Kaeres Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Odrzucał K800 za wielkość i wziął N93i. I weź tu coś polecaj tej młodzierzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 A najlepsze jest to, że w cenie tej cegły n93i jest już do kupienia SE K850i przy którym aparat z "zoomem optycznym" Nokii jest niczym :) K850i na Allegro do kupienia za 1850zl :) Poczekam jeszcze 2-3 miechy i kupuję ten telefon, bo już zachorowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Witam Tak na szybko zapytam.. Jaki telefon Polecacie do 250zł ?? tak aby był jak najmniej awaryjny i żeby był stabilny (zadnych zamuleń, zawieszek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Podałeś bardzo mało szczegółów jeśli chodzi o twoje wymagania. Jeśli z używanych telefonów to: - Nokia: 6070, 6103, 6230, 6020 - Siemens: S65 - Samsung: X510, X660 - SE: K510i Ja bym się wahał pomiędzy: 6230, S65 i K510i. Zapewne wybrałbym Nokię a to tylko z tego względu, że oprócz posiadania karty pamięci (S65 ma ją również), ma odtwarzacz mp3 i radio. S65 ma za to aparat 1,3mpix ale nie ma radia i mp3. Edytowane 19 Października 2007 przez mafia35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) hmm tak ma być to wyłącznie używany telefon.. nie zależy mi koniecznie na niewiadomej ilości bajerów, przede wszystkim ma mi służyć jak najdłużej;) i ma się nie zawieszać bądz być opoznionym w menu... Co do tych bajerów mogłyby być ale nie muszą, oczywiście nie chcę takiego zupełnie pustego telefonu za tą cene ;) Klapka czy bez to zupełnie jest mi obojętne Również rozważam kupno 6230 ale myślę też na E398( i tu pytanie jakie są wady/zalety) siemens odpada na starcie (poprostu nie mam zaufania do tej marki) Rozważałem jeszcze k700 ale boje sie o joya i chyba on też odpada Edytowane 19 Października 2007 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 W k700 joy to padaka. Najgorszy w calej serii SE. Jesli chodzi o awaryjnosc S65 to na pewno jest mniejsza od E398, w koncu to "S"ka. Najlepszym wyborem bedzie chyba N6230. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dasedrot Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Proszę o pomoc. Mam zamiar kupic telefon do 400zł. Nie oczekuję ,żeby miał dobry aparat (nie potrzebuję aparatu w telefonie bo wszędzie chodzę ze swoim) Nawet bardzo wskazane byłby jego brak (więcej zaoszczędzę) Będę go używał w głównej mierze do słuchania muzyki ,multimedia ,Bluetooth itp. Zastanawiałem się nad W810i ,lecz z tym budżetem nie da rady ,a nie chcę wydawac więcej na telefon (jestem tylko nastolatkiem) Dałoby sie zdobyc W800i ,lecz nie chcę komórki z joystickiem. W grę wchodzą wszystkie marki telefonów np Samsung (lecz ja się nie orientuję za bardzo w telefonach i nie wiem ,czy się nie wieszają jak jest zapełniona karta pamięci i w ogóle) Co myślicie o W550i ? Doradźcie bo nie wiem czy jeszcze trochę dozbierac... @Down: O właśnie o takie coś mi chodzi (subiektywną opinię na temat telefonu) Edytowane 19 Października 2007 przez Dasedrot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Co myślicie o W550i ? Doradźcie bo nie wiem czy jeszcze trochę dozbierac... uzywalem tego wynalazku przez pewien okres czasu, wg mnie ten tel nie jest wart kupna drozej niz za 300zl. menu i funkcje identyczne jak w k750i, wyswietlacz rowniez identyczny, aparat 1,3mp jednak raczej kiczowaty. Ma 256mb wbudowanej pamieci czyli nie za wiele, lepiej cos ze slotem na karte.. no i jeszcze jeden szczegol, telefon jest stosunkowo duzy i ciezki, a i sposob odsuwania telefonu na bok jest raczej nie wygodny i nie praktyczny ;) To by bylo tyle na temat tego telefonu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 A najlepsze jest to, że w cenie tej cegły n93i jest już do kupienia SE K850i przy którym aparat z "zoomem optycznym" Nokii jest niczym :) K850i na Allegro do kupienia za 1850zl :) Poczekam jeszcze 2-3 miechy i kupuję ten telefon, bo już zachorowałem. tylko ze k850 to shit, ktory i tak zaraz bedzie duzo tanszy. Dlaczego shit, bo nie ma systemu operacyjnego, zastanawiam sie tylko dlaczego. Duzo lepszy jest P1, albo czekac na w960, ewentualnie na n82. brak systemu to jednak ogromne ograniczenia, przy dobrze zapowaidającym sie phonie. Kto mial chodźby symbiana na jakim szybszym sprzecie, wie co mam na mysli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor1000 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 brak systemu to jednak ogromne ograniczeniaZgadza się. Problem z tymi wszystkimi topowymi modelami Samsungów, SE itp które nie maja systemu polega na tym że ich ceny lecą na leb na szyje bo nie mają praktycznie zadnego potencjału poza wbudowanymi funkcjami i za pol roku takiego K850 bedzie mozna miec za 900zł a smatphony typu n93, n95 czy p1 bedą nadal trzymac dobrą cene. Pozatym zakładając ze ktos naprawde szuka zaawansowanego urządzenia, bo chyba wlasnie takie osoby zwracają uwagę na nowosci typu k850, to bezsensem jest pozbawianie sie możliwosci rozbudowy i instalacji dowolnego oprogramowania, szczególnie teraz kiedys symbian jest naprawde szybki i niezawodny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Co myślicie o W550i ? Doradźcie bo nie wiem czy jeszcze trochę dozbierac... @Down: O właśnie o takie coś mi chodzi (subiektywną opinię na temat telefonu) Ja byłem z niego zadowolony. Telefon był fajny jeżeli chodzi o gry. Strasznie imponował mi wyglądem. Dużo piosenek tam nie wrzucisz, ale jeżeli chodzi o mp3 to byłem z niego zadowolony. Jeżeli chodzi o odsuwanie, to używa się tego najczęściej do napisania smsa, więc nie trzeba go mieć zawsze otwartego. Odblokowywanie problemów mi nie sprawiało, jest podobne do tego w mp3... Podobny do k750i, ale k750i mają wszyscy i jest chyba minimalnie droższy..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Zgadza się. Problem z tymi wszystkimi topowymi modelami Samsungów, SE itp które nie maja systemu polega na tym że ich ceny lecą na leb na szyje bo nie mają praktycznie zadnego potencjału poza wbudowanymi funkcjami i za pol roku takiego K850 bedzie mozna miec za 900zł a smatphony typu n93, n95 czy p1 bedą nadal trzymac dobrą cene. Pozatym zakładając ze ktos naprawde szuka zaawansowanego urządzenia, bo chyba wlasnie takie osoby zwracają uwagę na nowosci typu k850, to bezsensem jest pozbawianie sie możliwosci rozbudowy i instalacji dowolnego oprogramowania, szczególnie teraz kiedys symbian jest naprawde szybki i niezawodny.OMG ale bzdury. To nie z powodu OS telefony trzymają bądź nie trzymają cen ! Edytowane 20 Października 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 tylko ze k850 to shit, ktory i tak zaraz bedzie duzo tanszy. Dlaczego shit, bo nie ma systemu operacyjnego, zastanawiam sie tylko dlaczego. Duzo lepszy jest P1, albo czekac na w960, ewentualnie na n82. brak systemu to jednak ogromne ograniczenia, przy dobrze zapowaidającym sie phonie. Kto mial chodźby symbiana na jakim szybszym sprzecie, wie co mam na mysli Czytając takie głupoty śmiać mi się bardziej chce niż czytając "Topic śmiechu" w Oślej łączce... Człowieku, co ty porównujesz? Telefon do palmfona? Przecież to są zupełnie różne klasy telefonu. Równie dobrze dla mnie każda Nokia N może okazać się shitem bo mają aparat foto do **** w każdym modelu. Dla jednych jest ważny OS dla innych co innego. Proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Witam Mam szybkie pytanie, poniewaz mam zamiar dzisiaj przedluzyc umowe w erze (na 80%) i oto lista telefonow ktore moglbym wybrac: 1. Samusng E250 (kiedys jeszcze bralem go jako opcje, ale teraz gdy co druga osoba ma ten telefon to ...) 2. SE W300i 3. SE k550i 4. Nokia 5300 5. Nokia 6300 Ktore polecacie a ktorych nie powinienem brac pod uwage ? Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Bierz k550i albo nokie (5300/6300) z tych co podałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor1000 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 OMG ale bzdury. To nie z powodu OS telefony trzymają bądź nie trzymają cen ! A gdzie tam jest cos takiego napisane ? Moze powiem inaczej (chociaz jezeli miales problemy ze zrozumieniem mojej wczesniejszej wypowiedzi z tą bedzie chyba jeszcze gorzej): posiadanie systemu jest (najczesciej) warunkiem wystarczającym do tego zeby telefon trzymal sie dlugo w cenie, ale nie jest warunkiem koniecznym do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Czy jest jakikolwiek powód, aby wymienić N95 na K850? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Czy jest jakikolwiek powód, aby wymienić N95 na K850?Nie wydaje mi sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haladdin Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Jaki polecilibyście telefon z Symbianem??? Mozliwie tani, wygodny w obsłudze. Bajery typu MP3 mnie nie interere (po tylu godzinach słuchania iAudio żaden odtwarzacz telefoniczny mnie nie isatysfakcjonuje :D ). Aparat może być, może nie być - różnica w sumie niewielka. Nie miałem jeszcze telefonu z OSem. Ale jakoś ciągnie mnie do tego rozwiązania. Rozważałem Nokię E50. Co o tym myślicie??? Co z awaryjnością tego modelu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 tylko ze k850 to shit, ktory i tak zaraz bedzie duzo tanszy. Dlaczego shit, bo nie ma systemu operacyjnego, zastanawiam sie tylko dlaczego. niektorzy ludzie chca miec swietny telefon w ktorym nic nie beda musieli instalowac(bo nie umieja, bo im sie nie chce itp), lub tez zalezy im na szybkosci dzialania telefonu. sor, dla mnie symbian bez odpowiedniego softu jest po prostu slaby, a juz na pewno nie ma co porownywac predkosci dzialania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 dla mnie symbian bez odpowiedniego softu jest po prostu slaby, a juz na pewno nie ma co porownywac predkosci dzialania.Nikt chyba nie kupuje telefonu symbiana, żeby się marnował. OS jest stworzony dla 3rd-party-software i każdy kto go kupuje ma w tym jakiś cel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Nikt chyba nie kupuje telefonu symbiana, żeby się marnował. OS jest stworzony dla 3rd-party-software i każdy kto go kupuje ma w tym jakiś cel. a widzisz jak sie mylisz? bardzo wiele osob ma tel z symbianem nie wiedzac nawet o tym. przecietny kowalski czesto nie wie, ze ma cos takiego w telefonie, a nawet jesli juz "wie", ze ma os, to nie potrafi z tego skorzystac. sam fakt, ze jestes na tym forum dowodzi tego, ze nie jestes przecietnym kowalskim, i tak jak dla mnie, dla Ciebie takie rzeczy sa jasne ;) hmm, moze sie zagalopowalem i troche ogolnie odebralem Twoja odpowiedz :) w koncu piszemy NA TYM forum :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 1. Samusng E250 (kiedys jeszcze bralem go jako opcje, ale teraz gdy co druga osoba ma ten telefon to ...) 2. SE W300i 3. SE k550i 4. Nokia 5300 5. Nokia 6300 1. brzydki wyświetlacz 2. lepiej k550i 3. super wybór 4. trochę cegła 5. wyświetlacz lepszy ale od strony technicznej k550i lepiej rozwiazany (np minimalizacja aplikacji, lepszy słownik t9, lepsze menu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Witam! Mam do wyboru Nokie: 1) 6288 2) 6300 Która waszym zdaniem jest bardziej warta uwagi?? Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 6300 a dlaczego? nowsza konstrukcja i lepiej wykonana,a inne opinie można przeczytać tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=244568 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Mial ktos stycznosc z Benq-Siemens S68? Mozna w nim odtwarzac dzwonki mp3? Poszukuje telefonu za 100-150zł z dzownkami mp3. Gdyby nie psujace sie joysticki w SE, bralbym K700i,ale niestety mialem juz 3 szt tego telefonu i kazdy sie psul, chwilowo pomagalo spryskanie joy'a PR-Kontaktem,ale po jakims czasie znów mulil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) moze nokia 3300? :] karty pamieci, odtwarzac mp3, radio fm. do wyrwania za grosze. sam mam taka do sprzedania ;] co do dzwonkow to zarowno sygnal nadejscia polaczenia jak i sygnal sms mozna ustawic mp3 tyle ze w porownaniu do k700 gorszy wyswietlacz i brak aparatu, ale moglbys bardziej sprecyzowac wymagania Edytowane 23 Października 2007 przez dzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 3300 - miałem 3 tygodnie, imho obsługa w poziomie jest megawygodna 6060 - klapka, z dzwonkami mp3 moto L6 - ale to już drożej @dayus potrzeba więcej info ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haladdin Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Sprawa jak w temacie :) Byłbym zainteresowany tymi modelami: Nokia E50 Nokia 6300 Nokia 6120 Od razu mówię, że nie interesują mnie bajery typu super aparat, extra MP3 player (może być, może nie być). Bardziej zainteresowany jestem Symbianem. Nigdy nie miałem telefonu z OS'em. Chciałbym przetestować. Jak jest z szybkością tychże telefonów? Czy Sym jest aż taki mulasty?? Bardzo ważną kwestią jest też autonomia. Baterię chcę mieć dobrą. Bez akcji typu 12h i pada. Może reszta wymagań przypomni się później :) Nie chcę też wydać majątku. Na pewno nie może przekroczyć 900 PLN. Przydałoby się jednak, żeby było taniej Jeżeli macie jakieś inne propozycje to proszę bardzo, jestem otwarty na (prawie) każdą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Nokia E50 Nokia 6300 Nokia 6120 Jak jest z szybkością tychże telefonów? Czy Sym jest aż taki mulasty?? Imo z tych 3 to tylko 6120 - najnowszy OS i procek 369MHzów :) akcji typu bateria 12h nie uświadczysz nawet w N95 więc nie masz się o co martwić. (chyba że ktoś bawi się telem non stop, to nie ma mocnych) Pytanie: co to znaczy dla Ciebie "aż taki mulasty??" wiem że zaraz mnie niektórzy zlinczują :D ale imho nowe symbianowce działają równie szybko, o ile nie szybciej, niż telefony bez symbiana (nawet 6630, przy procku 220MHzów działa szybciej niż podstawowe nokie). Wystarczy dbać o system i można się nim cieszyć bez przeszkód. Tutaj temacik o Symbianie - poczytaj a czegoś nowego, być może ciekawego, sie dowiesz :) Edytowane 26 Października 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...