Skocz do zawartości
Tofik66

Telewizor pod komputer, karta PowerColor HD4850, budżet do 800 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 
Ostatnio wymyśliłem sobie, że zamiast nowego monitora, kupie od razu telewizor i podłączę go sobie pod komputer. Zupełnie nie znam się na konfiguracji komp->telewizor dlatego mam nadzieje że pomożecie mi z paroma pytaniami: 

1. Moja karta graficzna to PowerColor HD4850 która ma jedynie 2 wyjścia DVI, natomiast w płycie głównej mam HDMI (możliwe że od zintegrowanej grafiki). 
a) Czy dało by sie jakoś poprowadzić sygnał wyjściowy grafiki przez płytę, tak żebym "podłączył" moją grafikę przez HDMI z płyty? 
b) (podejrzewam, że się w a) się nie da więc) -> Czy traci się dużo na jakości podłączając kablem DVI -> HDMI ? 
2. Czy taki telewizorek: TCL L32E3003 ( mediamarkt pl/katowice/telewizor-tcl-l32e3003,id-900953) jest warty uwagi i udało by mi się go odpowiednio podłączyć? 
3. Na co zwracać uwagę, chcąc kupić telewizor pod komputer? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad.1

a) Nie wiem nie próbowałem, bo do tego wystarczy wyjście DVI. Tożto tez cyfrowy sygał więc jakość jest ta sama.

b) patrz wyżej

ad.2 Nie warto

ad.3 Na matrycę i rozdzielczość. IMO kupno TV do kompa za 700 zł to chybiony pomysł. Zwłaszca ten model i ta firma, która nie ma pochlebnych opinii.

Po za tym to nie ten dział.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz korzystam z 14" monitora i też jakoś daje radę. Myślę że efekt kontrastu będzie w moim przypadku w zupełności wystarczał, bo nie zależy mi na najnowszej techonolgii i najlepszej jakości a jedynie na większym niż 14" monitorze. Wymyśliłem że takie rozwiązanie może być ciekawe, bo idalnie TV bedzie mi pasował w pokoju.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4850 jest troche slabe do FHD. Przy zakupie TV poszukaj najpierw w necie testow input laga bo to dosc istotna sprawa. Niektore modele maja nawet po 200ms input laga. Jesli grasz online to do swojego pingu dodaj input laga i robi sie juz nie mala kaszana. 

Sam mam 32" podpiete pod PC tyle tylko, ze w przypadku mojego modela input lag wynosi ponizej 20ms co jest wynikiem akceptowalnym. Do grania na TV przesiadlem sie wlasnie z 4850 na 6970 bo bylo malo komfortowo, nawet fifa slabo chulal. Ogolnie pomysl dobry ale jedna trzeba miec mocniejsza grafe niz 4850 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi