Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

naszła mnie potrzeba rozszerzenia obszaru roboczego. głównie do celów spędzania wolnego czasu(którego nie mam tak wiele). 

jeszcze do niedawna pracowałem na zestawie monitor 24" tn 1920x1200 + 22" 1920x1080 + tv 1920x1080. od kilku miesiecy zmigrowałem do pracy monitor 24", zostalem z 22"+tv. jak juz przysiadam do kompa to obszar roboczy nie spełnia moich oczekiwań. powiem więcej, planuję zmigrować do pracy również posiadany 22", zostałbym tylko z telewizorem, co nie będzie raczej zbyt komfortowe.

rozważałem dwa warianty 

1) zakup 2x Dell 2412m, powinienem się zmieścić w 2000. 

2) zakup monitora 21:9, np. LG - widziałem u znajomka ten monitor w wersji 29" i ładnie się to prezentowało. drugi znajomy ma 21:9 25", w cenie około 1000 zł, mógłbym kupić 2 i mieć dodatkowe 1000px jakby połączył 2 szt

dziś jednocześnie potrzebuje opędzić serial na tv + football manager + gra przegladarkowa(2 karty obok siebie) + forum/inne www(najniższy priorytet)

jak byście to wszystko pogodzili ?

w bardzo odległej przyszłości myślałem o grze na trzech monitorach 24" 1920x3 x 1200 - czy ktoś z Was ma z tym jakieś doświadczenia ?

w nieco mniej odległej przyszłości zamierzam wrócić do html/css oraz nauczyć się php, wiec troche stron jednocześnie miałbym pootwieranych

w bliskiej przyszłości chciałbym też wrócić do obróbki foto - mam bardzo dużo zdjęc do obrobienia, z braku czasu nie robiłem tego chyba 2 lata

obecnie posiadam karte graficzna gtx 670, mam wyjscia 1xDP, HDMI i 2xDVI - tak to u mnie wygląda. HDMI jest zarezerwowane pod TV. budżet na całość ? myślę, że 2000 byłoby optymalnie, jeżeli moge spełnić swoje oczekiwania za połowę tej kwoty lub zasadnym będzie dołożyć to jestem chętny do dyskusji i rozważań w tym aspekcie

Edytowane przez klinsmann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi