Skocz do zawartości
wojs

LTR-52246 => LTR-52326

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś już flashował LITEONa 52x24x52 biosem 52x32x52?

Oto adres biosu: http://cdrinfo.pl/software/stronaspw.php?o...neid=2178234833 (na dole tabeli)...

Czy to działa?

Czy są na arynku CD-RWx32?

Tylko nie piszcie "PO CO CI TO?" Chodzi mi o możliwość, płytki w końcu pewnie też się pokażą... (ja nie widziałem)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh w sumie korzysc nei tak duza (mneijsza zapewne niz wskazja na toliczby) a ryzyko jednak jest :/ no nie napisze po co ci to ale radził bym się tobie wstrzymac. B jesli dopytujesz sie czy istnieja płytki cdrw 32X no to .. hm :) JA wypalam płytki cd-r z 16 krotna pr. i nei nazekam wiec nei ryzykuj lepeij :)

ok juz mnie nie ma... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś już flashował LITEONa 52x24x52 biosem 52x32x52?

Oto adres biosu: http://cdrinfo.pl/software/stronaspw.php?o...neid=2178234833 (na dole tabeli)...

Czy to działa?

Czy są na arynku CD-RWx32?

Tylko nie piszcie "PO CO CI TO?" Chodzi mi o możliwość, płytki w końcu pewnie też się pokażą... (ja nie widziałem)!

Nie da sie... ta pierwsza jest na chipsecie 6, a druga na 7. Wydaje mi sie ze nie mozna przeskoczyc tak miedzy tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można. modele do 48x24x48 były z jakiejś tam serii. 52x24x52 są z tej samej co 52x32x52, tzn wygląd identyczny, mechanika, elektronika itp.

to typowe zjawisko produkowania takich samych nagrywarek i ustawianie prędkości poprzez bios wypalary.

ale oczywiście nie zaryzykuję, 280 zeta dałem, 2 lata gwarancji (bez może 2 miesięcy) więc ... sami rozumiecie.

poza tym nie ma takich płytek żeby była różnica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)

Czytałem na cdrinfo.pl, że faktycznie jest różnica chipów 6 vs 7.

A może ktoś słyszał/ma nagrywarkę/bios 52x32x52x z chipem "6"?

Byłoby fajnie, gdyby udostępnił (o ile istnieją takie nagrywarki!)

Taki model nazywałby się LTR-52326S 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma LiteOn'a 32x RW opartego na mediateku 1589 (6). Są jedynie na nowszym (7).

I prawdopodobnie nie będzie. Co do 7 to narazie jednak z biosem S04 (najnowszym) jakość nagranych płyt jest porównując do S0F (6S) słabiutka. Jak poprawią bedzie dobrze, tymbardziej że 32x RW P-CAV.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...