Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 W k700i to akurat normalka ;) W nowszych modelach wszystko jest ok.Tam siakiś plastikowy jest ;) Rozmawialem kiedys z kolesiem co 'siedzi' w komorkach i powiedzial mi ze joy'ie z k700i i k750i to praktycznie to samo i sa tak samo awaryjne. Wyrazil sie tez negatywnie o serwisie SE. Mowil, ze mial kilka razy odmowe wykonania naprawy ze strony serwisu SE, a powod byl taki, ze niby telefon byl wczesniej zalany choc tak nie bylo.Jak wyżej, w K700 jest słabszy niż w modelach z wyższej półki. Akurat K600i (przynajmniej moim ;) ) zaprzecza poglądom o padającym joy'u :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Jak wyżej, w K700 jest słabszy niż w modelach z wyższej półki. Akurat K600i (przynajmniej moim ;) ) zaprzecza poglądom o padającym joy'u :)A skad wiesz, ze jest slabszy w K700? :blink: Z aukcji wynika, ze wiekszosc SE ma te same joy'ie. Wyjatkiem jest K800i. http://allegro.pl/search.php?string=sonyer...0&country=1 Mialem K750i przez 4 miesiace i joy mi chodzil dobrze (pare razy sie tylko zacial), ale nie eksploatowalem go na zadnych gierkach i takich tam. Nie znaczy to jednak, ze te joy'ie nie sa awaryjne w tym modelu. A tak w ogole to najbardziej w soniaczu przeszkadzala mi dosyc twarda klawiatura. Niby szczegol, a dla mnie na tyle istotna sprawa, ze wymienilem telefon (kazdy ma jaskies odchylenia na jakis 'temat' :]). :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) A skad wiesz, ze jest slabszy w K700? :blink: Z aukcji wynika, ze wiekszosc SE ma te same joy'ie. Wyjatkiem jest K800i. http://allegro.pl/search.php?string=sonyer...0&country=1 A jak potwierdzisz orginalność tego joy'a? ;) Jeżeli były by takie same to jeżeli porównał bym swojego K600i z K700i kolegi to również wydał bym majątek na joy'e a tak ani razu nie było z nim problemu :P Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Dziwne, mam całkiem inne wrażenia. Może troszkę się z Tobą zgodzę bo faktycznie po ponad miesiącu używania N80 była bardziej dojechana niż każda inna moja komórka ale nic poza tym... Obudowę zawsze da się zmienić. ;) Ogólnie dobry telefon! :P Nie chodzi mi o jakość wykonania elementów obudowy lecz o jej spasowanie, 2 części slidera latają na boki i w górę jak głupie (w n95 poprawili chociaż że na boki już nie lata) telefon sprawia dla mnie wrażenie jakby miał sie zaraz rozpaść na 2 części. Imo sobry slider u nokii z telefonów które miałem to ma tylko jak dla mnie 8800 i 7650. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) witam, jaki polecacie telefon do 200zł, najlepiej nowy. Nie musi mieć zbędnych bajerów. Chciałbym żeby był stosunkowo mały, poręczny, ładny (kwestia względna). Będzie przeznaczony głównie do dzwonienia/SMS. Dodam, że ma być czarny. Edytowane 24 Czerwca 2007 przez burzum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Moze Samsung x200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 albo samsung C300 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 to teraz małe pytanie: nowy telefon (może być z Allegro) w przedziale 250 - 300 zł... właściwie nie mam żadnych specjalnych wymagań, oprócz aparatu (choćby te 0.3 mpix) i podczerwieni. Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Moze SE k310i(nowke za ta kase dostaniesz)? Ma to co chcesz miec. Gdybys chcial dolozyc z 50zl to moglbys kupic k510i, no ale to juz uzywke raczej. Sa jeszcze inne marki ale to juz sie nie orientuje. Niech sie inni wypowiedza. ;) Edytowane 25 Czerwca 2007 przez adamski8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 http://allegro.pl/item208332220_nowy_benq_...iej_okazja.html Nie wiem czy nie wałek ale jezeli bedzie to potwierdzone to smiech nie brac w takiej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o funkcje to najlepszym wyborem będzie Motorola E398. Nówkę za 300 zł znalazłem jedną http://allegro.pl/item209871934_motorola_e...wdz_to_sam.html BTW. Telefonów Benq-Siemens nie polecam - wieszają się często, a soft nie jest stabilny. Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Camilos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ja dopłaciłbym bo EF81. W tej cenie telefon nie ma najmniejszej konkurencji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 e398 nie ma podczerwieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 To jest opinia o MP3 w E65 O ile sama obsługa aplikacji muzycznej jest prosta i intuicyjna, o tyle jakość dźwięku po prostu odstrasza. Sprawia on wrażenie dźwięku przygotowanego typowo do zastosowań w obszarze melodii dzwonków. Dźwięki wydobywające się z głośnika są czyste i głośne, ale dźwięk w słuchawkach to już jedna wielka igła. Igła, która wbija się w ucho przesadnymi tonami wysokimi, zupełnym brakiem basów i przytłumionym środkowym pasmem dźwięku. Nie pomaga tu korektor, nie pomaga regulacja głośności słuchawek i telefonu. Przyzwyczajony do dobrego dźwięku urządzeń PocketPC i wyśmienitego SonyEricsson-ów, tu zwyczajnie męczyłem się słuchając ulubionej muzyki. Prawda. Jednak wystarczy zmienić słuchawki na coś lepszego i jest naprawdę dobrze. To wina beznadziejnych absolutnie słuchawek dołączanych do tego telefonu. Mam podpięte Senki i jest ok, a jestem dość wymagający jeśli chodzi o jakość dźwięku ( przenośnego mniej ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 wziąłbmy tego benq, ale mi to wygląda na wałek... mało komentów, no i ten "przedłużony czas reakcji" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Ja rowniez czasami musze pojsc na latwizne. A moze zmusic Was do myslenia :P Telefon do 600 maksymalnie ! (550 bylo juz niezle naciagniete). Nie musi byc MP3, nie musi byc aparatu foto, ZERO SYMBIANA. Dobra komunikacja z kompem (BT lub IRDA i kabel najlepiej szybki USB 2.0), obsluga tanich kart pamieci. Cos z nowosci, kolorowy wyswietlacz aby fotki przegladac (ktore nie beda robione za pomoca telefonu ale zgrywane z kompa). Oczywiscie jezeli beda te funkcje ktore tutaj nie sa priorytetem to sie nic nie stanie. Ale chodzi o to aby one nie potrzebnie nie zwiekszaly ceny telefonu kosztem innych funkcji. Najwazniejszym elementem ma byc bateria ! Musi wytrzymywac permanentne wiszenie na telefonie minimum 2-3 dni (nie 2dni standby tylko dzwonienia). Marka nie istotna ale telefon trwaly i nowy z gwarancja 12/24msc. Aha, zapomnialem. Telefon dla kobiety. Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) No to tak, jeżeli coś z Sony Ericssonów no to polecam w810i albo k750i. Mimo wszystko ja bym kupił ROKR E2 :P (649 zł) w ImpactoGSM. Decyzja należy do Ciebie, ale wydaje mi się, że dla Ciebie najlepszym wyborem będzie jeden z tych dwóch pierwszych telefonów. Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Camilos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 A ja mimo wszystko polecę Ci telefon z Symbianem - Nokię E50. Spełnia podane przez Ciebie warunki. Sam mam ten telefon i jestem bardzo zadowolony. Po odpowiednim ustawieniu ten telefon będzie również bardzo dobry dla kobiety. Moja koleżanka posiada taki telefon i jest również z niego bardzo zadowolona. To w głównej mierze dzięki niej mam teraz E50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Jakby to mialo nalezec do mnie to moze i N50 jest fajna ale dostalem zakaz szukania symbiana. Wyszukalem z Nokii 7360, 7370 - kolory beżowe Kto wie cos o trzymaniu baterii ? Samsungi E530, E570, Z400 (tutaj boje sie o baterie bo kombajn z niego i raczej odpada), X680 (nie znam ale funkcje i wyglad odpowiadaja szwagierce) - ok, ten odpada. Dzieki ze zwrociliscie moja uwage na brak slotu. Motki V3i, V3x, L7, K1 SE K750i - ale tylko w kolorach bialym lub wisniowym K610i - nowszy i ladniejszy ale czy lepsza bateria ? Camilos czy informacja o gornej granicy cenowej nic nie znaczy ? W810i dlatego odpada Chyba, ze cos z tanszych firm polecicie ale powtarzam bateria nie moze padac po 1,5 dnia dosc intensywnego rozmawiania. Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ja dodam dwie miłe póki co opinie o Samsungu E900. - na dzień dobry udało się ściągnąć simlock kodem za free. - obsługa dotykowych klawiszy jest lepsza niż w wypadku "czekoladki" (LG KG800). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Samsung x680 nie ma slotu kart pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Z SE to imho K610i - dużo ładniejszy od 750i a funkcje ogólnie te same...2-3 dni wiszenia na fonie powinien wytrzymać - bateria 900 mAh taka jak w 750... Z tych co podałeś to ten albo X680 bym wybrał (też bardzo ładny fon, tylko co z baterią?) edyta: oj nie zwróciłem uwagi na karty pamięci ;] Edytowane 27 Czerwca 2007 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Narazie X680 odpada ale dowiem sie co i jak bo skoro nie potrzebne jej MP3 to co ona tam bedzie wgrywala. Moze do szkoly jej potrzebne i potrzebuje przechowywac duze fotki (studia wizażu czy kosmetyczne) - nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jaki telefon byscie polecili w przedziale cenowym 300-400 zl, ktory posiada... - odtwarzacz mp3 (w miare dobrej jakosci) - aparat 1.3 mpx lub lepszy - obsluge kart pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 @Macieqqq Poszukaj na allegro używanego k750i ok 400zł już można wyrwać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Szwagierka zwrocila uwage na SE W300i bo widzi w specyfikacji baterie ktora trzyma 9 godzin ciaglej rozmowy. Oczywiscie pobozne zyczenia ale co mozna o tym telefonie powiedziec w porownaniu do pozostalych ktore wymienialem plus Z550i. Poza oczywiscie wygladem, ktory jest fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Pytanie na szybka i konkretna odpowiedz: SE Z530i czy Nokia 6101 (nie 6103)? Za SE przemawia odtwarzacz mp3, 28MB pamieci wbudowanej i slot na karty pamieci, a w Nokii chyba lepszy wyswietlacz (czy aby na pewno?) i posiada radio... Ktory wg was jest lepszy? Ja jestem bezstronny i zglupialem. Telefon ma byc dla Narzeczonej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Wyszukalem z Nokii 7360, 7370 - kolory beżowe 7360 - bateria ok 7370 - bateria trzyma zdecydowanie za krótko Motki V3i, V3x, L7, K1 V3i i V3x mogę polecić bo to naprawdę bardzo dobry telefony L7 nie reprezentuje sobą nic ciekawego. Starsza E398 jest od niej lepsza. Jaki telefon byscie polecili w przedziale cenowym 300-400 zl, ktory posiada... - odtwarzacz mp3 (w miare dobrej jakosci) - aparat 1.3 mpx lub lepszy - obsluge kart pamieci BenQ Siemens EF81. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Pytanie na szybka i konkretna odpowiedz: SE Z530i czy Nokia 6101 (nie 6103)? Za SE przemawia odtwarzacz mp3, 28MB pamieci wbudowanej i slot na karty pamieci, a w Nokii chyba lepszy wyswietlacz (czy aby na pewno?) i posiada radio... Ktory wg was jest lepszy? Ja jestem bezstronny i zglupialem. Telefon ma byc dla Narzeczonej. Zdecydowanie Z530i, bawiłem sie Z520i i był bardzo dobry, miałem okazje potrzymać też 6100 (chyba z teog co pamiętam, wszystkie takie podobne) i nie spodobała mi sie. EDIT: narcyz wybacz, potrzymać to przy okazji pobawić się ;) 6100 jak i ta cała reszta moim zdaniem są bardzo podobne i obstaje przy SE. Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zdecydowanie Z530i, bawiłem sie Z520i i był bardzo dobry, miałem okazje potrzymać też 6100 (chyba z teog co pamiętam, wszystkie takie podobne) i nie spodobała mi sie.6100 nie ma nic wspólnego z wyżej wspomnianymi 6101, 6103, bo to już dość wiekowy telefon. "Miałem okazję potrzymać". Może pisz coś konkretniej jak chcesz pomóc, bo taki tekst nic nie mówi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...