sinus Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Właściwie to z inicjatywy kumpla chcemy w czasie wakacji pobić rekord w 3D marku na jego gf2 mx200 32mb. Czysty sport! :twisted: Na razie planujemy Vmoda, tylko jeszcze musze troche poszukać (ma ktoś pod ręką?) i chłodzenie peltem! I tu sie właśnie zastanawiam! Karta wyglada mniejwięcej tak: http://img.allegro.pl/photos/oryginal/14/1441/144189/14418943 No i myslałem żeby dać pelta koło 70W, i cold plate tak duży żeby sięgał na pamięci i na rdzeń. A pelt pośrodku tego cold plata. Ciepła strona pelta bylaby chlodzona coolerem alu "Green Cooler" Jak wam sie to widzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Nie za mocny pelt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Pamietaj zeby schlodzic pamieci. Mniej istotny jest sam GPU. Mialem podobnego GeForca. Kiedys o tych MXach 200 bylo, ze wiecej niz 2000 3dmarkow to bedzie ciezko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A jeden gość ma 3100!! On narazie na coolerku i radiatorach na pamiątkach ma ~1800. Acha proc to Duron 950@1170 i płyta 8KHA+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A jeden gość ma 3100!! On narazie na coolerku i radiatorach na pamiątkach ma ~1800. Acha proc to Duron 950@1170 i płyta 8KHA+ Mozliwe. Nie sprawdzalem tego. Chyba gdzies nawet tu na forum o tym wyczytalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 A jakie pamięci ma ten MX200 bo standardowo chyba jest 7ns ja natrafiłem na bardzo dobrego MX200 miał samsungi 6ns :twisted: (to się nazywa MOC!!! 8) :D :P) a kręcił się 200/200 co dawało ok. 1600pkt 8) bez rzadnego dodatkowego chłodzenia :o (sam radiator ale później dorzuciłem wiatrak bo grzał się jak cholera) podejrzewam że gdybym zrobił V-MODA dla gpu i pamięci oraz walną bym wc na gpu i radiatory na ramy to 280/240 bym wyciągnął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 jaka jest krytyczna tmp dla geforców 2 szczeczgulnie gts bo coś mi sie zdaje że jestem blisko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Sprzedaj to badziewie i kup GF1 ;)))) najlepiej CLAP na DDR mialem na nim ponad 3000 na duronie ;))) a ty 2000 nie masz na tzw. gf2 ;)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Zmiana karty nie wchodzi w rachube! I co jak mysleicie, bedzie wporzadku? Czy ten cooler z proca wystarczy do schlodzenia drugiej strony? Czy ten pelt nie za mocy? Bo za slaby to raczej nie jest! ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Jeżeli chodzi o v-moda GF2MX to dotyczy on ttylko GPU- pamięci możesz v-modować przez zwiększenie napięcia AGP. Kontroler napięcia na GF2MX kontroluje tylko napięcie GPU. V-modzik jest b.prosty. Zobacz np tutaj: http://www.aoaforums.com/forum/showthread....highlight=MX400 Mój GF2MX200 to moja karta awaryjna :D - też przymierzam się do opisanej przez Ciebie modyfikacji (z peltem). Niestety moja mobo nie ma możliwości zwiększenia napięcia AGP a co za tym idzie podniesienia napięcia na memkach- w przypadku GF2MX właśnie kręcenie MEMków daje karcie kopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Zmiana karty nie wchodzi w rachube! I co jak mysleicie, bedzie wporzadku? Czy ten cooler z proca wystarczy do schlodzenia drugiej strony? Czy ten pelt nie za mocy? Bo za slaby to raczej nie jest! ;-) Raczej cieńko bedzie się cooler na pelcie sprawował. Zauważ że do odprowadzenia będzie dobre 100W! Lepiej już choć zwykłą wodę zrobić, a jak się upierasz przy powietrzu to zrób sam albo skombinuj jakiśradiator ok. 10x10 cm (lub może być większy, a na niego jakiś wentyl 120x120 wówczas będziesz miał wydajnego pelta, inaczej temp. moga nie być tak niskie jak byś oczekiwał. U mnie jak wreszcie się zmobilizuję i zrobią bloki będzie pelt 68W na kyro2 :lol: (jak temp. na rdzeniu nie będzie ok. -10 to będę zawiedziony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 miałem mx400 prolinkia w takim samym układzie PCB. na pamięci zarzuciłem dwustronnie (bo z 2 stron są pamięci) przecięty na pół radiator od P100 albo 486. jak dasz coś z cienkimi żeberkami i wysokimi na 3cm to powinno dobrze chłodzić. a skoro chcesz peltierka wsadzić to cię zmartwię : chyba GPU i pamięci są na innej wysokości, tzn GPU jest grubszy. więc musiałbyś osobno chłodzić pamięci i GPU. jeśli chcesz vmoda robić to daj może 3 peltierki (2 na pamięci i jeden na GPU) - jak Xtreme to Xtreme :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 No i mam problem! wszystkie vmody sa do kart z tranzystorem US1150, a on ma AMS1505! :-( Czy mozna z nim postapic tak samo jak z tym US?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 próbuj. karta nie kosztuje wiele więc eksperymentuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 No karta nie kosztuje wiele, a poza tym to zrobimy to tak ze przyjma na gwarancji ;-) Ale ile on bedzie mial przez to problemow z mamusią!!! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 No i mam problem! wszystkie vmody sa do kart z tranzystorem US1150, a on ma AMS1505! :-( Czy mozna z nim postapic tak samo jak z tym US?? A TUTAJ masz specyfikację kontrolera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 no panowie ! tak zaglądam czasem co wyszło z tego MX200 a tu cisza ! czyżby pacjent nie przeżył ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 pacjent jeszcze zyje, ale czekamy na pelta :twisted: Na razie mamy chwilowy brak czasu, ale powinno byc wsio gotowe gdzies za tydzień. Zdam relacje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...