psz3mo Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 E60, E61, N80, 9300i, SPV C3000, SE P990, MDA III, dalej nie chce mi się myśleć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 jeszcze N95 ale w polsce nie ma :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 witam!! Chce kupic fona do max 500ziko. Pierwsza zasada: MP3 i Bluetooth i slot SD/MMC, mp3 player musi dać się zminimalizować, tzn żeby można było chodzić po menu i jednocześnie słuchać muzy.. Myślałem sobie nad SPV C500 (nowy 480ziko) ale tez : http://www.allegro.pl/item155376615_telefo...arat_od_ss.html ale nie wiem czy mozna spolszczyć tego windowsa... Aha i motorola E1000 tez wchodzi w gre, ale nie wiem jak wygląda tam MP3, czy mozna zminimalizować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Panowie mam pytanie odnośnie słownika T9, polskich liter i sms-ów. Obecnie mam nokie 3120, którą przekażę rodzicowi i wziąłbym nokię 6070 z tej przyczyny, że chcę prosty telefon z przyzwoitą baterią i irda (przesyłanie danych np. dzwonki / lista kontaktów z kompa). Zależy mi jednak na korzystaniu z polskiego słownika T9 przy pisaniu sms-ów ale , żeby nie było jaj z wysyłaniem XX sms-ów zamiast 1 bo zawiera polskie znaki. W 3120 jest to fajne, bo pisząc z T9 wyskakują polskie litery, ale komórka wysyła TYLKO znaki w standardowym kodowaniu - tj. nie wysyła znaków polskich - więc 1 sms to 1 sms. 1. A jako, że czytałem, że wiele aparatów robi se jajka i robi trudności, trzeba kombinować przy pisaniu / wysyłaniu to chciałbym się dowiedzieć jak to jest w noki 6070. 2. Oraz czy można przesyłać dane (dzwonki, kontakty, tapety, zdjęcia) z/do kompa poprzez IRDA. Prosiłbym o odpowiedź. THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 hmmm jakie są komórki ew. palmtopy z możliwością dzwonienia (nie wiem jak to się nazywa) które posiadają wi-fi? mógłbym poprosić o listę jakąś? http://www.gsmarena.com/results.php3?sName...&sFreeText= Więcej chyba nie trzeba :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Panowie, potrzebuję na gwałt tel, który spełnia następujące warunki: -aparat jakikolwiek -mp3 -slot na kartę pamięci -cena max 350zl -przydała by się jakaś gwarancja -ew bluetooth -brak simlocka/simlock orange Na razie rozważam 3 możliwości: Motorola C975 (niestety brak Bluetooth, istnieje może jakiś adapter?) Motorola E398 Benq-Siemens C81 (ale podobno lubi się wieszać, no i bankructwo Benq Mobile, może być problem z serwisem). Doradźcie :rolleyes: Edytowane 7 Stycznia 2007 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 ciężko będzie Ci kupić e398 z gwarą, możesz też popatrzeć na Motke V360 http://allegro.pl/item155789991_motorola_v...rawie_nowy.html za tyle jeszcze można kupić nowego Sagema my 501C, jednak na allegro aktualnie nikt go nie sprzedaje, ale w tygodniu były 3 aukcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Panowie mam pytanie odnośnie słownika T9, polskich liter i sms-ów. Obecnie mam nokie 3120, którą przekażę rodzicowi i wziąłbym nokię 6070 z tej przyczyny, że chcę prosty telefon z przyzwoitą baterią i irda (przesyłanie danych np. dzwonki / lista kontaktów z kompa). Zależy mi jednak na korzystaniu z polskiego słownika T9 przy pisaniu sms-ów ale , żeby nie było jaj z wysyłaniem XX sms-ów zamiast 1 bo zawiera polskie znaki. W 3120 jest to fajne, bo pisząc z T9 wyskakują polskie litery, ale komórka wysyła TYLKO znaki w standardowym kodowaniu - tj. nie wysyła znaków polskich - więc 1 sms to 1 sms. 1. A jako, że czytałem, że wiele aparatów robi se jajka i robi trudności, trzeba kombinować przy pisaniu / wysyłaniu to chciałbym się dowiedzieć jak to jest w noki 6070. 2. Oraz czy można przesyłać dane (dzwonki, kontakty, tapety, zdjęcia) z/do kompa poprzez IRDA. Prosiłbym o odpowiedź. THX. A czy nie naczytałeś się przypadkiem o telefonach z symbianem? :) Na 99% jestem pewny, że: Sms'y będą miały polskie znaki Będą się wysyłały normalnie Będziesz mógł przesyłać to co wymieniłeś przez irde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 ludzie!! a co z moim zapytaniem ;) Telefon musi mieć odtwarzacz z prawdziwego zdarzenia! Czyli przewijanie, podczas słuchania muzy wejście do menu itp.. Podoba bardzo mi się itunes.. Lecz E1 odpada, bo moja siostra go ma ;) E398 też chyba odpada bojest już dosyć stary.. a chciałbym mieć symbiana albo windowsa. Nawet gdyby trafił się ciekawy telefon to obejdzie sie i bez tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 A czy nie naczytałeś się przypadkiem o telefonach z symbianem? :) Na 99% jestem pewny, że: Sms'y będą miały polskie znaki Będą się wysyłały normalnie Będziesz mógł przesyłać to co wymieniłeś przez irde Wiesz, dla mnie telefon to takie coś co ma głośnik i mikrofon wyświetlacz i klawiaturę ..... Można czasami zadzwonić, lub ktoś zadzwoni .... A co ma w środku to :rolleyes: Krótko pisząc kompletnie nie znam się na tym :lol2: Czyli mogę mieć pewność (99%), że po napisaniu czegoś z użyciem słownika T9 i obecnością polskich znaków, w świat pójdzie to jako txt z kodowaniem standardowym (bez polskich znaków). A te przeboje typu "1x "ą" to od razu 5 smsów" to te bardziej wypasione modele mają ?? W sumie słusznie, wypasiony samochód więcej pali, to dlaczego wypasiona komórka ma więcej nie kosztować w użyciu :lol2: :lol: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) ludzie!! a co z moim zapytaniem ;) Telefon musi mieć odtwarzacz z prawdziwego zdarzenia! Czyli przewijanie, podczas słuchania muzy wejście do menu itp.. Podoba bardzo mi się itunes.. Lecz E1 odpada, bo moja siostra go ma ;) E398 też chyba odpada bojest już dosyć stary.. a chciałbym mieć symbiana albo windowsa. Nawet gdyby trafił się ciekawy telefon to obejdzie sie i bez tego. Samsung S500i SE V630i - tylko nie wiem jak ze smokiem w nim BenQ E61 - ludzie mają mieszane uczucia w stosunku do niego jesli nie zależy CI na dodatkach, typu pudło, ładowarki itepe. to do 500zł można nawet W800i kupić ;) chociaż akurat ten to pewnie nie jeden chodnik widział @Conti nawet jeżeli będzie ustawione że sms będzie miał 70 znaków to myślę że bez problemu, będzie można wyłączyć kodowanie polskich ogonków. Daje się wyłączyć w N1600, N6101, SE T630 to dlaczego nie ma się w 6070 dać?? ;) Edytowane 7 Stycznia 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 zaden fon mi nie przypadł go gustu.... nie wiem, czy ja jestem az tak wybredny? MUSI mniec slot MMC/SD i MUSI mniec dobry odtwarzacz, najlepiej cos ala iTunes, zeby grała muza i mozna było codzic po menu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Siemka, chce kupic telefon na allegro, oczywiscie uzywany, ale z gwarancją do +/- 250zł, jak narazie mam na oku takie modele: Siemens: C75, CXV70, CX65 Motorola: V300, V500, V547, V600 Sagem: 401X, Myx5-2 Prosze o Wasze propozycje, porady :D P.S. Moje wymagania to tylko to, zeby mial wbudowany aparat. Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Co powiecie o e398 @ E1 z SanDisc 512mb + 64mb produkcja 2005 r ale stan prawie igła? Opłaca się brać za 450zł? bez gwary ale sprzedawca wiarygodny zarzeka, że nie miał nigdy z fonem problemów. http://img164.imageshack.us/img164/8684/hpim2731ms3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Co powiecie o e398 @ E1 z SanDisc 512mb + 64mb produkcja 2005 r ale stan prawie igła? Opłaca się brać za 450zł? bez gwary ale sprzedawca wiarygodny zarzeka, że nie miał nigdy z fonem problemów. http://img164.imageshack.us/img164/8684/hpim2731ms3.jpg Nie opłaca się.. Nowiutkie E1 masz za ~470 na allegro z SD 256MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 @Conti nawet jeżeli będzie ustawione że sms będzie miał 70 znaków to myślę że bez problemu, będzie można wyłączyć kodowanie polskich ogonków. Daje się wyłączyć w N1600, N6101, SE T630 to dlaczego nie ma się w 6070 dać?? ;) Ściągnąłem instrukcję obsługi do 6070 i tam nie ma nic na temat zmiany kodowania przy wysyłaniu. SE750 ma opcję zmiany kodowania, N3120 nie ma opcji ale robi to automatycznie i zawsze przy wysyłaniu, natomiast N2600 jeśli napiszesz polskie znaki to je wysyła (i zamiast 1 smsa masz z 5) a nie możesz korzystać z polskiego T9 bez polskich znaków - więc tak jakby nie było T9 :-( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Siemka, chce kupic telefon na allegro, oczywiscie uzywany, ale z gwarancją do +/- 250zł, jak narazie mam na oku takie modele: Siemens: C75, CXV70, CX65 Motorola: V300, V500, V547, V600 Sagem: 401X, Myx5-2 Prosze o Wasze propozycje, porady :D P.S. Moje wymagania to tylko to, zeby mial wbudowany aparat. Pozdro :) V500 kupiłem niedawno za 90zł ale bez PL menu ;) sprawna, zajebisty stan.. bym brał C75 na twoim miejscu, za tą kase kupisz nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 1. A jako, że czytałem, że wiele aparatów robi se jajka i robi trudności, trzeba kombinować przy pisaniu / wysyłaniu to chciałbym się dowiedzieć jak to jest w noki 6070. 2. Oraz czy można przesyłać dane (dzwonki, kontakty, tapety, zdjęcia) z/do kompa poprzez IRDA. Prosiłbym o odpowiedź. THX. mam 6070 - słownik jest z polskimi znakami ale smsy są wysyłane bez polskich znaków fajna komórka, tylko problemem jest mała ilośc pamięci, choć na gierki, paple i pare dzwonków mp3 wystrczy. wyświetlacz nie jest tak jasny jak w SE ale jest jaśniejszy niż w Siemensach - w nocy pomaga w dzień mógłby byc jaśniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 mam 6070 THX A jak wygląda sprawa podczerwieni - można z kompa przesyłać dzwonki / mp3 / listę kontaktów ?? Jakie ma wgrane gierki ?? I może orientacyjnie ile bateria wytrzymuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 czy są tu jacyś posiadacze motki E770 ?? Proszę o kontakt na GG: 8592775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 THX A jak wygląda sprawa podczerwieni - można z kompa przesyłać dzwonki / mp3 / listę kontaktów ?? Jakie ma wgrane gierki ?? I może orientacyjnie ile bateria wytrzymuje. nie sadze zebys mial jakis problem, irda to irda, instalujesz pc suite badz mobimb i wysylasz na ile pamiec pozwoli ewentualnie dokupisz kabelek chyba ze jest w zestawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 THX A jak wygląda sprawa podczerwieni - można z kompa przesyłać dzwonki / mp3 / listę kontaktów ?? Jakie ma wgrane gierki ?? I może orientacyjnie ile bateria wytrzymuje. w starszych modelach telefonów był problem z irdą w przesyłaniu plików pomiędzy telefonami (przechodziły tylko kontakty) ale z kompem raczej problemów nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 @Conti Widzę, że drążysz:) Telefony z symbianem (to taki system operacyjny dla telefonów) nie mają możliwości wyłączenia wysyłania Pl znaków, ale czy można je nazwać bardziej wypasionymi ? :) Taki SE K800i jest dość wypasiony, a nie ma symbiana :) Pisałeś też coś o Nokii 2600. Ma ją moja dziewczyna. Gdzieś można wyłączyć wysyłanie Pl znaków bo sam to robiłem kiedy kupiła sobie telefon. Co do przesyłania rzeczy w przez irde to jak sobie zainstalujesz program nokia pcsuite (do pobrania ze strony nokii za free) to będziesz mógł przesyłać obrazki, zrobić kopię kontaktów. Co do mp3 to ten tel ma chyba małą pamięć więc tu może być ciężko, z tym, że jeśli ten model obsługuje mp3 to będziesz mógł wgrać jakąś małą mp3. Ja też mam pytanie. Co prawda nie kupuję telefonu, ale skoro już tu piszę to spytam. Na telepolis przeczytałem, że w k750i jest możliwe wybieranie głosowe dla kontaktów i funkcji. Dla kontaktów wiem jak włączyć, ale nie bardzo wiem jak włączyć wybieranie głosowe dla funkcji. Może mi ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jeszcze jest 6230i z MP3, ktore da sie zminimalizowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 THX wszystkim Szlag mnie trafił, bo pojechałem do sklepu i okazało się, że ludziska wykupili 6070 a cena myślałem, że była przeciętna .... Nic to, chwilowo wyciągnę z szafy starego ericcsona i będe czekał na jakiegoś przyzwoitego fona < 400zł (a że ma być nowy i solidny i z żywotną baterią i najlepiej nokia - to wybór niewielki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jeszcze jest 6230i z MP3, ktore da sie zminimalizowac.niedawno sprzedałem 6230 bez iiiii telefon ma masakrycznie mało opcji. Jedyne co mi się w nim podobało to jego wygląd... Mam do kupienia SPV C500 w stanie BDB na papierach (nie jest to wersja orange) Srebrny, bez blokad microsoftu, oryginalny system windows 2003 i SD 512MB.... warto to brać za 370zł + wysyłka? Full BOX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam. Musiałem na szybko wybrać jakiś telefon Noki. I padło na N72. Czy jest to najlepszy wybór w tej cenie. Czy może zmieniać na coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 hmm nówka okolica 1200/1300zł... jeśli ci pasuje wygląd to bierz :] imo bardzo dobry telefon :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jak coś to mam jeszcze 6233 do podzielenia sie,bo jednak nie spełnia moich oczekiwań...:[ Teraz zdecydowalem sie na E50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam. Musiałem na szybko wybrać jakiś telefon Noki. I padło na N72. Czy jest to najlepszy wybór w tej cenie. Czy może zmieniać na coś innego?Ja osobiście wybrałbym coś innego, ale to jest wyłącznie twój wybór. Nie lubię Nokii i się tego nie wstydzę. Jeśli telefon Ci się podoba to nie widzę powodu, aby go zmieniać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...