Plasma Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Witam. Nie znam się kompletnie na telefonach, dlatego zwracam się do was o pomoc. Zamierzam kupić sobie abonament w Orange (siakiś za ~40zł) i chciałbym sobie przy okazji zmienić telefon. Telefonu używam wyłącznie do dzwonienia i sms-owania (czasami do otwierania piwa :P), przesiadam się z Simensa S45 bo mu wysiada klawiatura i bateria. Jedyny z gadżetów który w nowych telefonach mi się spodobał to odtwarzacz mp3 - nie musiałbym już nosić osobnego odtwarzacza. Tak więc lista wymagań: - odtwarzacz mp3 niezłej jakości (fajnie jakby miał jakiś equalizer/podbicie basów) - slot kart pamięci (bez tego odtwarzacz mp3 jest bez sensu), fajnie jakby obsługiwał >512MB - brak klapki czy innych mechanicznych udziwnień - sensowne wymiary, nie większy niż T28s czy S45. - najlepiej aby był dostępny w Orange w jakiejś promocji Wali mnie jaki tel ma wyświetlacz, mógłby być nawet monochromatyczny, chociaż miło by było pójść z duchem czasu i popatrzeć na kolorki. Niepotrzebny mi bluetooth, 3G czy inne bajery. Od baterii wymagam żeby trzymała 3 dni (jak będzie więcej to się nie zmartwię). Aparatu fotograficznego może nie być w ogóle. Jedyny z nowych telefonów jaki kojarzę z wyglądu (i który spełnia z naddatkiem moje wymagania) to Nokia 6230i, ale jest droga dość, a w Orange jest sporo droższa niż na alledrogo. Nie chciałbym wydawać więcej niż 500zł. Jeśli tel osobno wyjdzie taniej niż w abonamencie to wezmę osobno :). Inne sieci niż Orange mnie nie interesują. Z pewnych przyczyn chcę mieć nr u nich. Z góry dziękuję za odpowiedź :) Edytowane 27 Lutego 2007 przez Plasma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Mam teraz k700i i najchętniej bym go nie wymieniał, ale joystick reaguje na 30% poleceń co mnie bardzo denerwuje.Idź do serwisu, kumplowi naprawili/wyczyścili joystick, działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Jedyny z nowych telefonów jaki kojarzę z wyglądu (i który spełnia z naddatkiem moje wymagania) to Nokia 6230i, ale jest droga dość, a w Orange jest sporo droższa niż na alledrogo. Nie chciałbym wydawać więcej niż 500zł. Jeśli tel osobno wyjdzie taniej niż w abonamencie to wezmę osobno :). Inne sieci niż Orange mnie nie interesują. Z pewnych przyczyn chcę mieć nr u nich. Z góry dziękuję za odpowiedź :) tak właśnie popatrzyłem i telefony w orange są koszmarnie drogie, tanie wyjdzie Ci kupić osobno. Za ok 500zł to możesz celować w SE d/k750i, tańszym wyjściem jest samsung x700 jednak w standardowym sofcie nie ma podbicia basów itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankees123 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Cześć prosze was o pomoc sprzedaje v3 dla kolegi za 320zł mam nadzieje ze dobrze robie i szukam jakiegoś telefonu do 500-600zł możecie mi poradzić ? Zastanawiałem sie nad SE k750i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) N80 bo ma wyższa rozdzielczość ekranu (352 x 416 przeciwko 240 x 320 pixelom), wi-fi i symbiana, a D900 tego nie ma, poza tym to N80 ;)no wlasnie, nokia to nokia, "luzy" na sliderze, skrzypienie i piski, ogolnie wrazenie jakby telefon mial sie zaraz rozpasc, no ale nokia to nokia, a nie jakis tam gowniany samsung :wink: jezeli rozdzielczość ekranu (352 x 416 przeciwko 240 x 320 pixelom), wi-fi i symbian jest w stanie zrekompensowac ci to co napisalem powyzej to wez nokie Edytowane 28 Lutego 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Cześć prosze was o pomoc sprzedaje v3 dla kolegi za 320zł mam nadzieje ze dobrze robie i szukam jakiegoś telefonu do 500-600zł możecie mi poradzić ? Zastanawiałem sie nad SE k750i za 6paczek szukaj d600, super tel, też ostatnio poluje na niego :E Edytowane 28 Lutego 2007 przez jc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 za 6paczek szukaj d600, super tel, też ostatnio poluje na niego :E Jesli masz 600zl i wybor miedzy K750i a D600 to bierz tego pierwszego. Mialem D600 pol roku i nie moge nic zlego w sumie na niego powiedziec oprocz: luzow na sliderze po jakims czasie, no i trzeba zmodyfikowac soft zeby w pelni byl funkcjonalny (wibra razem z dzwonkiem, mozliwosc zminimalizowania odtwarzacza mp3 itd. etc.). K750i jest mniej problemotworczy, moze i ma gorszy wyswietlacz, ale ma duzo lepszy aparat z auto focusem, lepszy odt. mp3 i MA radio. Oprocz tego bateria trzyma 2 razy dluzej i mozna go przerobic na W800 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Mam krótkie pytanko , do słuchania muzy który kom lepszy Nokia N73 , SE W810i czy SE W850i , szczególny nacisk kładę na jakość audio , czyli w miarę dobre słuchawki też będą potrzebne . mój typ to SE W850i , ale nie jestem zbytnio zorientowany :/ z góry dziękuję za pomoc Looknij se na Nokie N73 ME to typowo muzyczny telefon z "dobrym" aparatem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Czy jest jakas strona z aktualizowanymi na bierzaco telefonami do wyboru w danym abonamencie w kazdym z operatorow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 jaki tel do 600zł w abonamencie? (abonament około 100zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) jaka sieć? jaka taryfa? co chciałbyś mieć w telefonie? najlepiej wysłać do operatora maila, żeby wypisał listę modeli w cenie do 600zł, w taryfie jaka cię interesuje - ja tak zrobiłem i przysłali mi ładny wypis telefonów + cena w abo i bez :] Edytowane 1 Marca 2007 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankees123 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 a który tel jest lepszy W800i czy K750i który brać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Witam. mam maly dylemat. nokia 5300 za 399zl czy SE k750i za 299zl? do tej pory mialem 3 nokie i jednego se. na zadnej nokii sie nie zawiodlem, na se t68i dosyc mocno. zalezy mi na mp3, aparacie w sumie srednio, bardzo na "nieawaryjnosci". duzo blizej mi do nokii, podobno telefon "muzyczny", tylko troche duzy jest.. z gory dziekuje za wszelka pomoc. pozdrawiam. edit: czy na 5300 mozna grac w jakies bardziej zaawansowane gry? Edytowane 1 Marca 2007 przez mumin34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 a który tel jest lepszy W800i czy K750i który brać ?Z tego co wiem to jest jeden i ten sam telefon, w k750i można wgrywając soft zmienić na w800i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Czy jest jakas strona z aktualizowanymi na bierzaco telefonami do wyboru w danym abonamencie w kazdym z operatorow ? www.telepolis.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 witam ponownie. zdecydowalem sie jednak na 5300 prawdopodobnie i za 2 godzinki jade go nabyc:) jesli jednak ktos jest w stanie przekonac mnie do k750i to uprzejmie prosze, poniewaz jeszzce go nie skreslam. moje wymagania w poprzednim moim poscie. dziekuje za poswiecona uwage. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Kończy mi się umowa w Plusie i planuje zmienic swoj se t630 na ktorys z telefonow w opisie. Oba telefony maja zlacze na karte pamieci, wiec planuje kupic taka karte i uzywac telefonu jako odtwarzacza mp3. Jak myślisie który się lepiej sprawdzi w tym celu? A może jeszcze jakis inny telefon ze zlaczem na karte pamieci w podobnej cenie? A może samsunga e250? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) witam ponownie. zdecydowalem sie jednak na 5300 prawdopodobnie i za 2 godzinki jade go nabyc:) jesli jednak ktos jest w stanie przekonac mnie do k750i to uprzejmie prosze, poniewaz jeszcze go nie skreslam. moje wymagania w poprzednim moim poscie. dziekuje za poswiecona uwage. pozdrawiam. Ja bym bral K750i. W tej nokii musisz brac pod uwage ze to slider, a w kazdym sliderze leci po jakims czasie tasma, a sam w sobie lapie luzy. Widzialem juz 6280 po 2 miechach i luzy miala spore, moj stary D600 tez mial. Taka ich przypadlosc. Co do jakosci muzyki to jednak upieralbym sie przy SE. Zawsze mozna zmodyfikowac do wersji Walkman (W800). Jakosc napewno jest lepsza no i ten MegaBass... :) No i nie sposob ominac aparatu 2mpix z AF ktory jest bez porownania z 5300. Edytowane 2 Marca 2007 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Ja bym bral K750i. W tej nokii musisz brac pod uwage ze to slider, a w kazdym sliderze leci po jakims czasie tasma, a sam w sobie lapie luzy.Nie zgadzam sie, moja dziewczyna ma juz ponad pol roku E900 i slider chodzi jak marzenie, ja mam N80 dwa miesiace i od samego poczatku dziala tak jakby mial sie rozpasc, ogolnie nie ma zasady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 K750i a 5300 to dwa różne fony. Więc się trochę zastanówcie co proponujecie. A 2 to to że wystarczy użyć szukajki w temacie bo wiele zostało już powiedziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 OT K750i a 5300 to dwa różne fony. Więc się trochę zastanówcie co proponujecie. A 2 to to że wystarczy użyć szukajki w temacie bo wiele zostało już powiedziane. uzycie szukajki nie wystarczylo, bo w interesujacym mnie temacie odp nie znalazlem. proponuje wiec reakcje porzadkowe pozostawic na bardziej adekwatne sytuacje. EOT. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Witam co powiecie o Siemensie SXG 75 z 2 letnią gwarą za 469zł :) Ma go ktoś z was ?? Edytowane 3 Marca 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 ja jako że już miałem 3 siemensy tradycyjnie będę odradzał siemensy są be :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Przecież wybrałaś K750i więc po co komplikujesz sobie życie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Ale nie mam kasy, kupuje tego siemensa , potem sobię kupie k800i ,pozatym k750i chowa się przy tym sxg75 bo ma gps, większy wyświetlacz, itp.!!!!!!!!!!!!!! pa !!!! Edytowane 3 Marca 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 A po 5 miesiącach rozpadać bedzie ci sie w dłoni :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 i co 3 minuty wieszać... brawo... gratulujemy rozsądku człowiekowi, który patrzy na wyssane z palca cyferki... chłopie jak myślisz czemu siemens upada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Siemens juz upad jakis czas temu, chociaz 3 lata temu mialem siemensa mc60 i telefonik calkiem spoko 3 lata temu, moja mama jesze go uzywa i telefon ma sie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Bio: nie "chłopie", to dziewczyna jest. Może się trafi akurat i będzie dobrze. Ten model z tego co wiem powstał na bazie Motoroli E1120 [siemens kupił prototyp bo Moto wycofała go z produkcji - ponoć zbyt zaawansowany jak na motorole i już nie wyglądała jak RAZR]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Chrzanie to !! kupuje PSP !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...