Netruitus Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Witam. Krótko wypunktuję co mnie interesuje: - Budżet: 2000 zł; - Przeznaczenie: gry komputerowe; - Oprogramowanie, które chcę przeznaczyć: Windows 7 Home Premium 64-bit (nie liczyć w cenę); - Obudowa, którą stosuję: ATX Sharkoon VS3-V (nie liczyć w cenę); - Interesują mnie tylko części: płyta główna, procesor, zasilacz, karta graficzna, pamięć operacyjna; - Pamięci operacyjnej chciałbym zmieścić tylko 8 GB; - Mam sentyment do karty graficznej Nvidia z serii GTX660; - Dysk twardy 500 GB będzie wystarczający; - Głośność chłodzenia mnie nie odstrasza; - Nie będę podkręcał w przyszłości sprzętu; - Liczę na żywotność sprzętu minimum 4 lata; - Zestawy na stronie PurePC.PL mnie nie zainteresowały - liczę na równie ciekawe, a nawet ciekawsze propozycje użytkowników forum. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc. Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Netruitus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ciężko w tej kwocie o zestaw z 4GB pamięci operacyjnej. Stracisz przy tym wydajność wynikającą z mocy karty graficznej. Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh - Nowość! Płyta główna ASRock B85 PRO4 LGA1150 ATX : HDMI+DVI+VGA+SATA3 IN (B85 PRO4) Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL(9-9-9-24) Unbuffered NON-ECC 1.5V (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) Karta graficzna Asus GeForce GTX 660, 2GB DDR5 (192 Bit), HDMI, DP, BOX (GTX660-DC2OCPH-2GD5) Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W (SPS-530MPCBEU) Cena: 2005 PLN. Zestaw "z sentymentem". Ma być jeszcze dysk? Nie wymieniłeś go w częściach, które Cię interesują. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netruitus Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Dysk będę miał tymczasowy póki co, SATA II na płycie głównej mnie ratuje. W następnym miesiącu zakupię nowy HDD i SSD. Tragedii w braku nie ma zatem. Interesuje mnie tylko jeszcze jak sprawa temperatur procesora. Dawno nie miałem procesora Intel, a dużo wśród znajomych skarg na wysokie temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...