Skocz do zawartości
narcyz

Kupujemy telefon komórkowy, czyli co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

I tak i nie. Wybieranie glosowe dziala na zasadzie ze najpierw nagrywasz i dodajesz etykiete glosowa do danego kontaktu, a tutaj po prostu wpisuje nowy kontakt w ksiazke i juz, zadnych etykiet nie musze dogrywac tylko wystarczy ze przeczytam nazwe i telefon sam rozpozna to co powiedzialem i polaczy z odpowiednia osoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to tylko dodatkowy bajer. Może to się przydaje, ale osobom z problemami ze wzrokiem. Wybieranie głosowe tak samo, nie podoba mi się ta funkcja, choć wiele osób z was może mieć inne zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Camilos, nie zgodzę się z Tobą. Dla mnie wybieranie głosowe jest bardzo przydatne z jednego powodu... Gdy jade sobie na rowerze i słucham muzyki (telefon W810i), to nie było by wygodnie zatrzymywać się, wyjmować fona z kieszeni i dzwonić.. A tak wystarczy tylko nacisnąć dłużej guziczek przy słuchawkach, powiedzieć nazwę osoby, do której się chcę dodzwonić i już. Prawda, że o wiele wygodniejsze???

Jest jeszcze inna zaleta wybierania głosowego. Nie wiem, jak w innych fonach, ale w SE przy przychodzącym połączeniu, za nim zadzwoni dzwonek, jest wypowiadana nazwa osoby dzwoniącej - tak, jak nagraliśmy do wybierania głosowego - i dzięki temu wiadomo, kto dzwoni. Nie trzeba się męczyć z przypisywaniem konkretnych dzwonków do konkretnych osób. W przypadku wyżej wymienionej przejażdżki rowerowej, daje to również niesamowity komfort.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to tylko dodatkowy bajer. Może to się przydaje, ale osobom z problemami ze wzrokiem. Wybieranie głosowe tak samo, nie podoba mi się ta funkcja, choć wiele osób z was może mieć inne zdanie.

Równie dobrze można by tak powiedzieć o innych funkcjach dzisiejszych telefonów, ja np uważam aparat foto w telefonie za zbyteczny, aczkolwiek nie przeszkadza mi to iż mój telefon go posiada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równie dobrze można by tak powiedzieć o innych funkcjach dzisiejszych telefonów, ja np uważam aparat foto w telefonie za zbyteczny, aczkolwiek nie przeszkadza mi to iż mój telefon go posiada

Gdy byś widział jakość zdjęć robionych moim fonem, to nawet nie przyszło by Ci do głowy coś takiego napisać B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdybyś Ty zobaczył zdjęcia zrobione moim aparatem cyfrowym to byś sobie go kupił :P. "Cyfrówką" w telefonie to dodatkowy bajer, który przydaje się tylko w awaryjnych sytuacjach - gdy nie ma aparatu cyfrowego :D.

PS. Jakiego Ty masz tego fona. Jest wiele ludzi, którym podobają się zdjęcia robione aparatem w telefonie, oczywiście szanuję ich, bo mi się też kiedyś podobały - dopóki nie kupiłem cyfrówki.

Edytowane przez Camilos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, już tak nie przesadzaj. Bo wejdziesz do ciemnego pomieszczenia, lub znajdziesz się gdziekolwiek gdzie nie ma dobrego (naturalnego) doświetlenia i już zdjęcie wygląda beznadziejnie, więc nie ma co przesadnie wychwalać tych aparatów. Poza tym nie samą rozdzielczością człowiek żyje ;)

--edit--

Post skierowany do wysio, tylko ktoś mnie ubiegł ;>

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, przecież nie pisałem, że ten aparat jest lepszy od zwykłej cyfrówki... Chodziło mi tylko o to, że ma wystarczającą jakość. Pozatym cyfrówki nie noszę cały czas przy sobie, a telefon zawsze... I akurat wtedy jest dużo okazji do zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy byś widział jakość zdjęć robionych moim fonem, to nawet nie przyszło by Ci do głowy coś takiego napisać B-)

Nie widziałem jeszcze dobrej fotki z tele która dorównywała by dobrej jakości cyfrze, pozatym moze byś juednak napisał który to telefon jest wrecz idealny dla foto amatorów :lol2:

Jezeli masz do wyboru S65 to jego wybierz zamiast C75.

Powinien byc w tej samej cenie bo jest to starszy tel. a na pewno lepszy.

Nie ma wyżej dałem link do tej promocji

Patrząc przez pryzmat Allegro to jednak zgodzić się nie mogę, za nówke C75 idzie kupić używkę s65 i to najczęściej dość sfatygowaną

Edytowane przez EsiuWWW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypuszczam, że chodziło o wspomnianego wcześniej W810i. Jednak dajmy już spokój, bo jasne jest że nie zrobi się dobrej fotografii w każdych warunkach telefonem. Można o tym myśleć mając dobre (naturlane) światło i to chyba jedyny przypadek kiedy aparat w telefonie jest w stanie zrobić względnie dobrą fotkę. Oczywiście biorąc pod uwagę, że mówimy o nieco lepszych "aparatach" w telefonach, ponieważ pierwszych wersji tych urządzeń nawet nie ma co omawiać.

Nie widzi mi się aby w promocji zetafon mógł być S65, skoro jest to już nieco wyższy model Siemensa. W takich promocjach zawsze jest low-end i raczej nic więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, mam problem z Siemens'em C75, chodzi mianowicie o połączenie z komputerem przez kabel USB z allegro klik.

telefonu wogóle nie wykrywa, wyczytałem, że potrzebny jest emulator portu COM, ale nie wiem skad go wziąc.

przydałaby się instrukcja krok po kroku jak to zrobi aby działało ..... jak to ruszy ?? :kijem: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, mam problem z Siemens'em C75, chodzi mianowicie o połączenie z komputerem przez kabel USB z allegro klik.

telefonu wogóle nie wykrywa, wyczytałem, że potrzebny jest emulator portu COM, ale nie wiem skad go wziąc.

przydałaby się instrukcja krok po kroku jak to zrobi aby działało ..... jak to ruszy ?? :kijem: ?

Poczytaj na www.siemensiak.pl jest tam tego dużo opisane. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie trzeba emulować zwykły MPM i wszystko działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem jeszcze dobrej fotki z tele która dorównywała by dobrej jakości cyfrze, pozatym moze byś juednak napisał który to telefon jest wrecz idealny dla foto amatorów :lol2:

hmm k800i ? 3.2mpx ? :]. z tańszych to jeszcze v3x ma fajny aparacik 2mpx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczyna mnie irytować ta gadka o porównaniu aparatów wbudowanych w telefon, a cyfrówek.

Już pisałem. Co z tego, że coś ma 3,2MPx skoro nie mając dobrego naturalnego doświetlenia fotka wyjdzie i tak lipna. Poza tym widać, że ludzie wierzą za bardzo w magię MegaPixeli :| Na co dzień korzystam z aparatu wbudowanego w k750i, nie przeczę że potrafi zrobić względnie dobrą fotkę, ale tylko i wyłącznie na zewnątrz budynku i to przy dobrym świetle. Więc proponuje przemyśleć każdy następny post mający na celu porównanie do typowej (nawet nie topowej!) cyfrówki, bo to nie ma nawet głębszego sensu. Jeszcze nie teraz. Może kiedyś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to miał być tel dla "foto amatorów" , więc takich chyba zadowoli...wiadomo że "cyfra" nie zastąpiona ;) ale tel zawsze pod ręka gdy chcemy jakaś fotke szybką zrobić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jasne jest ze telefony narazie nie dorownują cyfrowką.

btw: po zabawie aparatem sony n1 i telefonem dv2 imo telefon spisywal sie rewelacyjnie. ale... tylko przy swietle :)

Ja dodam tylko tyle że troche smieszą mnie ludzie dla których najważniejszym kryterium dla kupna dnaego telefonu jest aparat foto, to tak jakby kupować sprzet muzyczny skupiając sie na jego wyglądzie a a nie muzycznych możliwościciach, dla mnie aparat w telefonie moze mieć i 10 MPX a i tak watpie że dorówna 2 MPX aparatu cyfrowemu

To tyle nt temat

P.S

Miałem na myśli foto amatora, czyli człowieka dla którego jest to hobby, tak wieć telefon odpada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawilem sie X200 i zrobil bardzo pozytywne wrazenie. Maly w rece ale po otwarciu akuratny. Wyswietlacz natomiast to jest to co najlepsze w Samsungach. Wysoka rozdz. i pelnia barw plus szybkosc odswierzania.

Teraz zapytaj kogos o v235 :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainwestowal bym w Samsunga.

@EsiuWWW: Jestem podobnego zdania ale taki aparacik w telefonie 2 mega sie zawsze przyda ;p przynajmniej cos bedzie widac :P Ogolnie mam teraz v3x ale do robienia zdjec mam zwykly aparat cyfrowy bo przynajmniej narazie zaden telefon nie dorowna aparatowi.

pozdro

btw bawil sie ktos z was dv2 ?

Edytowane przez Kiczis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o Motce ROKR E2 - najnowszym telefonie Motorolki posiadającym karty SD, radio, aparat 1.3, Linuxa ?? Miał już go ktoś w rękach ?? Dostępny jest już na allegro, ale dopiero zaczyna się pokazywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg różnych przecieków

29 sierpnia 2006 r.( wł ) dalsze informacje o Promocji Urodzinowej w Erze,to zapowiedź możliwości nabycia przy podpisaniu nowej umowy nie tylko tanich aparatów telefonicznych, ale bardzo znacznych, startowych pakietów minut do wykorzystania na połączenia do sieci Era, Heyah i sieci stacjonarnych. Nowe plany taryfowe Era Nokaut, to zapowiedź elastycznego podejścia do klienta z planami taryfowymi od 20 złotych brutto i bardzo korzystnymi propozycjami kosztowymi po stronie klienta w zakresie połączeń wewnątrzsieciowych i do sieci stacjonarnych. Dla bardzo zainteresowanych mamy jeszcze jedną informację ... propozycje "Urodzinowe" w Plusie mogą być również bardzo korzystne. Jednym słowem, oczekujemy z napięciem. Ze strony PTC na ruchy prowokujące migrację od konkurencji, ze strony Plusa zaś na ruchy udowadniające, że konkurentom równie skutecznie potrafi dotrzymać kroku( wł ) lada moment startuje Promocja Urodzinowa w ErzeWybrane modele telefonów będą sprzedawane w bardzo atrakcyjnej cenie 10 groszy brutto. Operator wprowadzi do oferty również nowe modele telefonów, tj.: Nokię 2610, Nokię 6070, Nokię N80, Samsunga P300 oraz model X160 tego samego producenta. Czas trwania promocji do 22 października 2006 r. Cena Nokii N80 może oscylować nawet wokół kwoty 10 złotych przy bardzo niskim planie taryfowym. Warto czekać, a zgodnie z reklamowym hasłem może również powtórzyć: "Takie rzeczy, to tylko w Erze"
by gsm.biz.pl

http://telepolis.pl/telefony.php?id=864#

jak to ma byc za takie ceny, to naprawde Nokaut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi