Skocz do zawartości
Takatsuki

Komputer do gier do 3300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Planuje w pierwszym tygodniu lipca kupić nowy komputer, budżet to 3300zł. chciałbym komputer, który nie jest pod o/c, ponieważ nie zamierzam bawić się w kręcenie procka i ram, ewentualnie grafiki.

Odliczyć trzeba obudowę, hdd i dvd, ze względu iż posiadam, do obudowy jedynie osobno kupie nowe wentylatory, ale obudowę tez kupie nową, jednakże pózniej. Prosiłbym nie dodawać dysku SSD, bo ten dysk jak najbardziej kupie, ale miesiąc po komputerze, a nie jest wymagany do płynnej rozgrywki, a jakoś przetrwam ten czas na tym HDD w przypadku programów i windowsa.

Ewentualnie jakby nieoczekiwanie się zmieniło coś z gotówką, to odświeżyłbym temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie wiem jaka to obudowa. Kupiłem z 5 lat temu komputer za jakieś 1400zł od razu złożony i mam w nim obecnie grafikę 4870 i płyta  G31M-S2L, na kartę graficzną jest około 31cm, szukałem nazwy, ale kurcze i tak nie znalazłem, czyli chyba jakiś no name.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok. Ale najpierw sprawdź ile jest miejsca w tej obudowie. Ile jest np miejsca na karte graficzną. Bo ja miałem starą obudowę NZXT, którą wymieniłem głównie dlatego że koszyk na dyski był na wysokości PCI-ex i dłuższe karty nie wchodzą. Te budy nie są jakoś specjalnie drogie, więc ja bym sie pokusił o jakąś nowszą. Samo kupno dobrych wentylatorów wyniesie nieco grosza. A tu masz 4 w zestawie. Też polecam Zalman Z3 Plus

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem i na kartę mam 31cm. Ale mniejsza już o ten szczegół. Mój limit to max 3300zł, obudowa jest tania, a myślałem, ze droga :) Do tego dorzucę te kilkadziesiąt złotych do procesora 4690 i będzie trochę wydajniej z tego co zauważyłem i w sumie będzie w sam raz.

Edytowane przez Takatsuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi