Skocz do zawartości
GoLo

SB AWE 64 value

Rekomendowane odpowiedzi

Qrcze... mam dzwiekowke jak w temacie i niewiem czemu ale strasznie obciaza mi proca(C300A@450) tzn. podczas sluchania mp3 przy robieniu czegos innego(np. przewijania www) w tym samym czasie dzwiek jest znieksztaucany.

Tak powinno byc?? jest jakis sposob na to?

PS. Karta straszine sie nagrzewa - moze przykleic jaki sradiatorek do niej? :)

Z gory Dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze zciagnij nofego biosa do plytki i zmien stery dzwiekowki na nowsze(przypyszczalnie karta jest na isa, wiec sprubuj zmienic porty) , a co do grzania sie karty mialem kiedys SB64 ma bardzo dobry wzmacniacz (ale cos kosztem czegos) pierunsko sie grzeje , z pewnascia masz do niej podlaczone jakies duze glosniki bez wzmacniacza , co powoduje dodatkowe wydzielanie ciepal , moj kules ma SB64 i wokol chipow karta z zielonej zrobila sie brazowa :twisted: , dobry radiatex polecam i paste termoprzewodzaca , a zeby przykleic , odrobine super glue po rogach w 2 miejscach po przekontnej i powinno byc ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery sa z WindyXP(wiec chyba nowe) Dzwiekowka jest do wiezy przez Line-out podlaczona:) BIOS na plycie mam najnowszy Co do slotu t juz siedziala w innym i bylo to samo..

moze to ma jakies zanczenie... Pł.Gł to QDI na i440BX - ale niewidze zwiazku raczej.

Czyzby karta byla uszkodzona? a moze proc poprostu kiepski i niewyrabia...?

aaa slyszalem ze AWE64 podlaczalo sie jakos do plyt glownych odzielnym kabelkiem -- ale na tej plyce jedyne zlacze do dzwiekowek to do kart na PCI. ale na poprzednich plytach takie wyjscia mialem. i na dzwiekowce tez jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem SB64 na C 333A i na windzie 98 i all smigalo , nie maialem z tym zadnych problemow , moze twoj proc jest zaslaby win xp ma wymagania u mnie na A1000 i 256ramu nie zabardzo smigal , a co do sterow poszukal bym nowych na stronce creativa , zmien wina na 98 lub 98se lub me i zobacz co bedzie .O jakm ty podlaczeniu mowiles na plycie??? hmmm niefiem o co ci chodzi 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod winda 98 mialem to samo tyle ze w mniejszym stopniu...

ale musialem zmienic bo mi sie odrazu po instalce crashowal na maxa :()

Co do lacza to teraz ci nie powiem bo niemam zadnej plyty posiadajace te gniazdo.. na BX6 mialem zaraz sciagne manuala i ci powiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SB AWE 64 jest na ISA, a gdy np. przewijasz ekran to AGP/PCI z racji wyższego priorytetu przejmuje całe pasmo magistrali i do ISA przestają docierać dane, przez co dźwięk przerywa. Zmień kartę dźwiękową na jakąkolwiek PCI (niekoniecznie od razu Live), u mnie gdy miałem kiedyś P166MMX taka zmiana skutecznie pomogła :) Kupiłem sobie wtedy Yamaszkę YMF724 i byłem z niej bardzo zadowolony (MID-y grały na niej przepięknie, o niebo lepiej niż na osławionym Live), aż do czasu kiedy zachciało mi się dźwięku DD 5.1...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...