ULLISSES Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) Daj pełną listę, bo jako były posiadacz L9 i obecny posiadacz L5 II, to miałbym spory problem z wyborem. L5 II trochę jednak mały do częstego pisania. Rzuciłem okiem na ofertę - jeśli oferta jest wspólna dla wszystkich promocji, to masakra. Ja bym patrzył na Core Plus, L90, 635 (w tej kolejności). Edytowane 4 Lipca 2014 przez ULLISSES rzut okiem na ofertę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mameos Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Core plus nie, L90 właśnie się zastanawiam ,a Lumia... to Lumia i już. Wiecie kiedy Motorola E dojdzie do oferty (i czy wogóle?)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Wybór padł na Sony xperia L za 600 PLN. W sumie doszedlem do wniosku ze jak mam zamawiac to w chinach za 150 dolcow to wole kupic lokalnie. Gdyby cos padlo to trzeba odylac a srednio chce mi sie w to bawic. A co do telefonu to calkiem przyjemny.... Wiadomo ze za taka cene nie ma co oczekiwac cudów ale w sumie jestem milo zaskoczony designem i funkcjonalnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam. Nokia Lumia 630 Dual Sim... Czy ktoś miał do czynienia i może coś więcej na jej temat powiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 @szpachla2 Sam mam SXL , jak coś to pytaj . Telefon ma parę wad - największa to wariujący czasami multitouch , wtedy praktycznie nic nie da się zrobić na fonie . Z innych - średni aparat . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) Ryden Kamera u mnie tez srednia ale to nie lustrzanka wiec nie wymagam od niej zbyt wiele. Chociaż w sloncu nawet fajne zdjecia wychodzą. Ma tam tez HDR. Edytowane 11 Lipca 2014 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony aparatem z Z Ultra. Wszędzie piszą, że taki słaby, a wcale tak nie jest. Nie ma startu do aparatów w Nokiach, ale w dzień i tak jest lepszy niż mój zwykły aparat cyfrowy. Poniżej fotka z testów macro na ręcznych ustawieniach: Nic nie kombinowałem przy zdjęciu, żywcem wyciągnięte z pamięci i wrzucone na serwer. Edytowane 12 Lipca 2014 przez el_gringo_dado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Nie jestem ekspertem w kupowaniu telefonow wiec potrzebuje Waszej opinii. Poluje na Nokie 930 i zastanawia mnie ta aukcja: http://allegro.pl/nokia-lumia-930-czarna-fv23-wys-24h-i4414817302.html Telefon jest o ponad 400pln tanszy niz na nokiaskleponline.pl, user ma 100% pozytywow (3130), niby wystawiaja pelna FV na 23% (a nie jak 95% sprzedawcow vat-marza 0%). Tylko dlaczego instrukcja jest "w jezyku obcym"? Wiem ze nikt tu nie jest wrozem Maciejem ale czy warto rzucac sie na telefon juz teraz, w kilka dni po pojawieniu sie w sklepach czy moze lepiej poczekac jeszcze dwa-trzy tygodnie? (duzego cisnienia nie mam ale aktualnie pracuje na wpol zywym htc desire) Na ten tel jest dosc duzy hype wiec chyba mozna zalozyc ze lada-moment pojawi sie tego multum co wymusi kolejna obnizke cen.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Pewno sprowadzany z Chrld, tam nie ma zadnego problemu z kupieniem modelu "na rynek europejski". Zapytaj sie gdzie jest realizowana gwarancja. Edytowane 13 Lipca 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Po początkowych pozytywnych wrażeniach z WP na pokładzie (L625) stwierdzam że to kulawy i mocno wybrakowany system, do grania i przeglądania netu pewnie się nada, ale do pracy.. Brak możliwości załączania innych załączników w mailu niż zdjęcia i pliki Office. Brak możliwości skasowania zaznaczonej treści przy forwardowaniu maila dalej. Brak możliwości ustawienia innego poziomu głośności dla dzwonka i systemu. Brak profili telefonu. Maila przy przesyłaniu dalej robi jako załącznik zamiast cytować treść. Nie mówiąc już o zupełnie nieprzyjaznym interfejsie, chwila rozkminy jak tu przesłać dalej maila bo nie ma takiej opcji.. ok zrobię odpowiedz i zmienię adres.. oo tu jest *facepalm* To po paru dniach z telefonem, ciekawe co będzie dalej. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Ja ostatnio probowalem wyslac jakies pliki przez BT z WP na Nexusa, poddalem sie musialem je zuploadowac na SkyDrive. :D 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Czy ktoś jeszcze mający Nexusa 5 ma przy wiechy aplikacji po aktualizacji do andka 4.4.4 ? Wczesniej wszystko chodziło jak żyleta a teraz program potrafi się przyciąć od 5-10 sec Dodam, ze pod pojęciem program mam namysli każda aplikacje, nawet odtwarzacz muzy potrafi się przy ciąć przy zmianie utworu :-\ przed updatem wszystko było cacy a teraz zaczynam się po mały irytowac Edytowane 16 Lipca 2014 przez Buziak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 Wgraj PA lub CM. Jak moja była Moto G się nie wieszała, to jakim cudem Nexus 5 nie daje rady ze zmianą piosenki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Czy ktoś jeszcze mający Nexusa 5 ma przy wiechy aplikacji po aktualizacji do andka 4.4.4 ? Wczesniej wszystko chodziło jak żyleta a teraz program potrafi się przyciąć od 5-10 sec Full wipe po aktualizacji robiłeś? U mnie wszystko śmiga dobrze, ale ja mam customa Mahdi-Rom na andku 4.4.4, stocka 4.4.4 nawet nie używałem. ;) N5&tt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Full wipe po aktualizacji robiłeś? U mnie wszystko śmiga dobrze, ale ja mam customa Mahdi-Rom na andku 4.4.4, stocka 4.4.4 nawet nie używałem. ;) N5&tt A po co robić wipe po aktualizacji? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 Wipe się robi tylko przy zmianie ROM'u/Kelnera. Wtedy format/wipe. Aktualizacja obecnego Romu nie wymaga Full Wipe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 A po co robić wipe po aktualizacji?A po to, że czasem są problemy z prawidłowym działaniem słuchawki właśnie po aktualizacji. :) I nie mam na myśli "skopanej" aktualizacji. N5&tt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć jaki smartfon do 800 zł jest najlepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Nie wiem co masz na mysli przez najlepszy ale Nexus 4 w tym budzecie to dobry wybor, kupisz nówkę sztukę na gwar. Edytowane 26 Lipca 2014 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć jaki smartfon do 800 zł jest najlepszy?Określ czego wymagasz. Obecnie każdy poda inny model, bo każdy ma inne wymagania i gust. Sam nie wierzę, że to piszę, ale... Moto G? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Napisz może jakis ma mieć wyświetlacz i na czym Ci zależy. Czy na Windows Phone czy Androidzie. Z WP poleciłbym Nokie Lumię 635. 4.5 cala, dobry procesor i dosć dobry aparat. Co prawada tylko 0.5 GB RAM, ale w przypadku WP to chyba nie problem. Z Andka to może być polecany Nexus 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Chciałbym aby telefon miał następujące cechy: - jak najlepszy wyświetlacz- nawigacja / GPS- solidny aparat / kamera- jak najlepsza jakość rozmów / dźwięku ( muzyka )- Wi-Fi- slot na SIM / SD mile widziany- LTE mile widziane- bateria o trwałości chociaż 48 godzin Co do cech które musi mieć- porządny wyświetlacz o przekątnej nie mniejszej niż 4,3 " ( im większy i lepszy jakościowo tym lepiej )- obsługa SD / SIM- WIFIMogę jednak przymknąć oko na:- aparat i kamere, ale żeby nie były znów jakiejś tragicznej jakości- brak LTE- bateria która wytrzymuje mniej niż 48 godzin System nie ma dla mnie znaczenia, i tak się na tym nie znam i dopiero będę się uczyć obsługi nowego nabytku :) Nie zamierzam na nim grać, ani oglądać filmów. Osobiście rozważam właśnie Motorole Moto G LTE czy Sony Xperia SP LTE i skłaniam się ku Sony. Nie znam się jednak na tym więc proszę Was o sugestie, czy rozważam dobre modele, a jeśli nie to jaki kupić ??? Edytowane 26 Lipca 2014 przez gacek83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 SP nie ma oficjalnego KitKata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Nexus 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) ULLISSES nie znam się na oprogramowaniu. Moja znajomość telefonów zatrzymała się na Nokii ... 6070 :D Chciałbym jednak teraz kupić porządny sprzęt i nie wtopić kasy. kelcior Nexus nie ma slotu na karty pamięci. Czy mimo tego warto go kupić? Edytowane 26 Lipca 2014 przez gacek83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 A po co ci slot SD, 16GB mało? W takim wypadku podlaczasz pendrive'a a nawet HDD przez OTG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek83 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Właśnie zobaczyłem ceny Nexusa i jednak nie wyrobie się z budżecie, a na allegro i innych portalach aukcyjnych nie zamierzam kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 W takim razie Moto G bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Miej na uwadze że Moto G ma słabą jakość dźwięku z wyjścia słuchawkowego, możesz być zawiedziony jeśli słuchasz muzyki z telefonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Brak KitKata (Androida 4.4) dla SP to nie jest jakiś wielki problem dla zwykłego Kowalskiego, ale jak chcesz kupić "najlepszy" do 800 zł, to fajnie by było mieć najnowszy (czytaj: lepiej zoptymalizowany) system. Moto G obecna w sklepach też nie ma obsługi kart pamięci. Dopiero nowa wersja LTE (nie widziałem jeszcze w sklepach) ma takie gniazdo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...