mafia35 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 To, że K550i jest z serii Cyber-Shot (chociaż akurat w tym modelu to bardziej chwyt marketingowy niż technologia). Soft od W610i da mu to, że będzie miał w telefonie odtwarzacz mp3 dużo lepszej jakości (Walkman) z większą ilością funkcji. To tak mniej więcej jak wgranie sterowników dźwięku do K800/810i z np. W850/80i. Poprawia się znacząco jakość dźwięku. W tym tkwi różnica, że do K800/810i jest sterownik a nie cały soft. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 A czy miał ktoś kontakt z tym telefonem?Jak się sprawuje,jaka jakość zdjęć,czy telefon się nie zawiesza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotorolaPoland Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Jak dla mnie, jest o wiele brzydszy od K750i (jak dla mnie za chudy) klawisze też mi nie przypadły do gustu... menu jak każde inne, aparat jest gorszy od K750i (przynajmniej w moim mniemaniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) Witajcie. Moja siostra przedłuża umowę z Orange i ma takie oto propozycje. Priorytetem jest: -aparat musi mieć -mp3 niekoniecznie -w miarę długo trzymać na baterii -no i oczywiście wytrzymały i bezawaryjny No i K510i ma ten nieszczęsny joystik . Nokia jest plastikowa bardzo i ma lipny wyświetlacz . Samsung niby OK, ale ta firma :/. Który z tych fonów wybrać dla siostry?? Edytowane 13 Listopada 2007 przez Szczuru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Samsung :) Ta firma jest bardzo dobra! Awaryjność bardzo niska. Jedyną jego wadą to to, że bateria nie trzyma najdłużej. K510i to też dobry telefon, nie masz się czego bać. Joy jak każdy zepsuć się może, ale kto ci da 100% pewności, że nokia w tym czasie też nie siądzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 dzisiaj odebrałem nowiutką brązową e65. pierwsze wrażenie, niesamowity wyświetlacz, zajebisty wygląd, szybki symbian. od nowosci luzy około 0.5mm, telefon pusty nic nie ma własnie szukam ciekawych aplikacji na fonik. i zamawiam karte pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Spoko... Nie ma to jak mieć luzy na starcie. Już by mnie szlak trafił. W Samsungu D600 takie luzy pojawiły mi się dopiero po 6 miesiącach użytkowania. Niby nic niepokojącego, ale nie każdy lubi mieć wrażenie drżącej góry fona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
to_ti Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Na Samsunga można śmiało stawiać, szczególnie D900i pod względem awaryjności są lepsze od Nokii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Chcę kupić sobie telefon i zastanawiam się nad nokią 6120 classic. Ogólnie oprócz błyszczącej obudowy telefon wydaje mi się być bardzo fajny. Wydaje mi się jednak, że jego cena zaczynająca się od 580zł na allegro jest dość niska jak na funkcje, które telefon posiada. Czy możecie się na ten temat wypowiedzieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 @hot_lopez chyba trochę przespałeś bo o 6120 było dużo pisane ;) zarówno w tym temacie (nawet na kilku ostatnich stronach) jak i w temacie o Symbianie, poza tym jest krótki temat o niej http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=239783 :) za tą cenę nie ma co się zastanawiać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) No może trochę przespałem. Dzięki za informację. Na allegro dość dobrą ofertą wydaje się być ta: http://www.allegro.pl/item266031981_nowa_n...12_m_cy_gw.html Z tym, że jest bez oryginalnego pudełka. Po ilości komentarzy widać, że to raczej zawodowy sprzedawca więc czy powinno martwić mnie to, że telefon nie ma oryginalnego pudła? Edytowane 14 Listopada 2007 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor1000 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) czy powinno martwić mnie to, że telefon nie ma oryginalnego pudła?To akurat nie, bo takich zestawów jest dużo na allegro. Powinno Cie martwic ze nie ma kabla, słuchawek, karty pamieci, gwarancji nokii, bo jak bedziesz chcial to wszystko dokupic (a przy telefonie typu 6120c to raczej niezbędne rzeczy) to wyjdzie cie to dorzej niz telefon z pełnym zestawem. Edytowane 14 Listopada 2007 przez gregor1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Mam okolo 400zeta (+/- 50). Wyrwie cos lepszego od e50 i jakies szybkie info o jakosci aparatu w e50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiler86 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Ja sie zastanawialem nad e50, bo byla fajna z wygladu, ale dla mnie najwazniejsze byly zdjecia, a te z nokii to pomyłka, wybralem SE K750i i zrobilem nią prawie 2500 zdjec, przewaznie tekstu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam Jaką Nokię na Symbianie (najlepiej S60v3) i z "od biedy" aparatem możecie polecić? Cena jak najniższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Witam Jaką Nokię na Symbianie (najlepiej S60v3) i z "od biedy" aparatem możecie polecić? Cena jak najniższa. E50, 6120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 co myslicie o LG KU311 ? znudzil mi sie szajsung e250(po pol roku polowa rzeczy sie w nim pie***li i wysylam go na gware) a potrzebuje czegos ladnego fajnego taniego i ze slotem microsd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcints Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Szukam nowego telefonu do 400-500 zł Wymagany symbian + obsługa kart pamięci, inne bajery mnie nie interesują Do tej pory najbardziej do gustu przypadła mi nokia 6630 czy znajdę coś lepszego w tej cenie z symbianem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 E50, 6120 Jeśli chodzi o 6120 to zdecydowanie polecam, ale: 1. Klawisz kierunkowy chodzi tak twardo, że po pierwszym dniu prawie dorobiłem się odcisku na kciuku (odpowiednia technika może pomóc :) ) 2. Ja trafiłem model, w którym # na klawiaturze jakoś tak dziwnie lata jakby miał odpaść. Prócz tego jestem bardzo zadowolony. Zaskoczyła mnie bateria. Jak to zawsze na początku dość mocno katuję telefon, a jutro minie 3 dzień bez ładowania, a myślę, że 4 dni są do osiągnięcia (5 jeśli telefonu prawie używać nie będziemy) Szukam nowego telefonu do 400-500 zł Wymagany symbian + obsługa kart pamięci, inne bajery mnie nie interesują Do tej pory najbardziej do gustu przypadła mi nokia 6630 czy znajdę coś lepszego w tej cenie z symbianem ? Coś innego niż 6630 może być ciężko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Szukam nowego telefonu do 400-500 zł Wymagany symbian + obsługa kart pamięci, inne bajery mnie nie interesują Do tej pory najbardziej do gustu przypadła mi nokia 6630 czy znajdę coś lepszego w tej cenie z symbianem ? oprócz 6630, masz 6680/6681, e50, albo ewentualnie polować na N71, który je zmasakruje ;) telefon bardzo rzadko spotykany, a funkcjami kładzie konkurencje na łopatki :) Edytowane 18 Listopada 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Jeśli chodzi o 6120 to zdecydowanie polecam, ale: 1. Klawisz kierunkowy chodzi tak twardo, że po pierwszym dniu prawie dorobiłem się odcisku na kciuku (odpowiednia technika może pomóc :) ) 2. Ja trafiłem model, w którym # na klawiaturze jakoś tak dziwnie lata jakby miał odpaść. Prócz tego jestem bardzo zadowolony. Zaskoczyła mnie bateria. Jak to zawsze na początku dość mocno katuję telefon, a jutro minie 3 dzień bez ładowania, a myślę, że 4 dni są do osiągnięcia (5 jeśli telefonu prawie używać nie będziemy) Za to moja była E50 pod względem wykonania było super. Być może trafiłeś na jakiś felerny egzemplarz gdyż nie słyszałem, żeby ktoś narzekał na wykonanie 6120. Teraz gdyby zastanawiał się 6120 a e50 wybrałbym ten 1 gdyż ma lepszy procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Krótkie pytanie,jaki telefon z orange na abonament w Premium Platinum ? (czyli większość tel za 1zł) To będzie mój drugi telefon w orange na abonament,obecny to W950i od SE :) Zamierzam mieć dwa równocześnie,zastanawiam sie nad K850i i nad P1I,co otym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Mimo że bardzo chwale (a podobno mowie ze jest najlepszy - pozdro nuras ;0 ) swoja N6120, to do wykonania mozna sie troszke przyczepić. O ile mnie jakos wyjatkowo kciuck nie boli od tego pad'a to srebrny lakier zdarł sie błyskawicznie. A połyskująca obudowa po używaniu w kieszeni rysuje sie latwo... Klapka tez potrafi troszeczke sie ruszać ;). Chociaz pozatym jest OK. Telefon jest bardzo zwarty w sobie i po prostu mały. Upadł kilka razy i nic z niego nie wypadło, jakby nic sie nie stalo ;). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obersturmfuhrer Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) Cześć, dostałem od ery info o tym, że mogę przedłużyc abonament. Wszystko fajnie, mogę wybrać nowy telefon itp, itd. Tylko ja za cholerę się na nich nie znam :mur: Stąd prośba: pomóżcie wybrać telefon. Czego oczekuję od telefonu: kryteria podstawowe: WLAN vpn (jak nie ma to niech jest możliwość zainstalowania od osób trzecich/napisania własnego w Javie) bateria nie pada szybko działa na liinuksie kryteria dodatkowe (które nie muszą być spełnione, ale fajnie żeby były):karta pamięci odtwarzecz mp3 (i żeby dało się tego w miarę słuchać) brak klapki (po prostu telefony z klapką otwieraną nie podobają mi się, rozsuwana może być) Cena: nie wiem ile mi zaproponują za poszczególny telefon, niech będzie coś <1500zł. Im mniej, tym lepiej ;) Do tej pory miałem k700i, ogólnie wrażenia pozytywne. Tylko brak większości w/w funkcji. Dzięki. Edytowane 20 Listopada 2007 przez obersturmfuhrer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 w jakim abo? biznes? prywatny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek_3 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam Koleżanka prosiła mnie o pomoc przy wyborze telefonu a ja jako, że chce jej pomóc najlepiej jak potrafię pytam się Was :P a więc ma do wydania 700zł i to jej kryteria "żeby jakiś fajny wygląd był i oprogramowanie ok". Jej propozycje to Motorola K1 A1200 i SE Z610i. Może jakiś samsung? W sumie mówiła, że slidery jej się podobają. Czekam na propozycje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) a1200 :blink: jak lubi eksperymenty to czemu nie, ale w takim wypadku lepiej rozejrzałaby się zaczymś popularniejszym, linuks nie jest zły, ale to zupełna odmiana. Imho lepiej brać do spv m3000. Nokia: jeżeli ma być fajny z wyglądu to celowałbym w nokie 7373/7390, 7370 jak nie potrzebuje kart pamięci (chyba brązowego 7370 sam dla siebie poszukam :D). Coś bardziej stonowanego 6131 albo nowość 6267 SE: klapka z610, slider S500i - na żywo robi wrażenie Samsung: jakiś slider, tutaj musi wybrać 'okładkę', poszczególne modele najczęściej nie różnią się bardzo funkcjami, a obudową (jej kształtem, dostepnymi kolorami) i ewentualnie klawiszami (standard/dotykowe) Moto: v6maxx/v3xx/z3 Co do K1, ostatnio się nim bawiłem i imo lepsze jest V3i. Wyświetlacz w K1 malutki, wąziutki, nieproporcjonalny do telefonu, na zewnętrznym też mało co widać. Aparat 2mpx ale zdjęcia robi słabe. Największy minus to efektowna obudowa - odciski palców zostają na niej szybciej niż na lustrze, oraz to, że łatwo się rysuje, wątpię, że po pół roku będzie chciała na niego patrzeć. Edytowane 21 Listopada 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obersturmfuhrer Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 w jakim abo? biznes? prywatny?prywatny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 prywatny Brałbym na twoim miejscu N95 8GB, jak dasz radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) Witam Jaki telefonik najlepiej nada się do ROZMÓW i NAWIGACJI? Wstępnie myślałem nad N95 i 6110N. Lecz jest od groma palmofonów i symbianówek, które pozwalają na nawigację. Jaki sprzęt byłby najwygodniejszy? Najchętniej kupiłbym właśnie jakiegoś palmofona, lecz po doświadczeniach z HTC TyTnem (SPV M3100) maluje mi się krzywy uśmiech jak widzę ludzi, którzy żeby choćby zadzwonić wyciągają rysik, albo muszą używać DWÓCH rąk, żeby wpisać numer (w wypadku TyTn wysunąć klawiaturę przytrzymać pseudo-shift, wpisać numer i zasunąć klawę...). Cena bez ograniczeń. I jak już wcześniej nadmieniłem - priorytet to WYGODA użytkowania. PS. Nawigacja musi być w 100% darmowa [ciachnięte by narcyz!]. Edytowane 21 Listopada 2007 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...