michu587 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Witam zastanawiam się nad tą obudową ale pojawia się pozornie błachy dylemat, mianowicie... Czarna czy biała...? Zauważyłem że czarna ma meszowy przód natomiast biała ma przód pokryty jednolitym plastikiem... Zastanawia mnie czy będzie ro miało jakiś wpływ na temperatury i czy jest wtedy sens montować na przodzie wiatraki przy wersji białej??? Bo odprowadzenie powietrza przy niej jest tylko na obwodzie przedniego panelu... Nie znalazłem po polsku żetelnego testu tej obudowy wiec proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 czarna ma plus że pasuje do wszystkiego, minus że widać kurz, dodatkowo tutaj jest siatka z przodu to już w ogóle lipa będzie co może zepsuć cały efekt wentyle to oddzielna sprawa, tam widziałem że jest wentyl na dole więc jeśli tempy będą w normach to nie ma sensu kombinować z tym przednim, w razie co zawsze można dołożyć, odnośnie temperatur zawsze pozostaje zawsze pytanie co zamierzasz tam trzymać bo jak jakiś zestaw do OC to trochę będzie ciasno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu587 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Chce tam wcisnąć tak: I5 4690k MSI z97M gaming 5 8gb ramu SSD Cooler CPU silentium PC fera 2 he1224 Zasilacz ATX bequiet 600 80plus bronze Nad karta się zastanawiam ale chyba r9 280x (mniejsza o karte) OC będzie w przyszłości ale nie zamierzam wyciskac z tego ostatnich sokow, Ogólnie obudowę chciałem białą ale znów, martwi mnie ten przód... Wszystko się zmieści tylko nie wiem czy ten mesz z przodu przelozy się na lepsza wentylację? Czy to w ogóle nie ma znaczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2014 moim zdaniem będzie trochę ciasno, dodatkowo jak np. chciałbyś niestandardowe chłodzenie na grafie to tym bardziej, jeżeli myślisz o OC to raczej z inna budą, ja mam thermaltake soprano i wydaje sie duża, ale po władowaniu wszystkiego (kable od zasiłki, dyski, panel przedni, wentyle) wcale tak dużo miejsca nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...