Avarbs Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2014 Witam, Jakiś czas temu jedna z moich kości (2 x 4 GB Kingston HyperX Predator) zakończyła swój żywot ... możliwe, że gdzieś w środku nastąpiła usterka mechaniczna. Komputer podczas startu z tą kością powodował ciągłe restarty podczas rozruchu (drugi moduł działa normalnie) Sprawę zbagatelizowałem, postanowiłem kupić kolejne kostki i dołożyłem do komputera. Natomiast teraz pomyślałem, czy nie można oddać ich na gwarancję skoro nie jest to usterka z mojej winy ... Jednak awarii kość nie uległa w momencie zakupu lecz dopiero po jakimś czasie ... Kolejne pytanie, jeżeli mógłbym wysłać kość na gwarancję to czy muszę wysyłać 2 kości (szły razem w opakowaniu) czy wystarczy jedynie uszkodzony moduł ? Jak to jest z uszkodzeniami mechanicznymi pamięci? I czy jeżeli nie można ich wysłać na gwarancję to da radę je jakoś naprawić (być może jest uszkodzony pewien sektor i dałoby się to jakoś ominąć - może coś się sfajczyło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Wszystko co potrzebujesz wiedzieć : http://www.kingston.com/pl/company/warrantyJeżeli usterka jest mechaniczna lub jakakolwiek inna z Twojej winy mogą nie uznać gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...