p1oter Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Mam Celerona 300 i płytę ecs elitegroup P6BX-A+ Rev:1.1A Jak do ustrojstwo podkręcić na 450 Mhz???? Wiem że mnożnika nie da się zmienić, tylko tżeba magistralę ustawić na 100Mhz (i zwiększyć napiećie Vcore na 2.1 lub 2,.2V), ale w biosie mogę ustawić max na 83Mhz (wtedy mam procesor 347 Mhz) Przy próbie zmiany biosu na nowszy (ze strony producenta), program award flash wypisuje, że ten program (chyba chodzi o bios) nie pasuje do mojego systemu....). Wogule to są jakieś biosy 1MB (megabity, czyli 128kb) i 2MB (czyli 256kb) i nie wiem który mam wgrać, be z tych dostępnych to na stronie ECS to daje się wgrać (to znaczy nie wypisuje mi, że "nie pasuje") tylko jeden bios, ale on jest starszy od tego, który mam oryginalinie na płycie (mam 2.4, a ten ze stony to 2.3) - jest to bios, z tych 128kb. Boję się wgrać bios w wersji 5.6 bo wypisuje, że "do not match" - (nie pasuje) i to jest bios który ma 256kb, już całkiem zgłupiałem, z tym biosem. A wogule to może wystarczy pozaklejać (albo pozwierać) jakieś nóźki procesora żeby uzyskać magistralę 100Mhz (w biosie mogę ustwaić do 83MHz) - KTÓRE TO NÓŻKI??? i które nużki odpowiadają, za to napięcie (2.2V) bo Nie wiem???? POMOCY!!!! REASUMUJĄC: ~~~~~~~~~~~~ 1. JAK UZYSKAĆ MAM NAPIECIE VCORE 2.1V LUB 2.2V ? 2. JAKU UZYSKAĆ MAM MAGISTRALĘ 100MHZ ? 3. CZY MOGĘ WGRAĆ BIOS KTÓRY WG AWARD FLASHA "NIE PASUJE DO MOJEGO SYSTEMU" ? (BO CZYTAŁEM W NECIE, ŻE TA PŁYTA OBSŁUGUJE 100MHZ!!!!) Piotras. GG# 1200536 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 spojrzałem na nazwę tematu i od razu wiedziałem, że założył go jakiś nowy. mogłeś regulamin przeczytać, post o zakładaniu nowego tematu itp. może byś tak poszukał ? wiem że jest duuużo tematów o celinie 333 bo sam szukałem jakiś czas temu. szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 spojrzałem na nazwę tematu i od razu wiedziałem, że założył go jakiś nowy. mogłeś regulamin przeczytać, post o zakładaniu nowego tematu itp. może byś tak poszukał ? wiem że jest duuużo tematów o celinie 333 bo sam szukałem jakiś czas temu. A ja po spojrzeniu na temat myślałem że jest on o celeronie 300 Mhz, skąd ty wytrzasnołeś ten celeron 333 :?: :D ploter--> Na jakim chipsecie jest ta płyta główna? Jesli jest to BX to napewno obsługuje fsb 100, a może nawet 133. Zasadź nowy bios może on coś pomoże. Jeśli nie to fsb 100 osiągniesz zaklejająć, zamalowując złącze B21 na procesorze (jeśli płyta jest na BX), wtedy płyta będzie rozpoznawała procek jako 450 MHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 myślałem o celinie 300 i 333. nawet, jeśli to BX to nie będzie widać opcji 100 MHz. trzeba malować styk B21 ale może i tak nie ruszyć jeśli napięcie będzie za małe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...