reedock Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Co sądzicie o tym chłodzeniu ?? Chciałbym je założyć na MSI 560 TI TwinFrozr. Fabryczne chłodzenie jest ok jak chodzi o GPU a reszta karty gorąca jak cholera w stresie a nie lubię jak się coś bardzo grzeje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Bardzo dobry cooler. Tylko pamiętaj że nie ma pwm, więc wentylatory idą na tyle na ile ustawisz (nie reagują na temperaturę). Na 12v cooler jest oczywiście głośny. U mnie ciągnął gtx670 na minimalnych obrotach na stałe (~3.5v) na benchtable, dając bardzo dobre wyniki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reedock Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Bardzo dobry cooler. Tylko pamiętaj że nie ma pwm, więc wentylatory idą na tyle na ile ustawisz (nie reagują na temperaturę). Na 12v cooler jest oczywiście głośny. U mnie ciągnął gtx670 na minimalnych obrotach na stałe (~3.5v) na benchtable, dając bardzo dobre wyniki. Dzięki za odpowiedź. PWM się nie martwię poniważ mam kontroler ZM-MFC1 Plus i do niego sobie podłączę. Będę miał płynną regulację. Obecnie czekam na powrót karty z serwisu ;) oddałem bo coś wentylator zaczynał charczeć - co mnie wkurzało. Jeżeli serwis odda mi kartę taką jaką im oddałem to się będę dalej z nimi gryzł. Tak czy inaczej nie lubię jak się cokolwiek grzeje. ;) Pozdrawiam. P.s. Może Masz/Macie jakiś inny cooler do tej karty?? Oczywiście nie chcę wydać na to chłodzenie majątku bo kupiłem kartę bardzo okazjonalnie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Alternatywy to jeszcze accelero od arctic cooling, jest kilka wersji, można wybrać. Prolimatech mk26, ale jest drogie, ciężko dostać używkę. Raijintek morpheus bardzo ciekawy cooler, ale również dość nowy i drogi. Edytowane 19 Czerwca 2014 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reedock Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Accelero Extreme III lub IV to wydatek ponad 200zł Miałem MK16 i źle wspominam bo jego waga ukruszyła mi GPU i dziada sprzedałem. Tym samym nie twierdzę że chłodzenie kiepskie. ;] Ten ostatni Raijintek raz że drogi a dwa że jak napisałeś trudno dostępny. Miałem dwie karty 4870 i zawsze na nich cooler Scythe Musashi...co Myślicie o Setsugen 2 ? Nie wiem, może coś od Zalmana ??!! Wydaje mi się jednak że stosunek cena/jakość to tylko Gelid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2014 Zalman nie ma dobrych coolerów GPU (są one po prostu mega głośne) więc rozważ raczej tego Gelida lub TwinTurbo III :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...