Skocz do zawartości
narcyz

Kupujemy telefon komórkowy, czyli co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie spotkałem się jeszcze z tym. A w jakim modelu Ci się zacinał?

To prawda, często się psują.

Jednak pamiętajmy że joy nie same się psują, tylko ktoś je psuje.

Wszystko zależy od użytkowników i od szczęścia przy wyborze słuchawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ma SE k500i i joy siada, drugi nabył rok temu k700i i jest podobnie, aczkolwiek i tak uważam ze SE robi dobre phony

Tez zalezy jak uzytkuja te telefony. Moj kumpel ma w stanie diealnym k500i od 1,5 roku (futerał,pierdółki). Natomiast drugi tak zajechal swojego k700i w nie cały rok, ze telefon praktycznie nadaje sie do wyrzucenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzę czasem jak niektórzy o swoje telefony dbają to z nóg zwala.

Część ludzi po prostu kupi taki fonik w promocji za 1zl i mu zwisa, bo kupił za grosze.

Wrzuci do kieszeni z kluczami, monetami, bez futerału a potem telefon po miechu wygląda jakby miał kilka lat ;) Wszystko zależy od człeka ;)

I co tu się dziwić ze potem cos się psuje/zacina.

Miałem do czynienia z dwoma T68i, potem T610, T630 i nie było problemów z dżojem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SE W300i czy Nokia 7610?

Prosze o porownanie/a, opinie, uwagi, spostrzezenia ludzi, ktorzy maja lub mieli do czynienia z ktoryms z tych telefonow.

Dodatkowo prosze o wytlumaczenie co do ceny tel.

1. Na stronie http://www.telepolis.pl/promocje.php?id=127 jest cennik ery [pierwszy], a w nim rubryka "Promocyjne ceny telefonów ..bla bla.. (modele o ograniczonej dostępności)" - ocb? || W tejze samej rubryce jest wspomniana N7610 w cenie 199 zl przy abo 40 zl [dobrze rozumiem?] i tu moje pytanie: nie ma zadnego haczyka itp. itd. jesli chodzi o ta cene?

2. Czy zaplacenie 399 zl za W300i w przedziale cenowym -od 46 do 65 zł- jest [hmm] sensowne? czy lepiej znalezc jakas alternatywe?

http://www.orange.pl/portal/map/map/phone_...ctive_tab=price

Zalezy mi na porownaniu tych telefonow, poniewaz przypadly mi do gustu i wybiore ktorys z nich. Jesli chodzi o abonament: napewno bedzie to granica 50 zl, a za telefon w abonamencie mysle, ze bede w stanie zaplacic 300-400 zl

[mam nadzieje, ze ktos zrozumie mozliwy belkot i co to, mialem na mysli ;p ;)]

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Część ludzi po prostu kupi taki fonik w promocji za 1zl i mu zwisa, bo kupił za grosze.

Wrzuci do kieszeni z kluczami, monetami, bez futerału a potem telefon po miechu wygląda jakby miał kilka lat ;) Wszystko zależy od człeka ;)

Miałem do czynienia z dwoma T68i, potem T610, T630 i nie było problemów z dżojem.

wiesz, niektorzy uwazaja, ze telefon jest dla czlowieka a nie czlowiek dla telefonu, moj k700i tez kiedys latał po scianach jak sie naprułem za bardzo ale przezyl tylko wgniecenia byly ;]

a dzisiaj sprawilem sobie Nokie 9300 do internetu poprzez iPlus ale zapomnialem za iPlus zaplacic i musze czekac az mi teraz odblokuja polaczenia wychodzace to moze skrobne jakas recke ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jest tak dlatego ze po upływie dwóch lat telefon jest niewiele wart, co do tych joy-ów to jest to wada SE niezależnie od sposobu ich użytkowania, często nawalają ja w swoim SE T68i problemów nie miałem ale dużo znajomych miało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

czy dobrze zrozumialem? nie chcesz clamshella (czyli telefonu rozkladanego - wyswietlacz na jednej czesci, klawiatura na drugim) tylko prawdziwy "telefon z klapka"?

Coś a'la Motorola V3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem matce Nokie 5110 w nowiutkim panelu, z nowa bateria i nowa ladowarka za 50zł. Moze nie byl to interes zycia, ale mamie sie podoba jest bardzo latwy w obsludze, klawisze sa duze, czytelne i 'nieudziwniane', bateria trzyma 5dni! i ogolnie wyglada jak nowy (gdyby jeszcze nie te wymiary, waga i antenka :cry:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja bym luz polecil cos w tym stylu

http://www.allegro.pl/item117211235_fabryc...ort_p7389i.html

moze to za dobry telefon nie jest ale w koncy byl kiedys z tej troche wyzszej polku a co nowe (takie stare-nowe) to nowe...

jest kilka takich ofert na allegro i mysle ze tego typu telefonami warto by sie bylo zainsteresowac w Twojej sytyuacji

http://www.allegro.pl/item116872237_fabryc..._simlocka_.html

http://www.allegro.pl/item117211167_fabryc...a_komplet_.html

http://www.allegro.pl/item116378444_sagem_...are_zapasy.html

Edytowane przez Generic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy Eryk powinien od razu odpasc z zestawieniu bo dziala w w systemie GSM 900 i bedzie lipa z zasiegiem bo w wielu miejscach sieci przestawili sie na GSM 1800...

Prywatnie wolalbym Nokie 5110 niz ta motke timeport z wielu wzgledow, np. dlugosc trzymania na baterii oraz awaryjnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@humax5400

Nie spotkałem się z N6230i czarną, jeśli czarna to bez "i", a różnica to brak joysticka o ile dobrze pamiętam. Jeśli miałeś K750 i coś nie pasował to ta Nokia jest gorsza troche, karty pamięci się wyjmują głupio, słabiutka mp3, aparat gorszy, wyświetlacz jeszcze ujdzie. Za 800zł to nie opłaca się brać w ogóle tego tela czy to jest wersja z "i" czy bez "i". Nówka z "i" za 600zł jak dobrze poszukasz, a jak nie to za 700zł pełno jest.

Jak najbardziej 6230i moze byc czarna lub srebrna....

Czemu kazdy pisze ze 6230i ma joystick? Od kiedy srodkowy PRZYCISK jest joystickiem? Karta pamieci wyjmuje sie glupio... Jak masz pojemna karte to po co ja wyjmowac? Aparat gorszy... Kazdy telefon robi marne zdjecia wiec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mafia35

chyba nie widziales jakie fotki robi SE K800i ;]

Niby robi ładne fotki, ale nie dorównuje nawet najtańszej cyfrówce typu Canon. To nie jest to samo, musicie o tym pamiętać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi