Sysak Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) SGS IV jeszcze większa patelnia... akurat mimo wiekszego wyswietlacza, rozmiary minimalnie sie zmniejszyly, wiec pudlo. ;-) Edytowane 15 Marca 2013 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Wracając do tej Xperia J. Ktoś ja ma i może powiedzieć coś o jej użytkowaniu ? Jak aparat, gry na androida ? Jakość rozmów, bateria, itp. To samo Motorola Motoluxe - ktoś z Was ma ? Z tych co wczesniej pisales mam HTC Desire X Uzywam od dwoch miesiecy i jak narazie musze przyznac ze nie jest zle Taki mniejszy Galaxy S2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Nie, nie stać mnie niestety. Tzn. nie dam tyle za phon :) Xperia J lub Motolux. Przyznam, że w tej Motolux kręci mnie ta dioda LUX. Ale jeżeli to miałoby być okupione na prawdę powolnym działaniem to podziękuję. Czy ktoś ją ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 http://android.com.pl/ na ich forum szybciej dostaniesz odpowiedź niż tutaj. m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 Motorola wycofała się w tym lub zeszłym roku z polskiego rynku telefonów komórkowych, to co jest w sprzedaży to pozostałości z magazynów. Może być problem z realizacją gwarancji, jeśli to ma znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floppek Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Motorola wycofała się w tym lub zeszłym roku z polskiego rynku telefonów komórkowych, to co jest w sprzedaży to pozostałości z magazynów. Może być problem z realizacją gwarancji, jeśli to ma znaczenie. Ostatnio znalazłem cos ciekawego o motorolii, chyba szykuja ostry come back... http://komorkomania.pl/2013/03/13/wyciekla-nowa-motorola-jednak-to-jeszcze-nie-x-phone tak więc chyba producent jeszcze nie zrezygnował... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 MotoLUX świeżo po odpaleniu chodzi jakby miała zawaloną całą pamięć. Nie chcę mieć z nią nic wspólnego. Wybór padnie chyba na Xperia J. Czy Jelly Beam robi różnicę (bo ma być dostępny w drugim kwartale do tego smartfona) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) W kwestii plynnosci dzialania - tak, dzieki "project butter". W kwestii zuzyzcia pradu zdaje sie byc nieco gorzej niz na ICS. Wylaczenie Google Now praktycznie obowiazkowe jako, ze to najwiekszy pochlaniacz baterii. Edytowane 19 Marca 2013 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Potwierdzam "upłynnienie" działania systemu. W kwestii baterii u mnie schodzi praktycznie tak samo jak na ICS (czyli szybciej niż na gb), tylko jedna uwaga: po każdym dużym updejcie, czy flashu nowego softu, soft musi się trochę "uleżeć i dotrzeć", co potrafi zająć od tygodnia do 2 miesięcy. Napisane patelniofonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Uleżeć/dotrzeć ? Co to ciuchy czy silnik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) "uleżeć i dotrzeć" to musi się chyba użytkownik, bo na bank jak dostanie nową zabawkę to się nią bawi, instaluje programy, wywala itp. Ja tak miałem z pierwszym smartonem x8, jak teraz kupiłem solę, to zainstalowałem wszystko co na tamtym i był spokój, telefon sobie leżał. Tydzień po zakupie doszedłem do wniosku, że muszę zrobić roota, zrobiłem go, wywaliłem śmieci, zrobiłem telefon bardziej pod siebie i znów leży. Aktualnie mam 49% baterii, a czas działania od ostatniego ładowania 2 dni i 19 godzin. Czyli telefon służy jako telefon. Zaraz ktoś napisze po co mi smartfon z 2 jajowym procem, a po to, żeby zabijać czasem nudę na wykładzie i żeby to wszystko chodziło płynnie, a nie jak na x8, gdzie było z tym różnie. Pewnie wystarczyło by mi coś słabszego, ale tak jak z autem, lubię mieć świadomość, że mocy mam więcej, a nie koniecznie muszę z niej korzystać. Edytowane 18 Marca 2013 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Nie mam bladego pojęcia jak to wygląda od strony softu - opisuję jedynie mierzony przez wiele osób efekt - zwłaszcza jeżeli ktoś się bawi w instalowanie custom romów, to powinien zauważyć z czasem tą prawidłowość. W moim przypadku tak było na notce przy przejściu z GB na ICS, potem z ICS na wyciek JB. W każdym przypadku wiązało się to z wipem. Ostatnio przechodziłem z wycieku na oficjalny JB i z lenistwa nie robiłem wipe - bez różnicy dla baterii. Nie wiem cholera, może system zbiera statystyki i na ich podstawie koryguje działające usługi tak, że ma to wpływ na baterię? Pies wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Urodził się temat (z powodu obniżki cen). Xperia J za 88zł Desire X za 288zł Warto dopłacić do HTC w tym wypadku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Z tych dwóch to wolałbym htc, sam na niego polowałem, ale cena na allegro była zbyt wysoka jak za nowy i odpuściłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Jakby w tej samej cenie było to wybór jest jeden. Jednak to jest 3x większa cena stąd moje wątpliwości. Warto te 2 stówki dołożyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Wydajnosc tez jest odczuwalna 1 rdzen a 2, wieksza ilosc ramu w HTC itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 ja bym dołożył przy takiej kwocie oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Dzięki za porady. Na razie HTC Desire X z Androidów. Co myślicie o telefonach na windows8 ? Nokia Lumia 800, Windows Phone 8S by HTC, Nokia 620 ? One też sa w ew. zasięgu cenowym jeżeli będą wybitnie lepsze od Desire X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Ostatnio mam sposobność bawić się 620 i ogólnie jak dla mnie jest ok. Nie widziałem żeby coś muliło czy coś, ale ze słabych stron to słaba słuchawka do gadania (dźwięk słyszany bardzo słabej jakości) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Co myślicie o telefonach na windows8 ? Nokia Lumia 800, Windows Phone 8S by HTC, Nokia 620 ? Jeśli potrzebujesz 100 różnych aplikacji do obsługi smsów to omijaj WP szerokim łukiem. Nie wspominając o latarkach i budzikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Lumia 800 ma Windows 7.8 Lumia 820 ma Windows 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Kolega ma lumię, modelu nie pamiętam, ale wyświetlacz dziwnie działał, taki zielonkawy odcień miał, nawet na teoretycznie białym ekranie. W moim telefonie wyświetlacz nie jest jakiś hiper super, ale kolory wyświetla poprawnie, czego o lumi powiedzieć nie można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 To nokia jeszcze istnieje?? :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Dzięki za porady. Na razie HTC Desire X z Androidów. Co myślicie o telefonach na windows8 ? Nokia Lumia 800, Windows Phone 8S by HTC, Nokia 620 ? One też sa w ew. zasięgu cenowym jeżeli będą wybitnie lepsze od Desire X Nie wiem czy jeszcze jest dostepny u operatorow, ale jesli nie potrzebujesz pierdyliona aplikacji, to moze Samsung Wave 3 ? Mam go od pol roku i dla mnie rewelacja. Jest tez spora szansa, ze dostanie najnowszy system Tizen w tym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Mam taką ofertę. http://www.t-mobile.pl/r/repo1/documents/t_sa/D0000237001_Zalacznik_Cenowy_PDB_RET.pdf Biznes 45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Lumia 800 jest nawet i fajna, ale nie w tej samej cenie co Desire X, bez szans imo, za stówkę można by się ew. zastanawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Pomyśl nad ZTE Grand X In. W ręku tego nie maiłem, ale patrząc na parametry - fajny telefon. Nagrywa w 1080p, więc bebechy ma w miarę mocne. No i tylko 59zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Kolega ma lumię, modelu nie pamiętam, ale wyświetlacz dziwnie działał, taki zielonkawy odcień miał, nawet na teoretycznie białym ekranie. W moim telefonie wyświetlacz nie jest jakiś hiper super, ale kolory wyświetla poprawnie, czego o lumi powiedzieć nie można. No nie mów. A w Samsungach wszyscy leją po gaciach jakie to doskonałe są te amoledy. To nokia jeszcze istnieje?? Istnieje i o zgrozo nawet zarobiła pół miliarda zielonych za 12Q4. Nie wiem czy jeszcze jest dostepny u operatorow, ale jesli nie potrzebujesz pierdyliona aplikacji, to moze Samsung Wave 3 ? Mam go od pol roku i dla mnie rewelacja. Jest tez spora szansa, ze dostanie najnowszy system Tizen w tym roku. +1 Pomyśl nad ZTE Grand X In. W ręku tego nie maiłem, ale patrząc na parametry - fajny telefon. Nagrywa w 1080p, więc bebechy ma w miarę mocne. No i tylko 59zł. Jak już bezczelny chinol to lepiej np. Jiayu G3, Umi X1 albo Amoi N821 (kolejność przypadkowa). @Kaeres Nie myślałeś może nad abonamentem bez telefonu? Bo oferta jaką Ci proponują jaj nie urywa, tzn. lepiej wyjdziesz kupując aparat na allegro/tablicy. Edytowane 21 Marca 2013 przez rawyolks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Wave 3 za 5 stów w tym abo. Bez komentarza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Wave 3 za 5 stów w tym abo. Bez komentarza... Za tyle mozna nówke wyrwac na allegro. Grand X In nie polecam, bylby rewelacja, ale zdupiona reakcja na dotyk w telefonie dotykowym, to jak dziurawa prezerwatywa. EDIT: Ewentualnie inaczej, wez tego Grand X In, bo za 59zl, to sie go pyli bardzo w porownaniu do reszty telefonow w tej ofercie. Sprzedaj go na allegro, z miejsca pojdzie za 600-650zl i bedziesz sobie mogl wybrac co dusza zapragnie. Od siebie w takim rozwiazaniu polecam Wave 3 albo Galaxy Ace 2. Edytowane 21 Marca 2013 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...