westsajd Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Jeżeli ma być twardy to raczej Nokiaale raczej nie ten model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Ma być przyjazny w obsłudze i bateria powinna trzymać jak najdłużej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Witam, mam jeszcze jedno pytanko. Tak sobie przeglądałem allegro, i znalazłem k800i w "dwóch wariantach": 1. http://allegro.pl/item310847151__nowy_sony...ka_poznan_.html 2. http://allegro.pl/item312574589_nowy_k800i..._gwar_raty.html Piszą, że niby oba nowe, ale ten pierwszy prawie o 100zl tanszy i najlepsze - ma tylko rok gwarancji, a ten drugi ma dwa lata... I o co tutaj chodzi? Skoro ten pierwszy to tez niby nowy? Przeciez nówki mają 2 lata gwary. Jakiś walony ten telefon czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Ten drugi sprzedają z f-vat 22% więc droższy. Co do gwarancji to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 miał może ktoś styczność z samsungiem i600? szukam czegoś z pełną klawiaturą i z wi-fi, początkowo nastawiałem się na e61i/htc tytn jednak trochę wykraczają poza mój budżet. i600 mogę mieć za mniej niż 500zł, w internecie zbiera całkiem pochlebne opinie, ale może miał go ktoś w ręce? Myślałem też o spv m3000, ale przy htc tytn II mojego kolegi wygląda po prostu biednie :D, a nie widzi mi się dopłacać 200-300zł do większego wyświetlacza (dotykowy nie jest mi potrzebny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Oczekuje od telefonu przede wszystkim dobrego mp3 oraz funkcjonalności. Upatrzyłem sobie takie oto telefony: -SE W850i - ogólnie wydaje mi się mieć wyszstko co mi potrzeba ale jest to dosyć mało znany w Polsce telefon więc słucham opini użytkowników i znawców -SE W880i, -SE K800i, -SE W610i, -SE W580i - to wygląda na odświeżony w850i, -MDA COMPACT 2 - ten mnie baardzo kusi bo lubie pda, ale jednak nie jest to nowy model i boje sie o czas czuwania i zużycie tego telefonu(bo nowe to za drogie juz sa ) A może jakiś inny telofon z jak najlepszym mp3 do 500zł polecanie? Licze na jakiekolwiek opinie o telefonach które podałem wyżej. Zastanawiam się jeszcze nad Toshiba G500 w play'u - co myślicie o tym smartphonie? Zastanawia mnie jakość mp3. Kusi mnie ten tel bo ma WM i WiFi, ale jak jego stabilność, jakość wykonania itp? Oczywiście przejde się do salonu i sprawdzę ale jakie są wasze opinie o nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Jak już to wolałbym k810i bo nie ma joisticka. Ale nie, nie mam takiej opcji w abonamencie, wiec to raczej odpada. Mam jeszcze zamożliwość W880i, ale ze względu na aparat zostane przy k770i. Era ostro poszła z SE, niezłe ceny mają Od kiedy K810i nie ma joya? :blink: :lol2: Pomijając to, że K800/810i jest lepszy od K770... Skąd taki wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) Pisałem już - nie mam opcji k800/810 u operatora. Od jakieś godziny mam k770i. Pierwsze wrazenie - łał, ale prosty w obsłudze ;] Edytowane 23 Lutego 2008 przez el_gringo_dado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 miał może ktoś styczność z samsungiem i600? szukam czegoś z pełną klawiaturą i z wi-fi, początkowo nastawiałem się na e61i/htc tytn jednak trochę wykraczają poza mój budżet. i600 mogę mieć za mniej niż 500zł, w internecie zbiera całkiem pochlebne opinie, ale może miał go ktoś w ręce? Myślałem też o spv m3000, ale przy htc tytn II mojego kolegi wygląda po prostu biednie :D, a nie widzi mi się dopłacać 200-300zł do większego wyświetlacza (dotykowy nie jest mi potrzebny)Może 9300i? Net nie będzie najszybszych lotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Może 9300i? Net nie będzie najszybszych lotów.net nie musi śmigać szybko, byle się dało sprawdzić/wysłać pocztę, poczytać wiadomości i od czasu do czasu popisać na gg (mam wi-fi w domu i na uczelni, a i na starym mieście ostatnio nowy hot-spot zrobili :)). Niestety 9300i to już dość wiekowy telefon i procek 150MHz nie powala, w jego miejsce wolałbym e61 (220MHzm a i 2,8" calowy wyświetlacz mi wystarczy, do tego lżejszy i ma świetną baterię). Idealnym rozwiązaniem byłby se m600 tylko brak wi-fi go dyskwalifikuje. Chyba odpuszcze sobie samsunga i600 i poszukam e61 :) Edytowane 24 Lutego 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 A co powiecie na samsunga E900? Można nowego z gwarancją za mniej niż 400zł kupić a ma wszystko to co SE w850i ( oprócz radia). Szukam właśnie telefonu w takiej cenie za mniej niż 400zł do słuchania mp3, robienia fotek 2mpx starczą i z wyświetlaczem 240x320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 net nie musi śmigać szybko, byle się dało sprawdzić/wysłać pocztę, poczytać wiadomości i od czasu do czasu popisać na gg (mam wi-fi w domu i na uczelni, a i na starym mieście ostatnio nowy hot-spot zrobili :)). Niestety 9300i to już dość wiekowy telefon i procek 150MHz nie powala, w jego miejsce wolałbym e61 (220MHzm a i 2,8" calowy wyświetlacz mi wystarczy, do tego lżejszy i ma świetną baterię). Idealnym rozwiązaniem byłby se m600 tylko brak wi-fi go dyskwalifikuje. Chyba odpuszcze sobie samsunga i600 i poszukam e61 :)Tego samsunga raczej bym sobie odpuścił tak jak mówisz. e61 to bdb telefon i powinieneś być zadowolony. Miałem swego czasu również M3000 ale narzekałem na baterie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 A co powiecie na samsunga E900? Można nowego z gwarancją za mniej niż 400zł kupić a ma wszystko to co SE w850i ( oprócz radia). Szukam właśnie telefonu w takiej cenie za mniej niż 400zł do słuchania mp3, robienia fotek 2mpx starczą i z wyświetlaczem 240x320 za 400zl zupelnie nie oplaca sie kupowac E900, w tej cenie mozna juz zlapac D900.. wyswietlacz w e900 ma mniejsza rozdzielczosc niz w850 i jest ogolnie gorszy, a i radio to przydatna rzecz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) za 400zl zupelnie nie oplaca sie kupowac E900, w tej cenie mozna juz zlapac D900.. wyswietlacz w e900 ma mniejsza rozdzielczosc niz w850 i jest ogolnie gorszy, a i radio to przydatna rzecz :) E900 za 400zł nowy 2 lata gwarancji i karta 1GB za 500zł D900, nie słucham radia więc mi kompletnie wisi, czemu gorszy wyświetlacz? wszędzie piszą, że taki sam. A czy D900 ma wejście na USB? No i gdzie go za 400zł wyrwać? mam równo 400zł i nie mogę nic już dołożyć, chciałbym za tyle kupić nowy tel z gwarancją najlepiej na 2 lata Edytowane 24 Lutego 2008 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 wyswietlacz w e900 ma mniejsza rozdzielczosc niz w850ciekawe... D900 240 x 320 pixels, 32 x 42 mm E900 240 x 320 pixels, 30 x 40 mm W850 240 x 320 pixels, 30 x 40 mm rzeczywiście jest mniejszy i ma mniejszą rozdzielczość :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 ciekawe... D900 240 x 320 pixels, 32 x 42 mm E900 240 x 320 pixels, 30 x 40 mm W850 240 x 320 pixels, 30 x 40 mm rzeczywiście jest mniejszy i ma mniejszą rozdzielczość :D rozdzielczosc jest ta sama, ale same wymiary wyswietlacza sa ciut inne. Dlatego ludzie mowia ze mniejszy mam ten telefon, jest moim zdaniem jak na swoja obecna cene, (ja dalem prawie 700zl) bardzo dobrym wyborem.(oczywiscie jesli nie przeszkadzaja ci klawisze dotykowe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 To panowie co brać? Z Samsungów E900, Z400 czy może Z630? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 To panowie co brać? Z Samsungów E900, Z400 czy może Z630?z tych trzech to z630. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 z tych trzech to z630. Tylko czy ten telefon będzie się nadawał do słuchania mp3? Bo głównie do tego ma mi służyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) Tylko czy ten telefon będzie się nadawał do słuchania mp3? Bo głównie do tego ma mi służyć.to zależy czego wymagasz, czy ma tylko grać, czy coś reprezentować jakością dźwięku. Edytowane 25 Lutego 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 A czy se w850i reprezentuje coś sobą jakością dzięku? Czy tylko gra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) to zależy czego wymagasz, czy ma tylko grać, czy coś reprezentować jakością dźwięku. Jakość nie musi być super świetna byle żeby było wygodne obsługiwanie mp3 np jakieś przyciski do następnej, poprzedniej piosenki, zgłaśniania i play/stop no i dobre oprogramowanie do zarządzania tymi mp3 itd. Edytowane 25 Lutego 2008 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Od jakieś godziny mam k770i. Pierwsze wrazenie - łał, ale prosty w obsłudze ;] Napisz jak tam wrazenia ? Ja ciagle mam dylemat przy przedluzeniu w erze K550i vs. (drozsze:) K770i vs. W580, ktory wybrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Co moge napisać o k770i po trzech dniach testów... Bateria nie wiem jak, ładowałem ją w niedziele, teraz ma 69% a troche sie telefonem bawie, nie powiem. Prostota obsługi powala, nie mając nigdy przedtem SE nie miałem absolutnie żadnego problemu żeby sie w tym telefonie połapać. Fajnie, że nie ma joya, obsługa tym kwadratowym padem jest jaknajbardziej w porządku. Klawisze chodzą jak dla mnie świetnie, tylko te boczne (głośność i spust aparatu) mogły by mieć wyraźniejszy skok. Fajną sprawą jest czujnik światła z przodu obudowy, podświetlenie ekranu samo sie dostosowuje do panujących warunków. Obudowa zdejmuje sie troche inaczej niż w spotykanych wcześniej przezemnie SE. Trzeba najpierw odsunąć zaczep u góry, żeby zdjąć cały panel tylni. Klapka aparatu nie jest za luźno, nie otwiera sie w kieszeni. Sam aparat syci (wrzuce pare zdjęć). Mp3 grają ładnie, zaskakująco dobre są słuchwaki w zestawie, śmiem twierdzić, że są lepsze niż Sennheiser MX400, choć od nich to chyba wszystko jest lepsze. Nie podoba mi sie za to umieszczenie portu ładowarki/słuchawek z boku obudowy. Nie spotkałem się z tym w opisach, ale telefon ma drugą kamere VGA na przodzie do wideorozmów. 256MB dołączone w zestawie to może nie dużo, ale na początek zawsze coś. Trzy przykładowe zdjęcia wykonane telefonem http://img402.imageshack.us/img402/5928/dsc00036ur0.jpg http://img402.imageshack.us/my.php?image=dsc00038uz9.jpg http://img406.imageshack.us/my.php?image=dsc00054oa9.jpg I zdjęcia samego telefonu Porównanie wielkości i grubości z E50 Tak klawiatura świeci się w normalnym trybie telefonu... ...a tak przy włączonym aparacie. Podsumowując, po tych kilku dniach jestem zadowolony z telefonu. Gdyby jeszcze miał Symbiana :rolleyes: no ale nie można mieć wszystkiego za 70zł, a półtora klocka na W960i to ja nie mam :P Jak masz jakieś pytania to śmiało, postaram sie na nie odpowiedzieć. Uważam, że telefon był wart tej małej dopłaty. Właśnie, gdyby ktoś sie zastanawiał, ekrat podczas bezczynności całkowicie gaśnie. Edytowane 26 Lutego 2008 przez el_gringo_dado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) do mojego taty przyjedzie jutro kurier z k770i z Ery, niby teoretycznie umowę ma do maja, ale już dzisiaj rozmawiał z kobitką i za przedłużenie umowy dostanie k770 za 1zł + słuchawka bluetooth też za 1zł :) (abo za 85zł, jakieś pakiety minut do wszystkich (150 czy 200 minut), pakiet multimedialny, pakiet do ery i na domowe (ileśdziesiąt minut) + pakiet 4000 minut do ery i na domowe :) ) pobawię sie i zdam relację ;) Edytowane 26 Lutego 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) U mnie tez nadszedl czas na zmiane telefonu - od 1.5 roku uzytkuje D750i, i jestem bardzo zadowolony, ale jednak czas na cos innego ;] Czego wymagam: - aparat/kamera lepsza/nie gorsza niz w D750i - czas pracy na bateriach rownie dobry jak D750i - funkcjonalne menu & klawiatura Mile widziane: - joystick (zaden mi sie nie zepsul, a znacznie przyspiesza nawigacje) - firma: SE (trzeci aparat z rzedu, kazdy bdb, b. intuicyjne menu i rewelacyjny czas ladowania komorki) - latarka (niby nic, a korzystalem czesto) Cena nie gra roli, ale jak mam wydac ponad 1K, to chcialbym widziec w tym jakis sens ;] Na ta chwile najblizszy jestem zakupowi K810i - boli mnie brak latarki, ale jednak ma bdb aparat, podobno wygodna klawiature, menu jak kazde SE, no i cena niecale 700zl. Nie wiem jedynie jak z czasem trzymania baterii - slyszalem rozmaite opinie, zarowno ze lepszy pod tym wzgledem od K800i, jak rowniez ze trzyma fatalnie. Myslalem nad K850i - ale odrzucaja mnie te klawisze, sprawiaja wrazenie strasznie tandetnych... no i do tego brak joya, ale to moze bylbym w stanie jakos przebolec. Uwagi, propozycje? ;] Edytowane 27 Lutego 2008 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 K810i różni się od K800i tylko obudową. I niczym więcej, może jakieś tam duperele w sofcie, nie zagłębiałem się. K810i ma też tę brzydką cechę, że potrafią mu śniedzieć na stałe te śmieszne klawisze w kształcie główek od gwoździ (już dwie reklamacje na to przeszły przez moje czarnorobocze rączyny w ciągu ostatnich miesięcy - to niemało na taką wioskę jak moja, poza tym dajcie spokój, żeby klawisze rdzewiały?). Dobra wiadomość jest taka, że SE uwzględnia to w naprawach gwarancyjnych i nie robi problemów. Nie kupujcie/nie bierzcie w abonamencie/nie pożądajcie W580i, albowiem zaprawdę powiadam, jest to efekt kreciej roboty wstrętnych sabotażystów z Huawei albo innego Ping Ponga, którzy spłodzili w pijanym widzie ten plastikowo-jednorazowy stolec i podrzucili go menedżerom SE jako "hiper-super-kuper fonik dla ziomali". Jak najdalej, jakich by wodotrysków nie miał. To pisałem ja, serwisant SE na pół etatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) el_gringo_dado - wielkie dzieki za spostrzezenia i ladne foty. Chyba go wybiore bo poza nim w580 i k550 to w erze wieje....bieda. Edytowane 27 Lutego 2008 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 el_gringo_dado - wielkie dzieki za spostrzezenia i ladne foty. Chyba go wybiore bo poza nim w580 i k550 to w erze wieje....bieda.Biedą moze nie, mają bardzo fajne telefony, problem w tym że są drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Mógłbyś wrzucić zdjęcia ze swojego K770i w pełnej rodzielczości? W tej co dałeś wcześniej wcale nie widzę różnicy między K750i/550i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...