berbel007 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Witam! Kilka dni temu zakładałem temat o urządzeniu laserowym dla siebie, zamówiłem Brothera DCP-7055W. Jak dojdzie to zdam relację w temacie. Tym razem poszukuję urządzenia wielofunkcyjnego atramentowego dla mojego wujka. Budżet to 300zł, a wymagane jest wifi i niska cena oryginałów. Wyszukałem HP 2545, bo oryginalne tusze kosztują 30 zł za czarny oraz 32zł za kolor :banana: Czy ta drukarka posiada głowice razem z tonerami czy jest ona stała jak w innych drukarkach? Słyszałem, że niektóre drukarki HP mają głowice razem z tonerami i gdy tusz w głowicy zaschnie to nie trzeba nic czyścić tylko wystarczy zmienić toner z głowicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Tak HP ma wymienne wkłady wraz z głowicą.. Niby tanie te wkłady ale 6.5ml to mało ( a to że piszą że to 360 stron --- według jakiejs tam normy -- ) Ale już cena jest do przełkniecia a nie jak HP21 i 5.5ml i 50zł za wkład.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berbel007 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Bardzo dobre rozwiązanie z tą głowicą, czemu inni tego nie stosują, w epsonie musiałem się męczyć z czyszczeniem głowicy, a koniec końców i tak poszła na śmietnik. Tusz zasycha - wymieniam wkład i mam w [gluteus maximus], drukarka dalej działa ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Epson to inna głowica ( piezoelektryczna ) droga w wytworzeniu ale trwała ( zdania są podzielone ) i wykonanie jej jako wymiennej bardzo podniosło by koszt samego wkładu. Fakt Epsona ciężko udrożnić ( jak używa się syfu a nie dobrego zamiennika to sam byłem świadkiem jak czarny załatwił na amen kanaliki że nic nie pomogło ( został wsadzony poźniej do koloru --nic nie wydrukowane a głowica zapchana... i klient musiał wywalić drukarkę.) Epson ma wady i zalety ale to nie temat o nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berbel007 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 A może ktoś coś wie, ma jakieś doświadczenie z takimi tuszami? http://allegro.pl/hp-650-xxl-650-xxl-22ml-okazja-i4249783363.html Warte to zachodu? Rozwiązałoby to problem z niską wydajnością tuszu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berbel007 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zamówione HP 3515 nowe za 190zł z tuszami w komplecie. Jak dojdzie to oczywiście zdam relację :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veirt Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 @upGdzie kupiłes to hp za 190zł? Czy to może literówka?Mnie z oferty xkom zainteresowały te dwie: http://www.x-kom.pl/p/125136-urzadzenie-wiel-atramentowe-canon-pixma-mx455-faks.html i http://www.x-kom.pl/p/156838-urzadzenie-wiel-atramentowe-canon-pixma-mg3550-czarna.html Oprócz ceny i szybkości drukowania sie nie róźnią, tańsza ma chyba nawet automatyczny dupleks. Pytanie: która trwalsza? Czy brak wyświetlacza utrudnia obsługę sprzetu? Może jakieś inne propozycje: urządzenie wielofunkcyjne za ok.250zł dla studenta, trwałe i z tanimi zamiennikami. Druk właściwie tylko w czerni. Skaner i ksero okazjonalnie przydatne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berbel007 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2014 Na allegro wisiała, właścicielka niby dostała ją za przedłużenie umowy z play i sprzedaje. Widziałem zdjęcia papierów itd więc wziąłem. W poniedziałek powinna dojść to opiszę co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...