Kwiecień Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Jakie polecacie łowiska tzw. białej ryby (najlepiej w woj. świętokrzyskim) ???? Czy wogóle ktoś na tym forum interesuje się wędkarstwem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 heh ja jestem wedkarzem ssezonowym :), znaczy sie wedkuje jak mam okazje pracujac na statku. Pewnego razu jak bylem w Norwegi był odpływ, lowilem z burty, na krotkei wedzisko z tworzywa, mocne i elastyczna, kolowrotek 4 lozyskowy, zylka do 25 kg :), przez niecale 3 godziny wyciągalem fiszery jeden za drugim srednia waga to tak kolo 3 kg, dorsze, makrele, ostroboki czerniaki i jakies inne dziwadla :). Po tych 3 godzinach przestalem wedkowac bo juz mi sil zzabralko rece mi odmowily posluszenstwa :D I tweraz jak w Szczecinie mam jechac nad regalice czy jakis kanal i przez caly ranek zlowic 4 5 centymetrowe jazgary to ja dziekuje, ale niemam cierpliwosci :). Unas jak sie wedkuje to trzeba byc prawdziwym zapalencem i znac sie natym :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ja tam ryby tylko w rybnym ;) W Rybniku powinno być sporo łowisk - jak sama nazwa wskazuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 I przy okazji trzeba mieć kupe $$$. Dzisiaj jade na wisłę do Annopola na Leszcza i na samą zanęte + atraktory + pinkę + białe robaki wydałem 30zł. Dodam że będzie to wyprawa na jakieś 6 godz. A co by było gdybym jechał na tydzień??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spedy Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ja tam na mazury jezdze :P :P zajebiscie czysta woda i wielkie rybki :D eh i jeszcze ten klimat sam w srodku lasu ,cisza ,spokuj. polecam wszystkim 8) 8) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Widze że trochę osób interesuje się wędkarstwem. A karty wędk. macie ???? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spedy Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 No ja mam :D zreszta wentkuje od 12 lat czyli od 10-tego roku życia 8) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Dunajec tam spedzilem kilka sezonow- przyjezdza sie pod namiot zazuca, i na lezaczku saczy piwko a w nocy przy ognisku ohaha... zapomina sie ze nieraly... w polsce w koncu tylko ryby niebiora :D Fakt na znete niektorzy wydaja chorendlne pieniadze ale wedkarstwo niejest takie drogie, trzeba wiedziec co i gdzie kupowac, zreszta i tak sa ograniczenia do ilosci wedek... panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=328...ght=owicie+ryby na ryby najlepiej nad Wodę.... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 istotne jest pytanie gdzie na ryby tzn nad rzeke ,jezioro ,morze ja bym polecil wypad nad AMAZONKE (taka mala rzeka w ameryce poludniowej:)) zajebiscie sie tam lowi piranie na rzywca wskakujesz do wody na minute i wychodzisz(a moze nie) doslownie oblepiony piraniami...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 I przy okazji trzeba mieć kupe $$$. Dzisiaj jade na wisłę do Annopola na Leszcza i na samą zanęte + atraktory + pinkę + białe robaki wydałem 30zł. Dodam że będzie to wyprawa na jakieś 6 godz. A co by było gdybym jechał na tydzień???Ja jak jechałem na ok. tydzień, a zważywsze że nie mam auta musiałem kawałek drugi przejść na nogach, to myślałem żę umrę. Jestem raczje marnej budowy (70 kg) i łażenie 1,5 km z ok. 55 kg na plecach zrobiło swoje... Na szczęście z przeodu w pokrowcu miałem 4 wędki i jak bym upadł to bym się pochlastał :wink: ps. Ja w czwartek opłacam i też na Wisłę będę łaził. tylko że w Krakowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Wkońcu wruciłem z Zawichostu (Wisła). Nic nie złowiłem, kumpel złowił certę 20cm a brat ukleję 10cm i leszcza 7cm. Ogólnie było całkiem spoxx ale pod wieczór zaczęły siekać komary i pojechaliśmy do domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 "Ja tam na mazury jezdze zajebiscie czysta woda i wielkie rybki eh i jeszcze ten klimat sam w srodku lasu ,cisza ,spokuj." i czarne plecy od komarow :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 A ja teraz pisze z kaszub gdzie łowie również ryby, szkoda, że na najbliższym jeziorze nie ma za wiele ryb, jest badzo płytkie 4m ma w najgłębszym miejscu ale jutro jade nad staw hodowlany. W tym roku musze złowić coś na spinning(jeszcze nigdy mi się nie udało) ale kupiliśmy echosonde i mam nadzieje że wytropie jakiegoś szczupaka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Wkońcu wruciłem z Zawichostu (Wisła). Nic nie złowiłem, kumpel złowił certę 20cm a brat ukleję 10cm i leszcza 7cm. (...)Zajebiscie leszcz mniejszy od uklei.. pech :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Ja tam na mazury jezdze :P :P zajebiscie czysta woda i wielkie rybki :D eh i jeszcze ten klimat sam w srodku lasu ,cisza ,spokuj. polecam wszystkim 8) 8) Pozdro Hehe :D Wiem cos o tym , looknij z kąd jestem :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 A teraz inne pytanko. Jaka wg. Was jest najlepsza zanęta na leszcza (jakiej firmy) lub co dodać do zanęty kupnej (np. pinke, konopie, pęczak, makaron)???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Na ryby najlepiej nad Jez. Wytyckie.[www.pilot.pl -> Wytyczno]. Jest fajnie i fajne jeziorko. Rybki sobie pływają i na wędkarzy czekają - kurde nie czuję że rymuję. A tak na poważnie to zapraszam nad to jeziorko serdecznie. p.s. mam tam babkę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 A teraz inne pytanko. Jaka wg. Was jest najlepsza zanęta na leszcza (jakiej firmy) lub co dodać do zanęty kupnej (np. pinke, konopie, pęczak, makaron)???? ja zawsze dodaje pinke i konopie, nic wiecej !! a zanete zawsze kupuje select, nie wiem czy jest dobra czy nie, kosztuje 7 zl za taki worek jak ma wiekszosc zanet(nie wiem ile to jest) i jest niezla :) ale nie mialem tej zanety leszczowej tylko na ploc, karasia i lina chyba !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 A teraz inne pytanko. Jaka wg. Was jest najlepsza zanęta na leszcza (jakiej firmy) lub co dodać do zanęty kupnej (np. pinke, konopie, pęczak, makaron)???? Cromkel czy jakos tak niepamietam, od dawna na rynku a reklamuje ja jakis gruby facet co rybe czyna albo sie schyla i robi zanete.... wzasadzie firma wg. mojego starego niema wielkiego znaczenia- liczy sie ilosc i ew. dodatki- takie rozne plyny zapachowe itp. no i najwazniejsze zeby w zanecie bylo to co na chaczyku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Czyli na haczyku pinka i w zanęcie też pinka. Proste jak drut. Jakiego smaku i zapachu atraktory najlepiej stosować w zanęcie na leszcza???? Do tej pory dodawałem atraktor SUPER LESZCZ w płynie ale pokusił bym się o spróbowanie czegoś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Liwiec oraz Bug (w okolicach Wyszkowa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...