Skocz do zawartości
Jacek

Przygasajacy monitor :?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam monitor marki nei podam bo powiedzie ze to juz sam bład posiadac taki sprze wiec do rzeczy.. ;)(Ma ledwie pare miesiecy.. obraz wciaz tak samo dobry jak na poczatku)

C jakas h lub dwie monitor w windzie przygasa.. tak jak by miał sie zaraz wyaczyc.. mozna powiedziec ze jest tki efekt przy zmianie rozdzielczosci....

Przkaznik nie włacza sie.. jest w sumie do zniesienia ale obawiam sie ze cos mzoe padac :/

Co byscie mogli podejrzewac o to..? Mam tylko lekko podkreconego procka ale to leciutko... Grafa jest zadko podkr. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz ze masz go pare m-cy...

Bym sie zbytnio nie przejmowal (o ile masz cos na wymiane)...

Od tego jest gwarancja...

U mnie w FEELu zamiast gniazda na np. monitor jest przycisk | I/O |... wiec monitor leci do UPSa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mieć znaczenie...

Jakie ????? Nawet jeżeli ma zasilacz do którego jest podłanczany monitor to i tak to gniazdko jest podłączone bezp. do zasilania i przez nic nie idzie. A jeżeli taki efekt dawała by grafika, to podejrzewam że na 100% miał by zwisy lub resety. Przygasanie może być np. od spadków napięcia w sieci (tak pożej 180V), lub od spadków na samym gniazdku do którego podpięty jest monitor (może być luźne i takie będą objawy), lub poleciała elektronika (zimne luty, wysuszone kondensatory itp.). To ostatnie raczej się nie zdarza w kilku miesięcznych monitorach, ale cóż to w końcu tylko LG.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitor umiera pewnie. u mnie tak bylo ze przygasal co jakis czas. na poczatku malutko. myslalem ze za dlugo siedze przy kompie i wzrok mi szaleje, ale pozniej juz musialem obraz rozjasniac. a wkoncu wylaczal sie na pare sekund... po jakims czasie juz sie nie wlaczyl. trwalo to moze 2-3 tyg. oddalem do serwisu. naprawili i jest ok. monitor to LG 57i. mial wtedy ok1,5-2 lata. nie wiem co sie popsulo ale chyba nic "drogiego" bo zaplacilem za naprawe jakies 70zl... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm no z tym ze mam słaba zasiłke to jest pewne ale zwisow prz iez nei mam :/

Miałem wczesniej restary.. Teraz moze zamiast nich mam własnie to ? :/ Bo on prawie jak by sie juz restartował, nei wiem jaksie zachowuje hdd itp bo neistety sie nei przygladam temu cały czas :) Ale mp3 sobie leci ciagle...

Ni ema w nim zadnego efektu przygasania.. rozjasniania.. sory, on po prostu cojais czas jak by chciał zmienic rozdziałke.

Zmienił bym tytuł tematu al enie mam pomysłu na co :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...