psz3mo Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 (edytowane) Przeczytałem na forum symbian i większość problemów rozwiązał nowy soft. Co do jakości muzyki, to uzyskałem również informację, że wystarczy wgrać dobry odtwarzacz i kupić taką przejściówkę to po podłączeniu do słuchawek muzyka jest całkiem niezła. Co najważniejsze, bateria trzyma dość długo. Myślę, że ten telefon będzie idealny dla mnie. mój kuzyn używa E50 od prawie miesiąca i nie może złego słowa powiedzieć na jego temat (tak po cichu mówiąc to ja go naciągnąłem na symbiana :D) Co do muzyki to zewnętrzne programy są dużo lepsze ode tego standardowo wgranego (info w temacie o Symbianie) a co do przejściówki to daruj sobie te za 2 zł i zainwestuj w to http://allegro.pl/search.php?string=ad-15&...9&country=1 Edytowane 13 Maja 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Orientuje się ktoś czy na Nokii E50 da się sprawdzać pocztę z gmail'a? Na K750 niestety nie działa bo potrzebne jest szyfrowane połączenie, którego on chyba nie obsługuje :( Tego nie wiem, ale jeśli np musiałbyś sprawdzić maila to możesz użyć opery mini. Co prawda jest to mniej wygodny sposób, ale opera chyba obsługuje szyfrowane połączenia. Przynajmniej na szyfrowaną stronę banku wchodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 A czy sprawdzales, czy nie ma problemow z karatami pamieci (micro-sd)? Sam planowalem sobie kupic taki telefon, poniewaz za ta cene nie ma nic lepszego i wlasnie to mnie niepokoilo :wink: , ze jak taki tani to moze cos jest nie tak z tym telefonem, a jest? Problemow z karta nie stwierdzono. Mam 1GB i zapelniona dopiero 300MB wiec moze jeszcze problemy sie pojawia. Oczywiscie o tym napisze aby wszystko bylo jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Orientuje się ktoś czy na Nokii E50 da się sprawdzać pocztę z gmail'a? Na K750 niestety nie działa bo potrzebne jest szyfrowane połączenie, którego on chyba nie obsługuje :( Nie musisz sprawdzac przez przegladarke ;) http://www.google.com/intl/pl/mobile/mail/...utm_campaign=pl O ile jeszcze tego nie znalazles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Niestety próbowałem już wcześniej przez to i też nie działa, ale znalazłem trochę informacji, że niestety zdarzają się takie problemy z gmailem, więc to raczej wina google. No cóż będę musiał się do tego przyzwyczaić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiL63JTZ Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Witam Planuję zakup telefonu "wszystkomającego" (ale nie K310i z reklamy Plusa :lol: ). Zależy mi na dobrej jakości dźwięku na słuchawkach, aparacie i praktyczności telefonu (po bojach z N93, N95 i HTC TyTn - czyli cegłami, które miały mi zastępować lapka - zapragnąłem czegoś w podobie do np. Samsunga D900, ale aparat tam to porażka). Chciałbym zmieścić się w 1000 złotych, choć uzasadnione przekroczenie ceny jak najbardziej na miejscu ;) @ Generalnie zastanawiam się nad Motką K3 (wstępnie byłą jeszcze V6maxx, ale przestraszyłem się jakie to wielkie...). Edytowane 14 Maja 2007 przez BiL63JTZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Wlasnie zmienilem E50 na E61i i musze powiedziec ze teraz majac porownanie stwierdzam ze soft w E50 jest wooooolny. Bez kitu, na E61i wszystko smiga az milo, smsy sie tak nie zamulaja i w koncu piszac cos widze czy to jest Ą i A bo na E50 bez lupy bylo ciezko. Duzy jednak plus za jakosc zbudowania i gabaryty, telefon jest malutki...ale E61i i tak jest ciensza :D (15 vs 11mm) edit.Na E50 mialem najnowszy soft, faktycznie przyspieszylo wszystko, ale nadal nie bylo rewelacyjnie. Edytowane 14 Maja 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Wlasnie zmienilem E50 na E61i i musze powiedziec ze teraz majac porownanie stwierdzam ze soft w E50 jest wooooolny. Bez kitu, na E61i wszystko smiga az milo, smsy sie tak nie zamulaja i w koncu piszac cos widze czy to jest Ą i A bo na E50 bez lupy bylo ciezko. Duzy jednak plus za jakosc zbudowania i gabaryty, telefon jest malutki...ale E61i i tak jest ciensza :D (15 vs 11mm) edit.Na E50 mialem najnowszy soft, faktycznie przyspieszylo wszystko, ale nadal nie bylo rewelacyjnie. Tez sie zdecydowalem na nokie e61i Gdzie ja kupiles i za ile ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Allegro, 1799 bez sima. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Allegro, 1799 bez sima.Zstanawiam sie jeszcze nad SE p990i i tak do konca to nie wiem sam co wybrac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Mialem P910 swego czasu i IMO jest to gorsze rozwiazanie. Rysik nie do konca mi pasuje (chociaz w niektorych sytuacjach bardzo sie sprawdza). Poza tym Pxxx to straszne cegly i wydaje mi sie ze na UIQ jest mniej programow niz pod Series60. Wczoraj dorwalem jeszcze Opere Mini i po prostu jestem pod wrazeniem jak przegladarka na telefonie moze dzialac i wygladac. Cos pieknego. Mam przeczucie ze ten telefonik bedzie mnie zadziwial kazdego dnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kula85 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Moja kobieta ma e61. Niestety muszę Cię zmartwić. Staraj się aby Ci nie upadła..ma zwiechy , czasem problemy z wysłaniem sms (dostarczeniem). Z bateria jest tak ze po 4 dniach ma np: 3 kreski z 5, a 5 dnia rano prawie zero...to eni kwestia baterii. Myślę, że szybko zacznie Ci przeszkadzac, i brak aparatu..nawet zeby zrobic fotke "oleju" zebys nie zapomnial jaki kupujesz ;-) 1700 zł....baaaaaaardzo drogo.To juz bym wolal uzywana z papierami za kilkaset zlotych mniej a nawet wiecej. Traca na wartosci. co do Sony..aprata Sony Cybershot. takze to bym wola..chociaz ta klapka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ale ja mam E61i, ktora ma aparat, zero problemow z wysylaniem smsow, d-pad, wygodniejsza klawiaturke i pare innych bzdetow ktorych E61 nie miala (nia sie tez bawilem, ale wolalem wlasnie poczekac do poprawionej wersji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Jesli chodzi o E50 to: cienkie multimedia ogolnie (jakosc aparatu, mp3...), strasznie wolny soft, marna bateria, wyglad (ale to juz pojecie wzgledne). Jesli lubisz symbiana to ok ale ja bym tego nie bral.ten telefon nigdy w zalozeniu nie mial byc multimedialny. jakosc aparatu kiepska faktycznie, chociaz do mmsow wystarcza az nadto. dla mnie mogloby wcale nie byc aparatu. Przeciez nawet telefony za 2tysie maja tragiczna jakosc zdjec z aparatu w porownaniu do zwyklej cyfrowki. mp3 jakosc - jak na komorke normalna strasznie wolny soft - brednie, moze z orange menu, w plusie nie ma takiego problemu marna bateria - mi 3-5 dni wystarcza w zupelnosci wyglad - jak dla mnie zwarta, aluminiowa obudowa to atrybut. NIC nie skrzypi ani nie lata. symbian - tu juz chyba nie musze komentowac co do mozliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ja mialem w Plusie a telefon bez sima i sie zamulal wiec to chyba nie tylko wina softu z Orange. A bateria to chyba blizej 3 dni bo 5 dni to ciezko mi uwierzyc, chyba ze sie kompletnie nic na nim nie robi. Co do reszty zgoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Jak widac na zdjeciu klapke idzie zdjac i wtedy telefon wygada zajebiscie. Sam juz ne wiem co wybrac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Bawiłeś się tymi telefonami, miałeś je w ręku ? Musisz wybrać który ci bardziej pasuje pod twoje zapotrzebowanie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ja mialem w Plusie a telefon bez sima i sie zamulal wiec to chyba nie tylko wina softu z Orange. A bateria to chyba blizej 3 dni bo 5 dni to ciezko mi uwierzyc, chyba ze sie kompletnie nic na nim nie robi. Co do reszty zgoda.mam najnowszy soft i nie zamula chociaz demon szybkosci to on nie jest. 4 dni z wylaczaniem na noc, - w skali dnia jest to srednio:okolo 20 minut rozmow dziennie, 30 smsow przychodzacych, 5 wyslanych, czasem jakis mms, BT wlaczony okolo godziny dziennie, troche zabawy telefonem(przegladanie grafik, krotki filmik, ale to raczej sporadycznie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ja jeszcze tydzień temu przed zakupem n95 używałem e50 i byłem z niej bardzo zadowolony złego słowa na ten telefon powiedzieć nie mogę. Gdybym miał wybór k800i i e50 zdecydowanie wybieram e50. Na temat symiana i e50 polecam lekture serwisu i forum symbianos.pl. Ps. Dla panny wybrałem jednak 7390 :) Jest tak faktycznie z N95, ze bateria max 12 godz gdy sie korzysta z bajerek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) Panowie pomocy. Wymyśliłem sobie, że jak siostra zda maturę (a wiem że zda bo już wszystkie egzaminy za nią :)) to zrobię jej niespodziewanke i dostanie nowy telefon, jednakże moja studencka kieszeń jest ograniczona więc nie mogę za bardzo szaleć - chciałbym się zmieścić w 300zł (za używany) Siostra do tej pory, już chyba ze 2 lata będzie, używa Noki 6100 (imo jedna z lepszych słuchawek) ale ja już patrzeć nie mogę na ten telefon ;] - to co jest w 6100 jej w zupełności wystarczy, ale przydałoby się coś świeżego, chociaż z wyglądu :> Wymagania nie są duże: Aparat, gigabajty pamięci zewnętrznej, karty pamięci, radia, BT, irde itd. można pominąć. Mp3 (na dzwonek) - dobrze by było, żeby było. wyświetlacz 65k (128*160 i więcej) - to by było na tyle :) Myślę że dobrze by było gdyby to była klapka, albo slider. Jak widzę te standardowe niskobudżetowe telefony typu N2610 i K310 (i odmian) u 90% nastoletatek to mi się żyć odechciewa, dlatego takiej formie obudowy, w przypadku mojej siostry - dziękuję ;) Z droższych: *Moto V3, Nokia 6103, Se Z520, może jakiś Samsung? Z tańszych: *Nokia 6060, Samsung x200/x210/c330, a może Samsung c300 (małe to i ładne, tanie i nowe :) , tylko szkoda że mp3 nie ma, ale to do przeżycia) poradźcie coś bo wybór jest ciężki żeby nie zginęło to napisze na dole :) - czy ktoś miał styczność z samsungeim c300? w użytkowaniu, a nie w Media Markt ^^ bo tam to ja go też już "pomacałem" ;) Edytowane 15 Maja 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Samsung E250 jej styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 z SE z530i bardzo fajny, karta pamięci mp3 itd - przewyższa możliwościami powyższe, ale cena troche wyższa za 350 kupisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 (edytowane) IGI i Kaeres coś kiepsko czytaliście ;) - "Aparat, gigabajty pamięci zewnętrznej, karty pamięci, radia, BT, irde itd. można pominąć." i w 300zł chciałbym się zmieścić :) a z e250 i z530 nie da rady ***Edit*** Kaeres chyba że tak się ma sprawa z używanymi e250, w takim razie przyjrzę się bliżej :) Edytowane 16 Maja 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Napisales rowniez ze uzywka moze byc. Poszlo kilka uzywek w okolicach 300pln na allegro. Wiem bo sprzedawalem sam taka sztuke (nowke) i widzialem jak sie kreowaly ceny uzywek. A uzywki sa naprawde w swietnym stanie bo nie maja wiecej niz kilka miesiecy. Masz to co chciales + to z czego nie musisz korzystac (BT, karty pamieci, radio). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 witam ktory lepiej wziac: SONY-ERICSSON P990i czy NOKIA E65 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 witam ktory lepiej wziac: SONY-ERICSSON P990i czy NOKIA E65 ? Zależy. Nokia ma więcej kolorów na wyświetlaczu, ale zapewne odbije się to na baterii. Oba mają aparat 2mpx, ale mam jakieś dziwne przeczucie, że SE będzie w tym temacie sporo lepszy. Mi osobiście bardzo podoba się to, że SE ma pełną klawiaturę co w przypadku telefonów z symbianem i ich "problemów" ze słownikiem T9 może być instotne. SE ma radio co dla mnie jest istotne dla tego, że jeśli już słucham muzyki na tel to raczej jest to właśnie radio. Polecam Ci zajrzeć na stronę telepolis i tam porównać oba telefony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 a czy jest widoczna roznica miedzy 256tys a 16mln wyswietlaczem :?: wiem ze jak sie przesiadlem z 6630 na N70 to roznicy w kolorach nie widzialem zadnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Roznice w kolorach w wyswietlaczach sa miedzy 4k a 256tys. Ja widzialem kiedys Nokie z 4tys kolorow oraz 65tyś w siemensie (juz nie pamietam jakim) i na Nokii bylo ladniej widac. Wiec to nie zalezy od ilosci kolorow ale od jakosci samego wyswietlacza. Kolorami nigdy sie nie przejmowalem. Mnie interesowala zawsze zaleznosc wielkosci wyswietlacza w porownaniu do rozdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrczaq3 Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 (edytowane) Witam znów staję przed wyborem telefonu miałem nokie 6610 bardzo fajny telefon i teraz sprzedałem v500 tez fajny moje wymagania co do telefonu: - głośny głośnik (ten od rozmowy) w v500 było fatalnie - wygodna klawiatura - szybkie menu - nie wieszający sie telefon (możliwie jak najmniej awaryjny) - fajnie jakby miał obudowę typu V (po przygodzie z v500 widzę ze to jest bardzo przydatna rzecz jak dla mnie) - bateria trzymała powyżej 3 dni (v500 to mnie bardzo denerwowało) - w miarę ładny i zgrabny telefon (nie 3310) cena ok 200zł mam na oku motke W220 siemensa Af51 siemensa Cf62 motorole f3 (ale chyba odpada bo nie ma własnej pamięci sms czyli wejdzie tylko 30 sms) motorola L6 Edytowane 18 Maja 2007 przez qrczaq3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Pozbyles sie V500 aby teraz kupic gorszy telefon ? No dobra nie wnikam. AF51 jest calkiem ciekawy w designie. Swego czasu chcialem go kupic na prezent ale akurat szukalem typowo damskiego i w tej kwestii wygral taki jeden fajny Sagem. I chyba na dzien dzisiejszy wybralbym sobie wlasnie AF51 lub Motke W220 jezeli dysponowalbym taka gotowka. (mowimy o nowej sztuce). Reszta to szmelc nie warty nawet 100pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...