Kaeres Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 A ja mam takie pytanie, co sadzicie o sony ericssonie j220i ? badz co mozecie zaproponowac do 100zl ? :> Telefon ma dzwonic i odbierac smsy i byl wzglednie nowy http://allegro.pl/item191799612_super_siemens_c65.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Po dosyc dlugim braku zainteresowania komorkami, patrze na allegro, dzial nokia i... nie kilkanascie ale kilkadziesiat roznych numerow. Pisze o tym dlatego poniewaz szukam telefonu dla mojego ojca - wkoncu musi sie przesiasc z siemensa c 45. Najlepsza bylaby chyba nokia, z dlugo trzymajaca bateria, bez miniaturowych przyciskow, z kolorowym wyswietlaczem, prostym i schludnym wygladzie, oraz tak zeby zbyt szybko obudowa nie popekala czy wysiwetlacz - czyli trwala, do 300zl. Macie ciekawsze pomysly niz 6610 ? CHociaz mzoe inaczje daloby sie to rozwiazac. Tatus z komorki bardzo malo korzysta, ma taktak'a chyba od poczatku gdy sie pojawil. Teraz jest mozliwosc zachowania numeru, wiec moze warto przesiasc sie an jakis abonament? Doladuwuje jedynie gdy zobaczy ze za dwa dni konczy mu sie mozliwosc dzwonienia, czasem nawet po. Teraz ma chyba ze 150zl na koncie i pewnie przez 2 lata tego nie wykorzysta. Moze bardziej oplacalobys ie wziac jakis tani abonament, z minutami przechodzacymi na nastepny miesiac + jakis fjany tefonik za 1zł? Mama ma podobny problem, ale ona akurat dzwoni wiecej. Jest jakas promocja dla dwojga u ktoregos z operatorow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 A ja mam takie pytanie, co sadzicie o sony ericssonie j220i ? badz co mozecie zaproponowac do 100zl ?icon_wink_smile.gif Telefon ma dzwonic i odbierac smsy i byl wzglednie nowy W tym SE lubią padać dżoje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 W tym SE lubią padać dżoje ;] joye to lubi apadac chyba we wszystkich SE :P choc mialem juz 3 i w zadnym nie padl :P a jezeli chodzi o j220i on nie ma joya :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) gollumek, wlasnie mialem napisac w sprawie joya w j220i :) ... Nie wytrzymam i sie musze pochwalic. Wlasnie nabylem Benq-Siemens EF 81 Kto w cenie 375PLN (a co tam powiedzmy nawet do 600PLN) znajdzie lepsza komorke ? Wiele jeszcze nie widzialem, np. najnowszych Nokii z serii N ale telefony 3G bez Symbiana nie robily na mnie wrazenia. W przypadku EF 81 nadal zbieram szczene z podlogi. Edytowane 10 Maja 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 To jak się ogarniesz :wink: to napisz coś więcej. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 A co tu pisac ? Filmy zasuwaja jak marzenie w takiej jakosci, ze masakra. Nic nie scina. Myslalem, ze MP3 to MP3 i w kazdej komorce bedzie niemal identycznie. Pff, w sprzedanym juz Samsungu E250 to teraz wiem, ze graly jak beeper z peceta. Menu jest typowo siemensowskie czyli miod dla mnie (od zawsze w siemensie siedze). Wgrane juz motywy sa sredniackie oprocz wypasionego Star Wars. Zdjecia srednie wykonuje. Widzialem K750i i robi lepsze. Na ekranie komorki wygladaja zadziwiajaco dobrze ale juz na kompie niezbyt (w porownaniu do K750i). Zmiana z Siemens S65 (jeszcze go posiadam) i tak jest na wielki plus. Wiem, ze takie opinie sa z d*** wziete i nie miarodajne ale to pewnie dlatego, ze ja zawsze cenilem sobie Siemensy za ich prostote oraz menu ktore teraz wszyscy zaczeli uzywacw aparatach bez Symbiana. Moze popytasz to posprawdzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) A czy sprawdzales, czy nie ma problemow z karatami pamieci (micro-sd)? Sam planowalem sobie kupic taki telefon, poniewaz za ta cene nie ma nic lepszego i wlasnie to mnie niepokoilo :wink: , ze jak taki tani to moze cos jest nie tak z tym telefonem, a jest? Edytowane 10 Maja 2007 przez adamski8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Jeszcze pamieci nie dokupilem. Na forach nie narzekaja. Jedynie 2GB nie chce przelknac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) to jak już się tak przechwalamy to zakupiłem ostatnio w850i /prawie nowka/ za 450 zeta ;] od znajomego. Telefonik mi się podoba, zawsze lubiłem sony ericssony, siemensy tez ;]) wyświetlacz 320x240 robi wrażenie, zdjęci całkiem niezłe no i to co w SE jest juz chyba standardem to bardzo dobra bateria - w szale pozakupowym pociągneła 3 dni bardzo intensywnego użytkowania, przy normalnym używaniu trzyma tydzień. Co do plusów to telefon bardzo szybki, duże możliwości, powiem szczerze że wole go od symbiana (mam też nokie 6600), - masa apolikacji na jave i działają 3x szybciej niż te na symbianie. Jak to w SE bywa brak durnych ograniczeń jak w nokiach, no i 1mb SE = 1mb komputerowy a nie jak w nokii gdzie trzeba pamięć dzielić przez 2. Z plusów jeszcze bardzo szybki bluetooth - najszybszy chyba z tych z którymi miałem doczynienia. Minusy są 2 - to coś co jest zamiast joya jest po prostu niewygodne, drugi minus to lekkie luzy na rozsuwanej klawiaturce. Edytowane 10 Maja 2007 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konios Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) szukam jakis fajny telefonik do 300 zl...musi sie dobrze smsy pisac, na tym mi najbardziej zalezy..a raczej mojej siostrze :) edit: wlasnie kupilem nokie 6230 :) czy dobrze, nie wiem, ale telefonik zgrabnie wyglada, funkcje ok chociaz nikt z nich korzystac nie bedzie...tylko dzownienie i smsowanie. Edytowane 10 Maja 2007 przez konios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antonassi Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Proszę o poradę. Od czterech lat jestem w Erze. W sierpniu kończy mi się umowa i nie wiem co teraz zrobić. Obecnie płacę około 65zł za abonament, w którym mam 40 min do wszystkich sieci + 100 do Ery. W Erze proponują mi 50% zniżki w taryfie Era Nowy Komfort. To znaczy ze miałbym 160 minut za 60zł. Mnie jednak interesuje także nowy telefon(obecny już prawie umarł). Przeglądałem ofertę sieci Play. Myślę iż 70zł abonament + Samsung Z400 to nie jest zły wybór. Teraz proszę was o poradę: zostać w Erze czy przejść do Play(nie wiem jak z zasięgiem w Beskidach). Jeśli miałbym zostać w Erze to jak ich potraktować żeby dostać jak najlepsze warunki? Jakie telefony polecacie? W promocji jestem w stanie zapłacić 200zł. Od telefonu oczekuję bezawaryjności, komfortowej obsługi. Aparat i mp3 mile widziane. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Proszę o poradę. Od czterech lat jestem w Erze. W sierpniu kończy mi się umowa i nie wiem co teraz zrobić. Obecnie płacę około 65zł za abonament, w którym mam 40 min do wszystkich sieci + 100 do Ery. W Erze proponują mi 50% zniżki w taryfie Era Nowy Komfort. To znaczy ze miałbym 160 minut za 60zł. A czy to nie znaczy przypadkiem ze bedziesz mial obecna oferte tj 40+100 za 50% obecnej ceny? bo ja to tak rozumiem. Swoja droga zdzieraja z Ciebie strasznie, ja jestem w erze tez kolo 4 lat, umowa sie konczy w pazdzierniku a mam rowniez 40+100 ale za 36zl :] a co robic dalej, mow ze sie zastanowisz, zadzwonia z nowu z ciekawsza oferta kilka dni pozniej, prawie zawsze tak jest :] Edytowane 11 Maja 2007 przez gollumek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Era Nowy Komfort od 7 maja bodajrze ma za 45pln 120 minut do wszystkich lub 300min do sieci. Do tego nowy aparat - to w tej chwili jedyne wyjscie obok wspomnianego przez Ciebie Play za 70 pln i 204 min. Teraz popatrz sobie na telefony ktory Ci sie bardziej podoba i sobie podpisz nowa umowe. Inna sprawa gdybys mial telefon, ktorym sie jeszcze z rok nacieszysz to mozesz Ere pociagnac za jezyk ale tak to odpada - tylko nowa umowa. I nie daj sie wpiep.rzyc w minute powyzej 40gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antonassi Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Dzięki za odpowiedź. Można powiedzieć że dogadałem się z Erą. Mam do pytanie was pytanie odnośnie telefonu. Interesują mnie trzy modele: SE K800i, SE W810i i Samsung D900. Słyszałem że z Samsungiem są problemy. Skłaniam się ku K800 ale nie wiem jak w tym telefonie jest z jakością mp3. Jest duża przepaść między jakością dźwięku w W810 a K800? Jak z mp3 u Samsunga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Interesują mnie trzy modele: SE K800i, SE W810i i Samsung D900. Słyszałem że z Samsungiem są problemy. Skłaniam się ku K800 ale nie wiem jak w tym telefonie jest z jakością mp3. Jest duża przepaść między jakością dźwięku w W810 a K800? Jak z mp3 u Samsunga?Samsung ma bardzo słabe MP3, lepiej brać moim zdaniem K800i, W810i już sie też powoli nudzi-widać dużo [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) K800i - i nie ma gadki. O tym telefonie marzylem ale jak zobaczylem cene to no wiecie...o Ferrari Testarossa tez marze. Ale jezeli bierzesz pod uwage MP3 to nie wiem. W810i jest z serii Walkman wiec powinien cos soba reprezentowac w tej kwestii. Ale zaawansowanie K800i jest miazdzace pod innymi wzgledami. Edytowane 12 Maja 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antonassi Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 No właśnie. W każdej recenzji K800 zajmują się głównie wychwalaniem kamery i genialną jakością zdjęć. O innych funkcjach wiemy mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Tylko nie zapominajcie, że "siła" tych walkmenów to słuchawki, a nie jakiś zmieniony moduł dźwiękowy. W przypadku k750i też się nikt nie zachwycał dźwiękiem, skoro telefon nie miał porządnych słuchawek, natomiast aparatu nie trzeba było usprawniać, więc warto było o nim wspomniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Dziewczyna ma za 2 tygodnie urodziny więc trzeba by kupić jakiś prezent a że akurat niedawno zginoł jej telefon stwierdziłem że kupie jej jakąś słuchawke, problem jest tylko 1 to ma być jakiś mały telefon w którym bajery spełniają drugorzędną funkcję, tylko co wybrać (zawsze jakoś zwracałem uwage na wszystkomające a co za tym idzie małe telefony), tak więc nie mam zielonego pojęcia co wybrać. Wymagania: -Mały i lekki -Jakiś aparat chociaż 1,3mpx -Cena do 1500, jak będzie coś naprawde ciekawego moge troche dorzucić. Pomóżcie coś wybrać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) skoro dla dziewczyny to może coś z serii L'Amour od Noki, może n7373 (nie 7370 bo ma słabszy aparat i nie ma kart pamięci, a cena prawie taka sama), albo wyżej 7390? a z tańszych to 6131, albo Samsung e570 *****Edit***** przynajmniej dla mnie 7390 lepiej prezentuje się na żywo niż na zdjęciach ;) Edytowane 12 Maja 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 7390 fajnie wygląda no i ma juz mini USB, jutro przejde się żeby ją zobaczyć jak sie prezentuje na żywo. Fajny wydaje się jeszcze samsung d900 tyle że nie wiem czy pasuje do kobiety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 KrisJR: Widzialem kilka kobitek z tym fonem. Napewno źle nie wyglądały :) A osobiście jak np. widzę kobiety z takimi telefonami co wygladają jak zabawki (róźowe, złote etc) to mnie tylko uśmiech ironiczny ogarnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Albo motorola V6 lub inna z tej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Po 3 dniowym teście k800i doszedłem do wniosku, że to nie ten telefon jaki jest mi potrzebny. Zaciekawiła mnie Nokia E50. Jakie są wasze opinie na temat tej komórki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...highlite=%2BE50 Miłej lektury :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) K800i - i nie ma gadki. O tym telefonie marzylem ale jak zobaczylem cene to no wiecie...o Ferrari Testarossa tez marze. Ale jezeli bierzesz pod uwage MP3 to nie wiem. W810i jest z serii Walkman wiec powinien cos soba reprezentowac w tej kwestii. Ale zaawansowanie K800i jest miazdzace pod innymi wzgledami. Male ustawienie equalizera w K800i i gra podobnie do W810i. W ma funkcje Mega Bass i w tym tkwi roznica, ale wystarczy docykac w/w equalizer i bedzie to samo :) Jesli chodzi o E50 to: cienkie multimedia ogolnie (jakosc aparatu, mp3...), strasznie wolny soft, marna bateria, wyglad (ale to juz pojecie wzgledne). Jesli lubisz symbiana to ok ale ja bym tego nie bral. Edytowane 13 Maja 2007 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Ja jeszcze tydzień temu przed zakupem n95 używałem e50 i byłem z niej bardzo zadowolony złego słowa na ten telefon powiedzieć nie mogę. Gdybym miał wybór k800i i e50 zdecydowanie wybieram e50. Na temat symiana i e50 polecam lekture serwisu i forum symbianos.pl. Ps. Dla panny wybrałem jednak 7390 :) Edytowane 13 Maja 2007 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Orientuje się ktoś czy na Nokii E50 da się sprawdzać pocztę z gmail'a? Na K750 niestety nie działa bo potrzebne jest szyfrowane połączenie, którego on chyba nie obsługuje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Przeczytałem na forum symbian i większość problemów rozwiązał nowy soft. Co do jakości muzyki, to uzyskałem również informację, że wystarczy wgrać dobry odtwarzacz i kupić taką przejściówkę to po podłączeniu do słuchawek muzyka jest całkiem niezła. Co najważniejsze, bateria trzyma dość długo. Myślę, że ten telefon będzie idealny dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...