Skocz do zawartości
TRUST

Duron Morgan :(

Rekomendowane odpowiedzi

W drugim kompie, na płycie Abit KT7a - raid maiłem ostatnio Durona 1000 na morganie. Płyta widziała go jako Athlona i rano zrobiłem sobie aktualizację BIOS. Zobaczył go jako 1000 Duron , zaczął obsługiwać SSE. Wszystko OK. Miałem go zamiar właśnie zmienić na Durona 1200 , no i ...ciemność.Wszystko rusza - coolery,dyski itd, ale grafika się nie zgłasza ( jakby procek był padnięty). Ale na solteku poszedł i na Abit KR7a poszedł....Włożyłem spowrotem D1000, bo pomyślałem ,że może mobo padła - ale odpalił bez problemu. Czy ktoś ma może taki konfig, albo wie jak to cholerstwo ruszyć do przodu? ( oba procki nie były kręcone - narazie ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o boze wez gosiu juz przestan nabijac te posty

co staje ci jak jestes stalym dyskutantem?

a co do tego durona to moze grafa jest zle wpieta tez tak kiedys mialem

On normalnie dyskutuje a ty wysyłasz <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły, ktore nikogo nie interesuja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do tego durona to moze grafa jest zle wpieta tez tak kiedys mialem

Gdyby grafika była źle podpięta, to raczej z D1000 też by nie ruszył. Robiłem kilka prób, więc złe ułożenie procka też odpada. BIOS clearowałem, więc to też nie jest wina tego.

A po drugie dla wyjaśnienia, bo może faktycznie niejasno napisałem - problem jest z DURONEM 1200. A przed tymi duronami to na tej płycie chodził Athlon 1200@1400 i nie było problemu.

PS. I prosze sie mnie tutaj nie awanturować!!! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz jeszcze ciekawiej - Duron 1000 po podkręceniu do 1200 odpala bez mrugnięcia okiem i to na nominalnym Vcore - 4 godziny męczę go jakimiś stability test i narazie bez wywrotek. A Duron 1200 dalej ani drgnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...