Skocz do zawartości
narcyz

Kupujemy telefon komórkowy, czyli co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad wyborem tela. Moj wybór wacha sie miedzy:

SE W200 - SE K750i - Motorola L7e

Mam aktualnie motorole T192 - fajny tel i nie kupowal bym nowego, ale bardzo szybko zjada mi baterie i mam juz ich niezly stosik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie jaki tel K800 czy D900 tel do słuchania muzy, oglądania filmów i robienia zdjęć. Nie wiem czy w D900 da się na cały ekran oglądać filmów i jaki ma flesh no chyba że do 600zł coś innego polecacie. Obecnie mam k750i no evetualnie moze jeszcze z400 ??

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, ze SE. Chociaz Samsung jest dobrym telefonem to: nie mozna zminimalizowac odtwarzacza mp3, duzo slabsza bateria w porownaniu do SE, flesh ma jako diode doswietlajaca (w SE ksenon taki jak w prawdziwych aparatach), jakosc zdjec duzo lepsza w SE (tryb makro miodzio!).

Jesli masz K750i, a chcesz zamienic siekierke na kijek to bierz Z400 ale on aparat ma gorszy od twojego, mp3 rowniez. Wyswietlacz ma lepszy i chyba kamerke z przodu.

Mialem D600 i on sie prawie od Z400 nie rozni i wolalbym K750. A od D900 wolalem K800i i tak zrobilem.

Edytowane przez mafia35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie jaki tel K800 czy D900 tel do słuchania muzy, oglądania filmów i robienia zdjęć. Nie wiem czy w D900 da się na cały ekran oglądać filmów i jaki ma flesh no chyba że do 600zł coś innego polecacie. Obecnie mam k750i no evetualnie moze jeszcze z400 ??

Ja wczoraj porownywalem wlasnie te 2 telefoniki i zdecydowanie wybralem k800. Na + d900 chyba tylko rozmiar jest ;) Zreszta se maja lepsze meni, samsung jak dla mnie pod tym wzgledem ssie :P Ale mam takie pytanko.... k800i ma latarke? Bo czegos mi tu brakuje po przesiadce z d750 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie - czy jest jakiś telefon w konkurencyjnej cenie do Samsunga D600, który kręci chociaż porównywalne filmiki? Chodzi mi o 25fps i wysoką (jak na telefon) rozdzielczość. Według mnie ten telefon zdecydowanie bije wszystkich konkurentów na głowę.

http://www.mobile-review.com/review/image/.../video-0003.3gp

I przy okazji, ma ktoś tego phona? Im więcej opinii tym lepiej, już jestem na niego praktycznie zdecydowany... Konkurencja to raczej tylko k750i, ale w kwestii kamery jest o wiele gorszy (może niektóre zdjęcia troszkę lepiej wychodzą), ma wyświetlacz o mniejszej rozdzielczości i jedyne, co zdecydowanie wskazuje na jego korzyść, to bateria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam niedlugo zamiar wymienic swojego K700i na cos lepszego i tak mysle nad K750 z tego wzgledu, ze juz sie przyzwyczailem do SE i robia dobre fotki. Nawet tym k700 czasem da sie zrobic cos co wyglada jak zdjecie ;] No chyba, ze nie bede mial co robic z kasa to wezme K800 ;] Tak sie balem SE jak bralem tego K700, ze sie psuja itd. a tego mam juz ponad rok i nic. Spadl mi nie raz nie dwa i dziala dalej :D

Gdyby jeszcze byl szybszy i mial lepszy aparat to bym sobie zostawil K700. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś już rzucał linka do aukcji Benq-Siemiens EF81

czy warto kupic ten telefon za 350 zł:

http://www.allegro.pl/item213735553_nowy_b...ty_krakow_.html

koles jest z krk, nie miałbym problemów z osobistym odbiorem.

Coprawda przekracza on trochę moją pule (miałem kupić tel do 300 zl) ale jesli jest tego wart to sie zdecyduje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś już rzucał linka do aukcji Benq-Siemiens EF81

czy warto kupic ten telefon za 350 zł:

http://www.allegro.pl/item213735553_nowy_b...ty_krakow_.html

koles jest z krk, nie miałbym problemów z osobistym odbiorem.

Coprawda przekracza on trochę moją pule (miałem kupić tel do 300 zl) ale jesli jest tego wart to sie zdecyduje...

Jezeli celujesz w telefon blisko ceny EF81 to recze za neigo w tej cenie.

NIE MOZNA NA NIEGO NARZEKAC w tym przedziale cenowym.

Odbierz osobiscie sprawdzajac czy ma zasieg (UTMS i GMS), czy klapka nie sciera zawiasow.

Gdyby nie serwis to tel. jest wart 2x wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do EF81...

W zasadzie ciekawy telefon (ja osobiscie nie trawie telefonow z "klapka") Interesuje mnie tylko jak te 2Mpx robia zdjecia (bo z tym roznie bywa) oraz ile trzyma bateria. Widzialem raz ten fonik i odnioslem wrazenie, ze ma okropnie ciemny wyswietlacz, ale mozliwe ze kontrast byl zle ustawiony. Tu widac o co mi chodzi http://www.allegro.pl/item212223950_nowy_b..._bielsko_b.html

Jesli fotki sa dobrej jakosci, a bateria trzyma z 4 dni to telefonik wart uwagi. Cos tani ten telefon ;]

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nokia 6280 nagrywa bodajże filmiki w 640*480 przy 30 fpsach

Właśnie niestety tylko przy 15 fpsach. A żeby było 30fps to drastycznie rozdzielczość spada, bo chyba aż do 170 x coś tam. Poza tym jednak to jest droższy telefon niż Samsung D600. Ale dzięki za propozycje. Jeszcze na mobile.inspiracja.com nie ma ten telefon jakiś super pozytywnych opinii, to znaczy psuje się dosyć często.

Ma ktoś jeszcze jakąś inną propozycję? Chodzi mi o telefon z filmikami conajmniej 320 x 240 @ 25 fps, aparat 2mpx, dobry odtwarzacz mp3 (żeby można było całkiem porzucić noszenie playera), wyświetlacz w wysokiej rozdzielczości i żeby można było kupić używkę w dobrym stanie z jakąś tam gwarancją za MAX 500zł. No i żeby był szybki. Jak dla mnie tylko Samsung D600 i już jestem prawie na niego zdecydowany...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Coccolino_

Jeszcze na mobile.inspiracja.com nie ma ten telefon jakiś super pozytywnych opinii, to znaczy psuje się dosyć często.

Opinia o telefonie xxxx na tej stronie to zadna opinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do EF81...

W zasadzie ciekawy telefon (ja osobiscie nie trawie telefonow z "klapka") Interesuje mnie tylko jak te 2Mpx robia zdjecia (bo z tym roznie bywa) oraz ile trzyma bateria. Widzialem raz ten fonik i odnioslem wrazenie, ze ma okropnie ciemny wyswietlacz, ale mozliwe ze kontrast byl zle ustawiony. Tu widac o co mi chodzi http://www.allegro.pl/item212223950_nowy_b..._bielsko_b.html

Jesli fotki sa dobrej jakosci, a bateria trzyma z 4 dni to telefonik wart uwagi. Cos tani ten telefon ;]

To fakt, z tej aukcji (nawet z niej kupilem EF81) nie za dobrze prezentuje sie wyswietlacz.

Jednak bez obaw, opadoszczek murowany.

Wartosc tegoz modelu obrazuje ta aukcja. - http://allegro.pl/item210872335_benq_sieme..._raty_lodz.html

Jak sie dowiedzialem i tak sprzedaja to ponizej ceny zakupu.

Po prostu wpie**** sie w te sztuki przed upadkiem fabryki i nie potafia ich w tej cenie sprzedac.

A to tylko dlatego, ze pojawily sie te bez gwary producenta w cenach smiesznie niskich.

Zdjecia foto robi OK ale tylko w dobrze naswietlonych miejscach (nawet sztucznie).

Oto probki.

http://img267.imageshack.us/my.php?image=photo0081jn1.jpg

http://img505.imageshack.us/my.php?image=photo0083bk2.jpg

http://img239.imageshack.us/my.php?image=photo0061tb0.jpg

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co porownywac.

Autofocus w K750i rzadzi oczywiscie rowniez tylko w dobrze doswietlonych miejscach.

I da sie zrobic zdjecie z imprezki, gorsze jakosciowo ale sie da.

EF81 bez lampy blyskowej zapomnij.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. jaki tani dobry telefon do 50-100zl z allegro. Zalezy mi jedynie na przejrzystym wyswietlaczu, szybkim pisaniu smsów (bez opoznienia), baterii ktora trzyma chociaz 2 dni i organizatorze.

2. Czy w nokii 3300 mozna puszczac muzyke/radio przez glosnik zewnetrzny?

Edytowane przez DMS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj porownywalem wlasnie te 2 telefoniki i zdecydowanie wybralem k800. Na + d900 chyba tylko rozmiar jest ;) Zreszta se maja lepsze meni, samsung jak dla mnie pod tym wzgledem ssie :P Ale mam takie pytanko.... k800i ma latarke? Bo czegos mi tu brakuje po przesiadce z d750 :P

Nie ma z prostego powodu: K800i nie ma pseudo lampy blyskowej tylko prawdziwą. W D750 miales pseudo lampe czyli diody LED ktore mogly sobie swiecic w nieskonczonosc i by sie nie spalily. W K800i jest lampa ksenonowa do robienia zdjec a nie swiecenia w nieskonczonosc (wysoka temperatura). Po prostu spalilaby sie w moment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z mafia35, w tej cenie (okolo 400zl) K750 wypada chyba najlepiej. Sam mam zamiar go kupic zamiast mojej K700. Przesiadlem sie z Nokii i nie zaluje. W tej cenie to swietny i funkcjonalny telefon.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W t610 byl jeden z najgorszych joyow jakie kiedykolwiek istnialy. W K750i jest inny, aczkolwiek slyszalem na necie ze tez czasami sie psuja, ale jeszcze z nikim takim sie nie spotkalem na "zywo". Mialem k750i przez pol roku, teraz ma go juz od roku moj ojciec i joy chodzi jak nowy. W k800i tez nic sie z nim nie dzieje.

Ja bym na twoim miejscu nie przekreslal telefonu z tego wzgledu. Mialek 6230i i wiem, ze nie siega do piet k750i.

W tym drugim nawet jakosc rozmow stoi na wyzszym poziomie, nie mowiac o dodatkach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze kiedys mi przejdzie ale kolega w klasie ma k750i i jak dla mnie ten dzoj nie chodzil za ciekawie czasami trzeba bylo 2x w jedna strone zeby ruszyl - mial go z angli.

A ta nokie mialem za nim ja zgubilem i bardzo mi sie podobala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli ktoś umie posługiwać się telefonem to joy i po 2óch latach będzie jak nowy (nawet 2 t630 po 2óch latach nie miałem problemu), to było już wałkowane tysiące razy. W SE używanie joy'a można ograniczyć tylko do wybierania jakiegoś elementu z listy (dźwięk, fotka, wybór gry) i przy pisaniu esemesa. Przy pozostałych czynnościach można obejść się bez maltretowania joy'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi