Skocz do zawartości
Arantus

I5 4570 wysokie temp.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakoś od kupna nowych części wszystko śmiga, dzisiaj coś mi się wydaje że uefi się sypie bo nie trzyma ustawień. Czasem potrafią się same zmienić (nie żeby defaults), problem jest z procem bo C skakały do około 90. Ustawiłem sztywno prędkości chłodziwa, może sprawa tkwi w błędnych ustawieniach tego i napięcia ale ręki sobie nie dam uciąć. Cały czas chłodzeniu BOX ale do tej pory nie było problemu.

Jakby ktoś miał chwilę to pomóżcie :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale może więcej info? czym chłodzisz, czym sprawdzasz, czy procek ma odblokowany mnożnik i czy podkręcałeś?

Temperatury haswelli sprawdza się w AIDA64 w teście FPU

Jakie chłodziwo? Napisał box a czy procek ma odblokowany mnożnik nie nie ma sam mam identyczny.

Żebyś mógł mu pomoc polecam najpierw douczyć się czytać ze zrozumieniem. Było to w podstawówce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jakoś od kupna nowych części wszystko śmiga, dzisiaj coś mi się wydaje że uefi się sypie bo nie trzyma ustawień. Czasem potrafią się same zmienić (nie żeby defaults), problem jest z procem bo C skakały do około 90. Ustawiłem sztywno prędkości chłodziwa, może sprawa tkwi w błędnych ustawieniach tego i napięcia ale ręki sobie nie dam uciąć. Cały czas chłodzeniu BOX ale do tej pory nie było problemu.

Jakby ktoś miał chwilę to pomóżcie :)

Pozdrawiam

chyba się pogubiłem.... Jeżeli gość pisze posta w dziale o LC i w poście pisze o chłodziwie, to ja rozumiem że ma LC, albo coś się pozmieniało w standardach "czytania ze zrozumieniem" odkąd byłem w podstawówce...

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie chłodziwo? Napisał box a czy procek ma odblokowany mnożnik nie nie ma sam mam identyczny.

Żebyś mógł mu pomoc polecam najpierw douczyć się czytać ze zrozumieniem. Było to w podstawówce

Masz rację... ale chyba nie studiujesz prawda? 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...