Xaz Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) itam wszystkich, licze na Waszą pomoc w wyborze telefonu. Szukam telefonu do 150-200zł na którym powinno wygodnie pisać smsy i na mieć duży kolorowy wyświetlacz. Bateria też powinna trzymać jak najdłużej. I najlepiej gdyby to była Nokia [napewno model 1600 odpada]. Narazie zastanawiałem się na nokią 3510i, co sądzicie o niej? bateria długo trzyma? czytałem pierwszego posta, ale tam raczej nie ma nic odpowiadającego mi. a jak się użytkuje siemensa sl45i? bo ciekawy fon w sumie. Wygodnie się esy pisze i użytkuje go? z góry dzięki za odp. Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez Xaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Szukam telefonu do 150-200zł na którym powinno wygodnie pisać smsy i na mieć miał duży kolorowy wyświetlacz. Bateria też powinna trzymać jak najdłużej. I najlepiej gdyby to była Nokia [napewno model 1600 odpada]. Narazie zastanawiałem się na nokią 3510i, co sądzicie o niej? bateria długo trzyma? No chłopie zdecyduj się bo ju żnie wiem B-) @maSTHa212 A jednak ten :rolleyes: nic tylko pogratulowac i zyczyć jak najmniej awarii :wink: :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 @kamilo23 : wiesz Symbian to jednak Symbian, mialem go od zawsze, od 6233 odstraszala mnie jednak dosc mala swoboda jesli chodzi o soft. A w Windows Mobile nie chcialem sie ladowac, moze kiedys. Na razie bawie sie tym i coraz wiekszy usmiech mam na twarzy ;) Super sluchaweczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Takie pytanie... Długość nagrywania filmików w K750i jest zależna od softu, czy niezależnie od tego wynosi 30s ?... btw...dzwoni wczoraj babka z BOA i mi mówi że mają dla mnie D750i za 99zł :|... i po kiego wała ja tego k750i kupowałem :| ?...ale nic...oddam mamie a sobie D wezmę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ani to, ani to. Długość nagrywnego filmu w tych telefonch jest zależna od ilości wolnej pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ani to, ani to. Długość nagrywnego filmu w tych telefonch jest zależna od ilości wolnej pamięci. Chyba jednak od softu bo za Chiny Ludowe nie chce mi nagrywać dłuższych niż 30 sekund...a wolnego miejsca ok 150 MB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Wciąż obstaję przy swojej wersji. A czy napewno masz wybrane "Zapisuj w: Memory Stick"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 i po kiego wała ja tego k750i kupowałem :| ?...ale nic...oddam mamie a sobie D wezmę... Przecież K i D niczym, wielkim sie nie różnią. A co do zapisu to masz cos źle poustawiane. Zrób tak jak mówi @narcyz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ha...mam...Shoot Mode>>High Quality Video...nie zwracałem wcześniej na to uwagi...<_< Co do różnic - jedyna w moim przypadku jest taka że K750i jest czerwony, D750 - srebrny...wolę srebrnego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 @kamilo23 : wiesz Symbian to jednak Symbian, mialem go od zawsze, od 6233 odstraszala mnie jednak dosc mala swoboda jesli chodzi o soft. A w Windows Mobile nie chcialem sie ladowac, moze kiedys. Na razie bawie sie tym i coraz wiekszy usmiech mam na twarzy ;) Super sluchaweczka. co prawda to prawda, tez sie przesiadlem i bez symbiana juz nie kupie tel, a ile kosztowala cie ta sluchaweczka bo jest calkie fajna, co prawda symbian 9.1 i jak narazie malo softu pod to jest ale to kwestia czasu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Siema. Wyjdzie bezczel, bo wypowiem sie o czyms co wlasnie mam do sprzedania, ale obiecuje ze ani odrobiny sciemy nie bedzie. Motorola A1000. Duzo mniejsza i lzejsza od a925, duzy dotykowy ekran, port na karty TransFlash, instalowalem na nim kodek xvida i dzialalo wszystko pieknie, kyodai mahjongg w 3D chodzil plynnie (plynniej niz na moim obecnym XDA EXEC Intel Xscale 520MHz :( ) sporo softu pod nia wyszlo, Ma swietny mp3 player (wiesz kiedy wlaczasz mp3 w bitracie 320kbps) i bardzo dobre glosniki stereo ktore ciekawie przenosza bas na twarde podloze, latwa zmiana skorek w OSie, czytelna przegladarka plikow, wybor -ikony/lista, niespotykana przegladarka zdjec gdzie za pomoca stylusa zoomujesz i przesuwasz - efekt jest co najmniej ciekawy (dwuklik i przesuwasz w prawo lub lewo aby przyblizyc lub oddalic) oraz przesuwac zdjecie po ekranie. wszystko chodzi zdumiewajaco plynnie nawet przy fotach 1600x1200. czytnik plikow PDF i DOC. uruchamial PDFa wazacego 112mb poltorej minuty, ale uruchomil :) dobry wyswietlacz i szybkie przelaczanie sie w przegladarce miedzy normalnym widokiem a full-screenem, cache w przegladarce, przycisk WSTECZ (wiekszosc telefonow tego niestety nie ma), dobra bateria (4dni przy sieci 3G) i szybki czas ladowania(4h). Jedyny minus to kamera 1.3Mpix, ktora nie radzi sobie wspaniale w ciemnych pomieszczeniach oraz niestety cena (mimo, iz adekwatna do mozliwosci). Po necie kraza tez ploty ze sie okropnie wiesza i dlawi, co jakims dziwnym trafem mi sie nie przydarzylo. Telefon ma 24mb, a ludzie/lamy nie zdaja sobie sprawy ze ta pamiec jest wspoldzielona z OS-em, wiec jak go zapchaja wideoklipami i cachem, to normalne ze sie bedzie dlawil. Uzywalem swojego z 256MB karta i nigdy nie mialem z nim problemow. --edit-- Link wycięty, kto będzie zainteresowany ten znajdzie lub się skontaktuje. A tak ładnie prosiłem ;> narcyz Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Tak tylko chodzi mi o wiekszy wyswietlacz i edge E900 takze ma 2Mpixele, karty pamieci i inne duperele. Mi chodzi o ladny zgrabny telefonik na ktorym bede mogl normalnie poprzegladac stronki i gadac przez niego Przeciez D600 ma EDGE (specyfikacja: http://www.samsung.com/pl/products/mobilep...Specifications) A wyswietlacz wcale nie jest taki maly: 320 x 240 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 @djsilence kurde napaliłeś mnie trochę na tę motke :P Ale rysik :/ Czy jest możliwość wygodnej obsługi bez niego? Np. pisania sms'ów? Wiesz czasem pod ławką w szkole czy coś to rysik wygodny nie jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 ja obsluguje swoja mote bez rysika. trzeba tylko troche wprawy i wyczucia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Tak jak napisal Tukamon, troche wyczucia i w nie za duze palce i da sie :) Serdecznie przepraszam Narcyza, za popelnienie bledu :( sadzilem ze to byloby ok, a to dlatego ze zapomnialem o tak wspanialej funkcji jaka jest PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 A jak odnośnie GPS? Faktycznie jest dobry czy raczej taka prowizorka? :) Rysik ma jakieś miesjce w obudowie telefonu czy trzeba go mieć oddzielnie zawsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 A jak odnośnie GPS? Faktycznie jest dobry czy raczej taka prowizorka? :) Rysik ma jakieś miesjce w obudowie telefonu czy trzeba go mieć oddzielnie zawsze? Pierwsza klasa to to nie jest ale nie jest zły tylko trzeba dokupić moduł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) a ja mam pytanko - robię bardzo powolną przymiarkę do Nokii N80, będę chciał ją kupić za jakieś maks 1,5 miesiąca, powiedzcie mi na jakiej zasadzie działa w tym telefonie Wi-Fi? Służy ono tylko do komunikacji, czy można normalnie śmigać sobie po necie tym telefonem? Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Jezeli masz Wi-Fi w telefonie to smigasz po necie tam gdzie hot spoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 A ja się pochwale 6233 - i polecę każdemu. Bardzo udany, przedewszystkim szybki (S40) aparacik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Pierwsza klasa to to nie jest ale nie jest zły tylko trzeba dokupić moduł :wink:Orientujesz się ile taki moduł kosztuje? I jezscze ejdno pytanko co lepiej wybrać SE P900/P910i Czy A1000? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Stylus chowa sie z dolu z prawej strony do telefonu, skladajac sie w pol (jak w wedce). GPS dziala kulturnie. Ekran jest przejrzysty i ma dobra rozdzielke. Laczysz sie z modulem gps poprzez bluetooth, mapki na karte pamieci i jedziemy :) Softu sporo na torrentach jest, lecz gdy Ci sie spodoba cos, to pamietaj - KUP ;) -EDIT- Moduly GPS w UK wydaja sie drozsze. Na allegro sa w cenach 250-350zl Eryki chyba maja starszy soft, ale maja klawiature, co niestety czyni je grubszymi. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Jezeli masz Wi-Fi w telefonie to smigasz po necie tam gdzie hot spoty.albo w domu :) ok Kaeres, jak tak nie będzie to Cię zabije :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 albo w domu :) ok Kaeres, jak tak nie będzie to Cię zabije :rolleyes: Browar dla mnie ( baa cała skrzynka ) :mrgreen: http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/tec...wlan/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Elo boyz :wink:. Mam zamiar sprawic sobie nowy telefon. Myslalem, zeby kupic mobilka w promocji "ZetaFon". I pewnie bym sie skusil na Siemensa C75. Tylko nie wiem co sadzic o Siemensach. Jak myslicie, bedzie dobry telefon? Od razu zaznacze, ze nie zalezy mi na dobrej jakosci aparacie, ani na MP3 (mam Sanse i starcza :D). Z gory dzieki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Mam zamiar sprawic sobie nowy telefon. Myslalem, zeby kupic mobilka w promocji "ZetaFon". I pewnie bym sie skusil na Siemensa C75. Tylko nie wiem co sadzic o Siemensach. Jak myslicie, bedzie dobry telefon? Od razu zaznacze, ze nie zalezy mi na dobrej jakosci aparacie, ani na MP3 (mam Sanse i starcza :D). Ja jestem do siemensów nastawiony sceptycznie :-| . A jakie jeszcze telefony wchodzą w gre które tobie się podobają. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 W tym temacie można poczytać trochę o C75. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 klik A tu jest ten spis telefonów, z tym że ja widze tam C75 za 99 pln nie za 1 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 A ja kolejny raz bede zachwalac moj nowy nabytek - Nokie E50. Dzis przypadkowo stwierdzilem ze komoreczka jest wyposazona w rozpoznawanie mowy!! Kazdy wpis z listy kontaktow mozna "powiedziec" a funkcja automatycznie rozpozna do kogo chcemy zadzwonic. I musze przyznac ze dziala to lepiej niz bardzo dobrze bo rozpoznaje bez przeszkod zarowno krotkie wyrazy jak "dom" jak rowniez dluzsze jak "imie + nazwisko". Jest tez opcja zeby "lektor" czytal kto akurat dzwoni. Super sprawa szczegolnie gdy ma sie sluchawke BT na uchu, nie trzeba nic sprawdzac bo po 1-2s slychac od kogo polaczenie. Na prawde big szok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 A ja kolejny raz bede zachwalac moj nowy nabytek - Nokie E50. Dzis przypadkowo stwierdzilem ze komoreczka jest wyposazona w rozpoznawanie mowy!! Kazdy wpis z listy kontaktow mozna "powiedziec" a funkcja automatycznie rozpozna do kogo chcemy zadzwonic. I musze przyznac ze dziala to lepiej niz bardzo dobrze bo rozpoznaje bez przeszkod zarowno krotkie wyrazy jak "dom" jak rowniez dluzsze jak "imie + nazwisko". Jest tez opcja zeby "lektor" czytal kto akurat dzwoni. Super sprawa szczegolnie gdy ma sie sluchawke BT na uchu, nie trzeba nic sprawdzac bo po 1-2s slychac od kogo polaczenie. Na prawde big szok.Chodzi Ci o wybieranie głosowe? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...