór mierzony prosto z gniazdka . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avren Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Dzięki, zrobię tak, jak radzisz. Dziękuję wam obu. Może ktoś ocenić ten zestaw? W sumie jest to samo, co koledzy podali wyżej, ale jednak chcę się upewnić czy wszystko w porządku. Zestaw Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Avren Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2014 a kiedy bedziesz wymienial na i5 tego pentiuma? i czy jestes pewny na 100% zeby nie skonczylo sie ze zrobisz to za rok czy wiecej bo tylko kase zmarnujesz kupujac zestaw pod oc z pentiumem. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avren Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Witam ponownie, podaję zestaw, który zamawiam w tym tygodniu na komputroniku. Może ktoś to ocenić? Wyprzedaż! Seagate 500 GB Barracuda (16MB, Serial ATA III) Certified Repaired 119,90 zł ASRock H97 Performance 383,70 zł Intel Pentium G3220 3.00 GHz BOX 190,70 zł Zalman Z3 Plus - USB 3.0 - biała z oknem - bez zasilacza 187,70 zł SilentiumPC Vero L1 500W 80Plus Standard 2 lata door-to-door 151,00zł GoodRam DDR3 8GB 1600MHz CL10 Play Red 287,60 zł Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Avren Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) A skąd ta nagła zmiana ? IMO H81/B85 + ten i5 4460 to lepsze rozwiązanie. Lub jeśli planujesz jakąś szybszą wymianę to może być H97/Z97 + przejściowo ten Pentium. . . Wtedy wymienisz na jakiś i5 4690K. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avren Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 jeżeli miałbym brać i5, to zmieściłbym się w 1300 zł? Bo ja po prostu tego nie widzę, dlatego planowałem kupić lepszą mobo i później dokupić np i5, lub nawet i7. Mankament jest taki, że nowy procek byłby najszybciej za rok, i to tylko "przy dobrych wiatrach". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Tak, ale musiałbyś zrezygnować z OC. Wziąć na razie tylko 4GB ramu na rzecz obudowy. Chodzi mi o zestaw Caleba z i5 4460: http://www.morele.net/inventory/info/Y9JM5b/ Bierzesz 4GB DDR3 w jednej kości za ok 130zł + SilentiumPC Brutus M23. lub rezygnujesz z dysku HDD i bieresz od razu 8GB Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avren Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Mógłbyś mi złożyć taki zestaw na komputroniku lub proline? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 moze jeszcze zaplacic :P? na proline jest tragiczny wybor, dodaje screena - zebys musial sie minimalnie wysilic :) klak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avren Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Ja tutaj widzę prawie 1500zł... Chodzi mi głównie o wybór mobo, z resztą sobie poradzę Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Avren Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avren Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 A co sądzicie o zestawie, który ja podałem? Chyba bardziej jestem skłonny kupić słabszy procek a lepszą resztę komponentów, niż później męczyć się z najtańszą płytą główną, jaka może być. Podejrzewam, że rodziłaby problemy przy późniejszej modernizacji. Nawet jeśli dopiero za rok miałbym i5, to i tak do tego czasu g3220 chyba wystarczy, prawda? Dzisiaj prawdopodobnie zamawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 a czemu masz sie meczyc przy taniej plycie glownej? jedyne co ma "gorszego" to mniej zlaczy sata czy usb, slabsza i niechlodzona sekcje zasilania, ktora nie ma zadnego znaczenia przy braku oc. Przejrzyj sobie testy pentiuma ( masz jeszcze cieply na glownej ) i sam ocenisz czy wystarczy. Bo prawda bedzie taka ze przez rok twoja wypasiona graika bedzie chodzila na pol gwizdka. W tytulach ktore intensywnie korzystaja ze rdzeni nawet wykrecony pentium jest slabszy od starego phenoma. A za rok moze sie sporo zmienic jesli chodzi o procesory i podstawki i moze sie okazac ze i5 Haswell bedzie nieoplacalny. Swoja droga chcesz kupic pentiuma bez mozliwosci krecenia.... Na twoim mijscu bral bym zestaw od Yogi ale wywalil dysk ( skoro masz ) i dolozyl do budy, min Gladius M40... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...