GoLo Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Qrcze... mam dzwiekowke jak w temacie i niewiem czemu ale strasznie obciaza mi proca(C300A@450) tzn. podczas sluchania mp3 przy robieniu czegos innego(np. przewijania www) w tym samym czasie dzwiek jest znieksztaucany. Tak powinno byc?? jest jakis sposob na to? PS. Karta straszine sie nagrzewa - moze przykleic jaki sradiatorek do niej? :) Z gory Dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Moze zciagnij nofego biosa do plytki i zmien stery dzwiekowki na nowsze(przypyszczalnie karta jest na isa, wiec sprubuj zmienic porty) , a co do grzania sie karty mialem kiedys SB64 ma bardzo dobry wzmacniacz (ale cos kosztem czegos) pierunsko sie grzeje , z pewnascia masz do niej podlaczone jakies duze glosniki bez wzmacniacza , co powoduje dodatkowe wydzielanie ciepal , moj kules ma SB64 i wokol chipow karta z zielonej zrobila sie brazowa :twisted: , dobry radiatex polecam i paste termoprzewodzaca , a zeby przykleic , odrobine super glue po rogach w 2 miejscach po przekontnej i powinno byc ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Stery sa z WindyXP(wiec chyba nowe) Dzwiekowka jest do wiezy przez Line-out podlaczona:) BIOS na plycie mam najnowszy Co do slotu t juz siedziala w innym i bylo to samo.. moze to ma jakies zanczenie... Pł.Gł to QDI na i440BX - ale niewidze zwiazku raczej. Czyzby karta byla uszkodzona? a moze proc poprostu kiepski i niewyrabia...? aaa slyszalem ze AWE64 podlaczalo sie jakos do plyt glownych odzielnym kabelkiem -- ale na tej plyce jedyne zlacze do dzwiekowek to do kart na PCI. ale na poprzednich plytach takie wyjscia mialem. i na dzwiekowce tez jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 ja mialem SB64 na C 333A i na windzie 98 i all smigalo , nie maialem z tym zadnych problemow , moze twoj proc jest zaslaby win xp ma wymagania u mnie na A1000 i 256ramu nie zabardzo smigal , a co do sterow poszukal bym nowych na stronce creativa , zmien wina na 98 lub 98se lub me i zobacz co bedzie .O jakm ty podlaczeniu mowiles na plycie??? hmmm niefiem o co ci chodzi 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Pod winda 98 mialem to samo tyle ze w mniejszym stopniu... ale musialem zmienic bo mi sie odrazu po instalce crashowal na maxa :() Co do lacza to teraz ci nie powiem bo niemam zadnej plyty posiadajace te gniazdo.. na BX6 mialem zaraz sciagne manuala i ci powiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 eh co do tego zlacza to chodzilo o awe64 ale pod pci :( moj blad... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 aaa , wiesz co zrob pujdz z ta karta do jakiegus kumpal i zobacz czy u niego to camo jezeli tak to sprzedaj ja gdzies na gieldzie i kup SB Live :twisted: ma slabszy zmachol ale za to jakie efekty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Jezeli jedziesz na Micro$oftowych driverach to normlaka ze procek jest obciazony , jak zaainstalujesz drivery creativa powinno byc ok , znam to z autopsji (ale na karcie SB 128 pci ) powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 SB AWE 64 jest na ISA, a gdy np. przewijasz ekran to AGP/PCI z racji wyższego priorytetu przejmuje całe pasmo magistrali i do ISA przestają docierać dane, przez co dźwięk przerywa. Zmień kartę dźwiękową na jakąkolwiek PCI (niekoniecznie od razu Live), u mnie gdy miałem kiedyś P166MMX taka zmiana skutecznie pomogła :) Kupiłem sobie wtedy Yamaszkę YMF724 i byłem z niej bardzo zadowolony (MID-y grały na niej przepięknie, o niebo lepiej niż na osławionym Live), aż do czasu kiedy zachciało mi się dźwięku DD 5.1... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 win xp i nie mam absolutnie żadnych problemów. Nie aktualizowalem biosa (w awe), stery są w windy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...