oldskul Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 (edytowane) Kupiłem wczoraj w Play w CH Pogoria w Dąbrowie Górniczej telefon dla mamy - LG Shine (449 zł, dorzucili mi starter fresh za 30 zł gratis, choć nie chciałem nic, tylko sam telefon). Widocznie źle sprawdziłem, bo skrzypi blacha z tyłu, lewy klawisz trzeba mocniej wcisnąć a slider nie działa poprawnie, tzn przy lekkim ruchu ręką powinien się otwierać gładko, ale niestety nie docodzi do końca i trzeba go odepchnąć. Oddałem telefon dzisiaj, chciałem wymiany na nowy, niestety nie wymienili mi, twierdząc, że nie wymieniają i mogą jedynie odesłać na gwarancję. Przy czym przy oddaniu na gwarancję chcieli nr tel i kod puk do tel (tak z tego startera, który kupiłem), jak dla mnie idiotyzm, powiedziałem, że [ciach!]o mnie za przeproszeniem obchodzi nr tel i puk, kupiłem tel więc go oddaję, a starter wywaliłem na śmieci. Po chwili podałem im ten nieszczęsny puk, wprowadzili to do systemu i system wywalił błąd, dałem dowód do zeskanowania i nr kontaktowy. Powiedziano mi, że mogę się odwołać i napisać pismo, żeby zwrócili nowy tel, ale żebym się nie łudził, bo nie zwrócą. W taki sposób straciłem 450 zł, jednodniowego telefonu nie wymieniają na nowy, tylko odsyłają na gwarancję :lol:. Zdaje sobię sprawę, że to po części moja wina, bo mogłem go dokładniej sprawdzić. Co mam zrobić? Napisać to pismo? BTW można coś fajnego, co powiększa zdjęcia(LG Shine tego nie robi :lol:), czyta pdf, txt i doc za 600 zł kupić, najlepiej nówkę? Edytowane 26 Kwietnia 2009 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 (edytowane) było za 450zeta kupić nówkę w910i z gwarancja na allegro ma wszystko co napisałeś filmy z napisami polskimi (m-video), pdf, txt, ja ostatnio wyrwałem za 306zł z przysyłką cały komplet w stanie prawie idealnym za wyjątkiem lekkiego przytarcia w standardowym miejscu dla wszystkich W910i. Telefonik nie wiesza się, nie resetuje a zapakowany po brzegi jest :D jedyny minus to zamula jak się włączy walkmana a pliczki są w aac+ bo przy mp3 jest sporo lepiej no i filmy spoko ganiają w 320x240 w 30fps i 500kb/s :D więcej narazie nie próbowałem bo mi się konwertować nie chce :) ekranik nie smuży nawet przy szybkich akcjach :). Także poczaj się na allegro bo można tanio wyrwać telefon w dobrym stanie oczywiście omijaj rupiecie z przejściówką na polskie gniazdka bo z nimi kij wie. Celuj w nasze z orange w razie co od chyba wczoraj aerixem simlocka się ściąga w 30 sekund na zawsze za free:) Edytowane 26 Kwietnia 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Spylon, masz na prawdę pecha no ale tak jak pisałeś sam sobie po części jesteś winien. Ale jest takie coś jak rękojmia i składaj nie reklamację tylko pisemnie wniosek o rozwiązanie umowy ponieważ towar który nabyłeś jest niezgodny z tą umową. MUSZĄ rozwiązać umowę jeżeli faktycznie produkt nie jest w pełni sprawny. Zadzwoń do obojętnie jakiego rzecznika praw konsumenta on Ci powie jak tego dokonać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 e51 ma raczej kiepska jakosc dzwiekuwg mnie porownujac z se w910/w960 Bo w <-- walkman czyli seria muzycznych drechotelefonów od SE. Owszem dźwięk jest lepszy ale tylko w słuchawkach, normalny głośnik w E51 jest lepszej jakości <czystszy dźwięk> . I weźmy poprawki na możliwości jakie te telefony oferują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 muzycznych drechotelefonów od SE. drechotelefon? w porownaniu z w960 to nokia raczej nie ma sie czym poszczycic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Spylon, masz na prawdę pecha no ale tak jak pisałeś sam sobie po części jesteś winien.Właśnie, od zawsze powtarzam, żeby nie brać LG. :> Ale jest takie coś jak rękojmia i składaj nie reklamację tylko pisemnie wniosek o rozwiązanie umowy ponieważ towar który nabyłeś jest niezgodny z tą umową. MUSZĄ rozwiązać umowę jeżeli faktycznie produkt nie jest w pełni sprawny. Zadzwoń do obojętnie jakiego rzecznika praw konsumenta on Ci powie jak tego dokonać. Nie ma już czegoś takiego jak rękojmia, natomiast jak najbardziej jest niezgodność towaru z umową i na tej podstawie tup, domagaj się, żądaj i monituj. Na ogół to działa. ---linia cięcia--- A dresy to teraz chodzą z muzycznymi Nokiami serii 52xx i 53xx, które przypominają dawne dobre Nokie tylko z nazwy. Słabe to, awaryjne, tandetne, plastiki ubożuchne. Ale tanie no i ten mit pt. "Nokia-która-się-nie-psuje-zupełnie-jak-VW", więc schodzi. Edytowane 27 Kwietnia 2009 przez jonas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 niedlugo konczy mi sie umowa z era... normalnie przeszedlbym na karte, ale fon mam w rozsypce (k750i) i szukam jakiegos nowego w przedziale cenowym do 100zł w ofercie na abonament ~50-60zł zastanawiam się nad trzema modelami: Nokia E51 Samsung i550 SE C702 dwa pierwsze maja symbiana, dwa ostatnie gps (chociaz do nokii mozna dokupic modul za grosze) od telefonu oczekuje przede wszystkim niezawodnosci i dobrej responsywnosci (przebajerzonym fonom z czasem reakcji 3s mowie nie), robienie zdjec w sumie nieistotne bo mam cyfrowke do tego, dobra jakosc rozmow i bateria zeby conajmniej 5 dni trzymala... telefon powinien byc dobrze spasowany, bedzie noszony w futerale wiec nie musi byc w zbroi... zadnych klapek, slide'ow ani innych wymyslow... prosze o opinie osob, ktore mialy stycznosc z powyzszymi telefonami, badz maja jakas inna propozycje w tym samym przedziale cen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Miałem E51 i C702. Twoim potrzebom odpowiada raczej E51. Zgrabna, dobrze spasowana, działa sprawnie. C702 jest wolniejszy, za to ma dobry aparat. Jednak jeśli nie jest Ci potrzebny, wybrałbym E51. Co do GPS, to lepiej już pomyśleć o 6120 navi, jednak ma też swoje minusy. Bateria nie jest jej mocją stroną, a raczej czas pracy na niej. Jest też dość ciężka. Samsunga i550 nie miałem, więc nie mogę się wypowiadać na jego temat. Miałem natomiast Omnie i więcej bym jej nie kupił. Mimo, że telefon jest dość dobrze wykonany i szybki, to w słońcu nic nie widać!!! Zasadniczo jak najdalej od dotykowych smartphonów. No chyba, że ponad funkcjonalność i niezawodność przedkładasz design i gadżety. E51 to jednak nadal jedno z najlepszych i najbardziej niezawodnych rozwiązań. Mimo, że nie przepadam za Nokią, ten model śmiało mogę polecić. Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 drechotelefon? w porownaniu z w960 to nokia raczej nie ma sie czym poszczycic Jeśli weźmiemy pod uwagę różnicę wieku, to zdecydowanie ma. zastanawiam się nad trzema modelami: Nokia E51 Samsung i550 SE C702 W E51 zapomnij o "co najmniej 5 dni" na baterii. Co do czasu reakcji, to też nie jest jeszcze rewelacyjny jeśli porównać z dowolnym telefonem bez Symbiana. C702 (a przynajmniej wersja, którą oglądałem zaraz po premierze w Plusie) to tragedia zupełna. Telefon jest strasznie dziecinny jeśli chodzi o wygląd, klawisze są tragiczne z punktu widzenia faceta. Nawigacja bez Windows Mobile to porażka, a nawet na Symbianie nie jest specjalnie wesoło (opierając na doświadczeniach z N95 u kumpla). 702 ma zwykłe oprogramowanie + jakieś softy nawigacyjne, które raczej w Polsce na nic się nie przydadzą. Jeśli odbiornik jest taki jak w N95, to w niektórych miejscach mogą być nawet problemy ze znalezieniem sygnału. Na koniec samo oprogramowanie muli tragicznie przy chodzeniu po menu. Jeśli tego nie poprawili, to niech Cię ręka boska broni przed tym telefonem. O i550 nic powiedzieć nie mogę. Mogę zaproponować rzucenie okiem na recenzje i opisy i450 w Sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ja dzisaj kupilem i550w, teraz mam e51 - porownam i ocenie [jak i550w przyjdzie mi do domu] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Jeśli weźmiemy pod uwagę różnicę wieku, to zdecydowanie ma. wg informacji z sieci, oba telefony zostaly wydane w 2007 roku :) z innej beczki - slider, do 200zl - bedzie cos lepsiejszego od samsunga d900i ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, moj problem wyglada tak iz wzialem w Play LGKU990 i okazalo sie iz jest to telefon totalnie nie dla mnie:/ Dotykowy wyswietlacz to porazka, jest nieporeczny i w ogole nie potrzebny, 5mpx jest totalnie zbedne bo aparat w telefonie mi sluzy tylko do zdjec trzymanych na telefonie i do wysylania ich w mmsach. Pozaq tym jest to straszna cegla i wkurza mnie mysl ze jak mi upadnie to zapewne wydam polowe ceny telefonu na naprawe:/ Poza tym z polowy bajerow w ogole nie korzystam. Ten telefon to po prostu taka zabawka dla dzieci. Na szczescie udalo mi sie go sprzedac za 500zl i za ta kwote chce kupic cos innego. Czy moglibyscie mi polecic jakis normalny telefon, wygodny, niezawodny, z wyraznym i glosnym glosnikiem (glosnik w LG to porazka), z wygodnymi klawiszami, bo pisze sporo esemesow, mocna bateria i i aparatem by robil w miare dobre zdjecia jednak do takich celow jakie napisalem wyzej. Mam te 500zl ale im mniej tym w sumie lepiej. Wczesniej mialem motorole v1050 i bylem bardzo zadowolony ale zachcialo mi sie czegos bardziej "bajeranckiego":/. Co myslicie o SE K770i? Nie mialem nigdy SE i nie wiem co o nim sadzic ale wydaje sie porzadny. Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez kaykay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Spylon, masz na prawdę pecha no ale tak jak pisałeś sam sobie po części jesteś winien. Ale jest takie coś jak rękojmia i składaj nie reklamację tylko pisemnie wniosek o rozwiązanie umowy ponieważ towar który nabyłeś jest niezgodny z tą umową. MUSZĄ rozwiązać umowę jeżeli faktycznie produkt nie jest w pełni sprawny. Zadzwoń do obojętnie jakiego rzecznika praw konsumenta on Ci powie jak tego dokonać. Właśnie, od zawsze powtarzam, żeby nie brać LG. :> Nie ma już czegoś takiego jak rękojmia, natomiast jak najbardziej jest niezgodność towaru z umową i na tej podstawie tup, domagaj się, żądaj i monituj. Na ogół to działa. Napisałem reklamację i dzisiaj im oddałem, chcieli, żebym podpisał oddanie do serwisu, ale tego nie zrobiłem, dzięki za radę ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Co myslicie o SE K770i? Nie mialem nigdy SE i nie wiem co o nim sadzic ale wydaje sie porzadny.Mam k770i od ponad roku i moge powiedzieć, że telefon jest wytrzymały. Po kilku upadkach ma tylko dwie ryski, oczywiście w jednym miejscu jest starty troche lakier ale to raczej normalne. Na pewno jest w lepszym stanie niż półroczna n73. Bardzo fajny aparat, gra też ładnie. Bolą troche klawisze, nie to że są niewygodne, są po prostu dość dziwne, ale to kwestia indywidualna. Bateria to inna bajka, jak jest nowa to jest całkiem mocna, ale po roku to zapomnij, 3 dni max. Ekranik całkiem wyraźny, sam sie dostosowuje do oświetlenia. Telefon godny polecenia, ale tylko z nową baterią. Jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) Mam zamiar wziac nowego, na miejscu moge miec za 350, na allegro gdzies widzialem za 320zl. A moze SE w890i? Co mozna polecic tak do 500zl? Mysle ze teraz wchodza w gre tylko Nokie i SE bo mam złe doswiadczenia z wynalazkami typu Sagem czy LG a dobre z Siemensami i Motorolami ktore to firmy niestety juz dni swojej swiatlosci maja za soba. W kazdym razie chcialbym cos markowego. Napisalem wyzej co dokładniej cenie. Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez kaykay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 wg informacji z sieci, oba telefony zostaly wydane w 2007 roku :) z innej beczki - slider, do 200zl - bedzie cos lepsiejszego od samsunga d900i ? Hmm.. być może. W każdym razie o 960 w PL nie słychać, a E65 jest dość popularny. Stąd może moje przekonanie, iż SE jest dużo nowszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirdagor Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Witam, Poszukuję telefonu komórkowego, który służyłby mi dokładnie do pracy, a dokładniej sprawdzania i edycji tekstów .doc, sprawdzania pdf, przeglądania stron www, internetu i będzie mi może potrzebna nawigacja (bez tego też jednak się obejdzie). Co do kwoty to najlepiej do 1000-1500 zł. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (...)E51 ma wg. mnie bardzo wygodną klawiaturę i jest w miarę pancerny ale jak szukasz dobrej baterii i aparatu to nie tędy droga :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Poszperalem i wybralem pare modeli: -SE w595, -Se 770i (najtanszy a wydaje mi sie ze spelnia moje wymagania ale nie wiem...) Samusng i550 - i550w (gdyby modele "w" byly dostepne to pewnie bym wzial), -Se w890i, -Samsung g600 (duzo osob go poleca ale strasznie mi sie nie podoba, jest taki "gejoski" z wygladu, jak kazdy samsung;/), -Nokie 5610 (jak to sie mowi "nokia to nokia" ale ponoc wykonanie tego medolu ponoc zostawia wiele do zyczenia), -SE k810i (stary model ale tez mocno polecany) Jak wczesniej napisalem wolałbym teraz zainwestowac w cos markowego czyli Nokia albo SE ale nie wiem co ostatnio jest dobre. Ktory z ww modeli? A moze cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Witam, Poszukuję telefonu komórkowego, który służyłby mi dokładnie do pracy, a dokładniej sprawdzania i edycji tekstów .doc, sprawdzania pdf, przeglądania stron www, internetu i będzie mi może potrzebna nawigacja (bez tego też jednak się obejdzie). Co do kwoty to najlepiej do 1000-1500 zł. Z góry dziękuję. Któryś z modeli HTC: TyTN II, G1 lub SE Xperia X1 (już za 1500zł można kupić). Modele podałem w kolejności wg cen. Zakładam, że bez klawiatury qwerty się nie obejdzie - no chyba, że starczy Ci dotykowy ekran. Wtedy można śmiało jeszcze przemyśleć wybór Samsunga OMNIA. G1 ma inny system operacyjny, Android - nie wiem jak z jego funkcjonalnością aktualnie. Reszta posiada Windows Mobile, więc można z nimi dosłownie zrobić wszystko ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 co do i550w to napisalem temat z malym porownaniem do e51 - moja opinia uzytkownika pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 juz nie wiem co zrobic wiec tu napisze... :) nie jestem laikiem jesli chodzi o tel. obecnie uzywam n82, jest to naprawde swietny telefon i uzywanie go to przyjemnosc a ilosc i na dodatek jakosc funkcji jest naprawde godna pochwaly... jednak... ja sie po prostu nudze i chce cos innego. zawsze celuje w wyzej niz mam. teraz jednak chce cos dotykowego z ekranem minimum 3.0 i najlepiej z qwerty. napisze co biore pod uwage i jakie sa moje spostrzezenia wzgledem n82. Nokia 5800 +super wyswietlacz (360 x 640, 3.2) +ekstra jakosc dzwieku -pierwszy dotykowy symbian -niezbyt czula na dotyk (w porownaniu do htc np) -aparat slabszy niz n73 (?) - tak wnioskuje po fotach testowych Samsung Omnia +duzy wyswietlacz (3.2) +mocno szybki procek +calkiem dobry aparat +cena -slaba rozdzieczosc wyswietlacza (400x240) -15fps przy nagrywaniu VGA :( -rysik na sznurku (tragedia) HTC touch Pro +dobra rozdzielczosc wyswietlacza (480 x 640, 2.8 ) +klawiatura qwerty (i to jaka!) +touch flow +wyglad -wyswietlacz tylko 2.8 :( -aparat slabszy niz n73 (?) - tak wnioskuje po fotach testowych -cena SE XPERIA X1 +super wyswietlacz (800x480, 3.0) +klawa qwerty +ekstra jakosc dzwieku +niezbyt czuly ekran -aparat slabszy niz n73 (?) - tak wnioskuje po fotach testowych -brak tv outa -niezbyt wygodna qwerty HTC touch HD +raczej wszystko ok -slabszy aparat)zdjecia i wideo) niz w n82 -cena -cena -cena po dlugich namyslach dochodze do wniosku ze produkty HTC wypadaja najciekawiej. gdyby touch pro mial 3.0 wyswietlacz juz bym sie nie zastanawial, touch hd przeraza za to cena i brakiem obslugi innej niz dotyk :P. fotki robione tymi sfonami jak ktos ma to bede wdzieczny :) PLS help bo nie wiem juz co wybrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 (edytowane) Kończy mi się umowa z erą i czas na nowy telefon, obecnie mam e50, jeśli chodzi o abonament to celuje w 90zł netto z Ery lub 75 / 100 netto w Play (tel idzie na firmę), zastanawiam się nad Nokią 6210 Navi lub E63 (jakoś nic innego z playa mi nie podeszło), albo e66 w tym przypadku abonament 100zł lub SE C905 z Ery. Czy może jakiś inny telefon <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pod uwagę? Cena to do 250 max 300zł, tel musi mieć dobry organizer i odtwarzacz mp3,no i wygląd ;] edit przeglądnołem jeszcze oferty innych operatorów i chyba jednak skuszę się na Samsunga i900 Omnie, cena w Plusie 360zł abonament 130zł (Tanio Rozmowna 300). Co myślicie o tym wyborze? Edytowane 1 Maja 2009 przez DoctorPulse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) Nokia 5310 XpressMusic czy Nokia 6650 ? Wszystko wskazuje na to żeby wziąć tą drugą. Jednak słyszałem o jakiś problemach z nią (serwis). Też się zastanawiam nad Nokia 6650 (ma GPS, jest rozkładana - i standard w tej cenie czyli: radio,mp3,video,aparat 2Mpix,gniazdo pamięci,ekran 2,2"320x240). .... ew. myślę aby poczekać na Nokia 5330 (GPS, aparat 3 Mpix, tylko rozsuwana ale lepsze niż jednobryłowce, ekran 2,4"). Mam zamiar wziac nowego, na miejscu moge miec za 350, na allegro gdzies widzialem za 320zl. A moze SE w890i? Co mozna polecic tak do 500zl? Mysle ze teraz wchodza w gre tylko Nokie i SE bo mam złe doswiadczenia z wynalazkami typu Sagem czy LG a dobre z Siemensami i Motorolami ktore to firmy niestety juz dni swojej swiatlosci maja za soba. W kazdym razie chcialbym cos markowego. Napisalem wyzej co dokładniej cenie.Mam obecnie LG KP235 (wersja czarna - wygląda o niebo lepiej niż pozostałe) i nie narzekam na jakieś "awarie". Bateria trzyma od tygodnia do 1,5 tygodnia :] (telefon oczywiście w użyciu) Szukam nowego telefonu tylko dla tego że ten model ma bardzo słaby aparat (0,3 Mpix), nie odtwarza video/mp3, ma niskiej rozdzielczości (128x160) mały wyświetlacz, nie ma GPS, procesor też ma wolny obliczeniowo i nie ma gniazda dodatkowej pamięci .... po prostu jest "tylko" telefonem ;) Edytowane 2 Maja 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (...) HTC touch HD +raczej wszystko ok -slabszy aparat)zdjecia i wideo) niz w n82 -cena -cena -cena po dlugich namyslach dochodze do wniosku ze produkty HTC wypadaja najciekawiej. gdyby touch pro mial 3.0 wyswietlacz juz bym sie nie zastanawial, touch hd przeraza za to cena i brakiem obslugi innej niz dotyk :P. fotki robione tymi sfonami jak ktos ma to bede wdzieczny :) PLS help bo nie wiem juz co wybrac. W poniedziałek powinienem dostać tego HTC, to będę mógł podzielić się opinią. Jak na razie (z opinii kolegi który już go ma - tylko minusy, jest ich mniej): - bateria tylko na 2 - 3 dni (przy intensywnym użytkowaniu 1 dzień) - zwiechy windowsa - brak obslugi flasha (podobno w nowym romie jest dostępny) - aparat średniej jakości (tylko należy wziąć pod uwagę, że telefon nie jest od robienia zdjęć ;) ) - drobne problemy przy zmianach typu klawiatury - wspominał coś jeszcze o tłumaczeniu tekstu w czasie żeczywistym (nie wiem tylko o co dokładnie chodziło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) bateria to norma akurat :) zwiechy windowsa to mysle ze problem softowy :) brak obslugi flasha <- to troche bol, ale jak piszesz ze bedzie to fajnie :) "- drobne problemy przy zmianach typu klawiatury - wspominał coś jeszcze o tłumaczeniu tekstu w czasie żeczywistym (nie wiem tylko o co dokładnie chodziło)" hmm brzmi niegroznie :) 5800 wydaje sie byc niezla jeszcze :D HTC to koszt okolo 1500zl, 5800 to 1100 :) damn za 1800 mozna juz touch hd wyrwac :D EDIT: touch pro nie ma jacka 3.5mm, w moim przypadku go to dyskwalifikuje :( 5800 jednak rowniez ze wzgledu na szybkosc dzialania i moc odpada. zostaje omnia i touch hd, no i x1... fuck Edytowane 2 Maja 2009 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 IMO lepszy jest HTC niż Omnia (ale cena HTC jest trochę zaporowa ... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 W życiu bym nie dał 1.1k za 5800. Poza pierwszym "łał!" ten telefon jest cienki jak sik węża. ;) Wolałbym htc. xperia też jest fajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) ok minijack 3.5mm do htc to koszt 15zl wiec problem odpada :) zastanawiam sie bo mam dobra oferte na touch pro, ale zaczynam miec watpliwosci czy bede zadowolony... wyswietlacz tylko 2.8 to tak jak n95... fakt ze rozdzielczosc 2x ale sam nie wiem juz... za to hd to duzo pieniedzy, a wydaje mi sie ze omnia hd zje go na sniadanie... Edytowane 2 Maja 2009 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 (edytowane) SE XPERIA X1 +super wyswietlacz (800x480, 3.0) +klawa qwerty +ekstra jakosc dzwieku +niezbyt czuly ekran -aparat slabszy niz n73 (?) - tak wnioskuje po fotach testowych -brak tv outa -niezbyt wygodna qwerty Ponoć czułość ekranu bardzo łatwo zmienić -> na XDA jest wszystko możliwe ;-). Co do wygodności klawiatury to zależy od użytkownika, wiele posiadaczy mówi że klawiatura jest wręcz idealna. Gusta i guściki. Brak TV-out'a - niestety przykry fakt i nic nie da się ponoć z tym zrobić (chipset obsługuje, ale brak wsparcia poprzez USB) P.S. SE Xperia to też HTC :-P Edytowane 2 Maja 2009 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...